Θέμα

Red Alert: Η ώρα της κοκκινομάλλας

Από -

Αν σας αρέσουν τα κόκκινα μαλλιά και σκέφτεστε να κάνετε την μεγάλη αλλαγή, διαβάστε τον πολύτιμο οδηγό μας πριν πάρετε την απόφαση

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το κόκκινο είναι ένα από τα πιο φλογερά και αισθησιακά χρώματα στα μαλλιά και δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο! Αν και είναι πάντα επίκαιρο, αυτή τη σεζόν το κόκκινο χρώμα έρχεται στο προσκήνιο ακόμα πιο πολύ αποτελώντας μία από τις πιο hot τάσεις. Από σκούρα κόκκινα μαλλιά μέχρι ένα καστανοκόκκινο χρώμα, όλο και περισσότερες γυναίκες τολμούν το κόκκινο στα μαλλιά τους και όχι άδικα, αφού αποπνέει αυτοπεποίθηση και δυναμισμό. Οι ειδικοί διατείνονται ότι τα κόκκινα μαλλιά ταιριάζουν σε όλες τις γυναίκες, καθώς υπάρχει μια μεγάλη γκάμα αποχρώσεων προς εξερεύνηση. Ωστόσο, τα ερωτήματα που τίθενται είναι αν είναι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και ποια είναι η σωστή απόχρωση για κάθε τύπο γυναίκας.

Σε ποια ηλικία ταιριάζει;


Κανένα χρώμα δεν έχει ηλικία και ειδικά το κόκκινο. Και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το επιλέγουν γυναίκες διάφορων ηλικιών. Αυτό που έχει σημασία είναι η επιλογή του χρώματος, ( έντονο κόκκινο, σκούρο κόκκινο, καστανοκόκκινο), η οποία είναι σε άμεση συνάρτηση με την ηλικία και τον τύπο κάθε γυναίκας. Οι πιο ώριμες μπορούν να επιλέγουν ήπιες αποχρώσεις στην περίπτωση που το φλογερό κόκκινο τούς φαίνεται πολύ έντονο. Οι πιο εναλλακτικές μπορούν να ποντάρουν στο έντονο χρώμα, δεν πρόκειται να τους “προδώσει”!


Τι ρόλο παίζει ο τόνος της επιδερμίδας;


Οι πιο...ευνοημένες και τυχερές είναι οι πιο ανοιχτόχρωμες, λευκές επιδερμίδες καθώς και τα ανοιχτόχρωμα μάτια. Σε εκείνες, τα κόκκινα μαλλιά ταιριάζουν συνήθως περισσότερο. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι οι σκούρες και σταρένιες επιδερμίδες ή τα πιο σκουρόχρωμα μάτια δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάποιες από τις πολλές αποχρώσεις του κόκκινου. Οι μελαχρινές καλό είναι να προτιμούν τα πιο ήσυχα χρώματα.


Ποια είναι η σωστή φροντίδα;


Ανεξαρτήτως απόχρωσης, είναι σίγουρο ότι το κόκκινο χρώμα είναι πιο απαιτητικό και χρειάζεται περισσότερη περιποίηση. Ο κανόνας λέει ότι όσο πιο έντονο είναι το χρώμα, τόσο πιο έντονα και άμεσα φαίνεται η χρωματική διαφορά με την ρίζα. Άρα, οι συχνές επαναλήψεις στην βαφή είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένα αισθητικά άψογο αποτέλεσμα. Συμπληρωματικά, δρουν τα κατάλληλα σαμπουάν και οι κρέμες που ενισχύουν το χρώμα και μειώνουν την πιθανότητα να ξεβάψει εύκολα και γρήγορα.


 

Πώς επηρεάζεται το μακιγιάζ;


Στην περίπτωση των κόκκινων αποχρώσεων, όσο λιγότερο μακιγιάζ τόσο το καλύτερο! Αυτό συμβαίνει, γιατί το κόκκινο χρώμα τονίζει τα χαρακτηριστικά του προσώπου, δίνει χρώμα και ένταση αναλαμβάνοντας κατά κάποιο τρόπο τον ρόλο του μακιγιάζ.


Πόσες αποχρώσεις υπάρχουν;


Υπάρχουν δεκάδες αποχρώσεις που αντιστοιχούν σε κάθε τύπο γυναίκας και κάθε τόνο επιδερμίδας, όπως το ανοιχτό φυσικό κόκκινο, το πορτοκαλί και το έντονο κόκκινο, μέχρι το σκούρο κόκκινο χρώμα του κρασιού και το καστανοκόκκινο. Από την στιγμή που υπάρχουν τόσες επιλογές, μην το σκέφτεστε άλλο! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείσετε το ραντεβού σας με τον αγαπημένο σας κομμωτή που εμπιστεύεστε και να αλλάξετε την εμφάνισή σας!


Σημαντική υπενθύμιση: Ο γενικός κανόνας λέει ότι τα βαμμένα μαλλιά χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Πόσο μάλλον τα κόκκινα! Είναι σημαντικό να φροντίζετε για την καλή τους ποιότητα και να έχετε το νου σας να μην βγει η ρίζα. Με αυτούς τους τρόπους εξασφαλίζετε εντυπωσιακό χρώμα που έχει διάρκεια.