Νέα

Η LVMH αποκτά την Tiffany & Co

Από -

Το iconic label κοσμημάτων Tiffany and Co. Ανήκει πλέον επισήμως στην οικογένεια της LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, καθώς η τελευταία κατάφερε να αποκτήσει το διάσημο σήμα έναντι 16,2 δις.

Σύμφωνα με το WWD, η LVMH πραγματοποίησε ως όμιλος τη μεγαλύτερη, μέχρι σήμερα, αγορά του. Μια αγορά που θα ενδυναμώσει ιδιαίτερα το εμπορικό του portfolioκαι ειδικά στο κομμάτι που αφορά στα luxury κοσμήματα.
Σε αυτή την αγοραπωλησία ο όμιλος είχε να αντιμετωπίσει άλλους, πολύ δυνατούς «μνηστήρες», όπως ήταν η Richemont, ο ελβετικός όμιλος που βρίσκεται πίσω από τον οίκο Cartier, την Van Cleef & Arpels και την Piaget.

Η Tiffany and Co. ιδρύθηκε το 1837 και εδραιώθηκε πολύ γρήγορα στο χώρο της πολυτελούς μόδας. Η εμβληματική εμφάνιση της Audrey Hepburn, στη διάσημη ταινία Breakfast at Tiffany's, συνέβαλε επίσης στην απογείωση της δημοτικότητας του οίκου.
Ο CEO της LVMH σχολίασε σχετικά «Είμαστε ευτυχείς που υποδεχόμαστε την οικογένεια μας τον ιστορικό αυτόν οίκο. Σεβόμαστε και θαυμάζουμε πολύ το βαρύ όνομά του, καθώς και την κληρονομία του και υποσχόμαστε πως θα εργαστούμε με μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη του».