Θέμα

Mashu: Sustainable Fashion από Φύλλα Ανανά

Από -

Μια από τις εμμονικές συνήθειες μας τον τελευταίο καιρό είναι η διαρκής αναζήτηση νέων σημάτων μόδας που καταφέρνουν να συνδυάσουν, κάτω από την ίδια ομπρέλα, την αειφόρο ανάπτυξη και την υψηλή και σύγχρονη αισθητική. Κι έτσι όταν για πρώτη φορά κάποιος μου μίλησε για την Mashu, το λονδρέζικο brand μόδας, ήξερα καλά πως μόλις είχα γνωρίσει ένα καινοτόμο label.

Κάθε συλλογή σχεδιάζεται στο Λονδίνο και κατασκευάζεται από τεχνίτες στην Ελλάδα, με γνώμονα τη παραγωγή αξεσουάρ μόδας με τη χρήση vegan πρώτων υλών. Οι περισσότερες από τις τσάντες της τελευταίας collection έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση είτε Pinatex (πρόκειται για έναν οικολογικό τύπο δέρματος που φτιάχνεται από τα φύλλα του ανανά), είτε με vegan suede ύφασμα, που παράγεται από την ανακυκλωμένες ίνες πολυεστέρα. Τα ξύλινα χερούλια που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των τσαντών η Mashu τα προμηθεύεται από ένα Ελληνικό εργοστάσιο επίπλων, από το οποίο αγοράζει τα πλεονάσματα ξύλου από την κατασκευή επίπλων, κομμάτια που υπό άλλες συνθήκες απλώς θα καταστρέφονταν. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθε ένα από τα χερούλια των τσαντών της συλλογής είναι διαφορετικό. Στοιχείο που προσδίδει στις τσάντες του brand το χαρακτηριστικό της μοναδικότητας.

Εκτός από τη προφανή υψηλή περιβαλλοντολογική ευαισθητοποίηση του, το label μας τραβάει τη προσοχή και λόγω της υψηλής αισθητικής και της σχεδιαστικής του πρότασης. Οι σιλουέτες των τσαντών είναι ιδιαίτερες, τα χερούλια ξεχωρίζουν για τη γεωμετρικότητα τους, ενώ η παλέτα των χρωμάτων της collection είναι ιδιαίτερα φωτογενής. Όλα αυτά καθιστούν το κάθε ένα από τα κομμάτια Mashu ένα μικρό έργο στη τέχνη της σύγχρονης μόδας.