# City Spot

New Hair Spot: Ο νέος urban χώρος του Νικόλα Βιλλιώτη αποπνέει ηρεμία, αλλά έχει και εικαστικό ενδιαφέρον

Από -

Εδώ και ένα μήνα την οδό Αλκμάνος στα Ιλίσια αναβαθμίζει ένα καινούργιο hair salon που καθόλου δεν μοιάζει με τα κλασικά κομμωτήρια.

Αν δεν ξέρεις τον αριθμό, δύσκολα το διακρίνεις. Από το δρόμο, τίποτα δεν προδιαθέτει ότι πίσω από την κλειστή πόρτα κρύβεται ένας πολύ ωραίος χώρος που δεν θυμίζει τα κλασικά hair salon. Ταμπέλα δεν υπάρχει. Η πόρτα ανοίγει και σε υποδέχεται ο Νικόλας Βιλλιώτης ντυμένος στα μαύρα όπως πάντα, από τους πιο αγαπημένους hair colorists με τεράστια θητεία στον χώρο της ομορφιάς, με συνεργασίες με τα καλύτερα γυναικεία περιοδικά μόδας και με μεγάλες εταιρείες καλλυντικών, όπως η L’Oreal Paris και η Garnier.

Το ντεκόρ είναι λιτό, αποπνέει ηρεμία. Καμία σχέση με τα μεγάλα κομμωτήρια, τα υψηλά ντεσιμπέλ από τα πολλά πιστολάκια που συντονίζονται σε ταυτόχρονο ρυθμό μαζί με τις φωνές των πελατισσών. Εδώ, όλα γίνονται χαμηλόφωνα, σχεδόν αθόρυβα υπό τους ήχους κλασικής μουσικής. «Η ομορφιά θέλει ηρεμία», επιχειρηματολογεί ο Νικόλας. Το ανοιχτό πετρόλ χρώμα δεσπόζει στον χώρο κάνοντας ωραίο παιχνίδι με τις στιβαρές vintage πολυθρόνες που παραπέμπουν σε παλιό μπαρμπέρικο, αλλά έχουν προσαρμοστεί στο μέγεθος των πελατών γένους θηλυκού.

«Ένα έργο τέχνης του Σπυρίδωνα Τσαγκαράκη περιμένει παρέα», όπως μου είπε ο Νικόλας. «Πήρα ένα παλιό υποδηματοποιείο, το οποίο βρήκα με την βοήθεια της Εύας Νάθενα και με σεβασμό άρχισα να του προσθέτω πράγματα για να γίνει λειτουργικό. Θέλω να θυμίζει παράρτημα από μουσείο μοντέρνας τέχνης και όχι να αποπνέει πολυτέλεια. Για μένα πολυτέλεια είναι οι ίδιοι οι άνθρωποι που παρέχουν την υπηρεσία και εκείνοι που την δέχονται. Ο συγκεκριμένος χώρος εξυπηρετεί την αισθητική μου και το όραμα μου».

Αυτονόητα και την δουλειά του την προσεγγίζει με τρόπο εικαστικό, προσπαθεί να εξελίσσεται αισθητικά και να γίνεται καθημερινά καλύτερος μαθητής. Κάνει σεμινάρια, πηγαίνει ενάντια στους κανόνες της χρωματολογίας, συνεργάζεται σε δημιουργικά πρότζεκτ. Για παράδειγμα το προηγούμενο καλοκαίρι συνεργάστηκε με την Άντζελα Μπρούσκου στον «Εξολοθρευτή Άγγελο» στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών. Για τα μαλλιά που δημιούργησε είπαν ότι έμοιαζαν με κοστούμια.

Για εκείνον, το χρώμα είναι το κάδρο του προσώπου. «Το φοράμε συνέχεια, πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Πώς επιτυγχάνεται αυτό; Παρατηρείς το χρώμα των ματιών και της επιδερμίδας μιας γυναίκας, αλλά δεν φτάνει. Της κάνεις ψυχογράφημα. Προσέχεις την κινησιολογία, τον τρόπο που μιλάει, μαθαίνεις που δουλεύει. Έχεις τις κεραίες σου ανοιχτές και ακούς τις ανάγκες και τις επιθυμίες της».

Γιαυτό τον αγαπούν οι γυναίκες όλων των ηλικιών, από τις πιο κλασικές και κομψές μέχρι εκείνες που ακολουθούν τα τερτίπια και τις τάσεις της μόδας και της ομορφιάς και τον επισκέπτονται σταθερά στον νέο του χώρο.

i Αλκμάνος 19, Ιλίσια | 210 7222058 | www.nicolasvilliotis.com, [email protected]