Θέμα

Korres x Art Lab

Από -

Στα πλαίσια της Art Athina εγκαινιάζεται μια νέα πρωτοβουλία της μάρκας καλλυντικών που είχε ανέκαθεν προσήλωση στην υψηλή αισθητική, το design, αλλά και κάθε μορφή τέχνης

Στο DNA της Korres κυλάει μια καλλιτεχνική φλέβα που συνυπάρχει με κλασικές, αυθεντικές αξίες. Η αγάπη για την παράδοση μέσα από ένα σύγχρονο βλέμμα, ο σεβασμός στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από συνθέσεις οικολογικές και βιώσιμες, η κοινωνική ευθύνη που φέρνει στο προσκήνιο μικρούς Έλληνες παραγωγούς, η επιστημονικότητα που βρίσκεται σε συνεχή εξέλιξη και δεν «επαναπαύεται» ποτέ, η εμμονή με την υψηλή αισθητική και κάθε έκφραση τέχνης...

Σε ένα πρώτο βήμα να στηρίξει έμπρακτα και να διαδώσει τη σύγχρονη τέχνη, η Korres συμμετέχει στην Art Athina με ένα μικρό εργαστήρι. Αγκαλιάζει νέους δημιουργούς και προάγει το έργο τους, ζητώντας τους να εμπνευστούν από την ιστορία και τη φιλοσοφία της και να δημιουργήσουν το δικό τους καλλιτεχνικό αφήγημα.

Από τη διάδραση αυτή προκύπτουν προσωπικές αφηγήσεις αλληλεπίδρασης με τη φύση, ίχνη από αρώματα, υλικές και απτικές προσεγγίσεις της έννοιας της φροντίδας και της αισθητηριακής μνήμης. Οι Hypercomf (Ιωάννης Κολιόπουλος και Πάολα Παλαβίδη), ο Αριστείδης Λάππας και η Αναστασία Παύλου χρησιμοποιούν τεχνικές συνδεδεμένες με την ελληνική παράδοση και φέρνουν στο προσκήνιο την υφαντουργία, την κεραμική και τη λαϊκή τέχνη με πειραματική διάθεση.

«Η τέχνη, η αισθητική, το design νιώθω ότι είναι σημαντικό κομμάτι της μάρκας – η ομορφιά σε κάθε έκφρασή της είναι ο δικός μας στόχος», μας λέει ο ιδρυτής της μάρκας, ο Γιώργος Κορρές, και συνεχίζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που έχουμε κοντά μας αυτούς τους εξαιρετικούς νέους καλλιτέχνες στην πρώτη προσπάθειά μας που επικεντρώνεται στη σύγχρονη τέχνη. Ενθουσιάστηκα με τα έργα και τον τρόπο που ερμηνεύουν εικαστικά αυτό που είναι η μάρκα μας. Ξεκινάμε από την Art Athina και θα υπάρξει σίγουρα συνέχεια σε αυτή τη συνεργασία».

*Την επιμέλεια του KORRES x ART LAB έχει ο Πάνος Γιαννικόπουλος.


Photo credit: Μαργαρίτα Νικητάκη


Πληροφορίες: Art Athina 12-16 Σεπτεμβρίου, Ζάππειον Μέγαρο


Παρασκευή 13/9, 14.00-21.00 (preview by invitation)


Σάββατο 14/9 – Δευτέρα 16/9 12.00 – 21.-00