Θέμα

Good For: Τι είναι καλό για σας και τον πλανήτη;

Από -

Όταν η Sephora υποστηρίζει έμπρακτα την ιδέα μιας πιο υπεύθυνης ομορφιάς μας δίνει περισσότερους λόγους να την επισκεπτόμαστε και να την αγαπάμε

banner

Σε μια δύσκολη εποχή για τον πλανήτη και για όλους που ζούμε πάνω σε αυτόν η μία μετά την άλλη, οι εταιρείες ομορφιάς δημιουργούν νέες, υπέροχες συνθήκες για την καλύτερη συμβίωση μας.

banner

Η Sephora, η αγαπημένη μας beauty κοινότητα, εμπνέεται ένα ιδιαίτερο πρόγραμμα ευθύνης με τίτλο «Good For All & For A Better Planet”. Και δημιουργεί τέσσερις ετικέτες για επιλεγμένα προϊόντα Sephora Collection που πληρούν τα πιο αυστηρά κριτήρια οικολογικής υπευθυνότητας.


Good for you με συνθέσεις που περιέχουν από 90% συστατικά φυσικής προέλευσης.


Goof for a better planet με οικολογική συσκευασία και/ή συστατικά από βιώσιμες πηγές. Οι συσκευασίες βασίζονται στην αρχή των 4R: Reduce, Reuse, Recycle, Rethink, γίνονται πιο ελαφριές και με λιγότερο πλαστικό. Ο στόχος είναι όλα τα πλαστικά από πετροχημικά συστατικά να αποσυρθούν μέχρι το 2025 και να αντικατασταθούν από πλαστικό που ανακυκλώνεται ή είναι φυτικής προέλευσης.


Good for vegan με προϊόντα vegan friendly, χωρίς συστατικά ζωικής προέλευσης, τα οποία θα αφαιρούνται σταδιακά μέχρι το 2025.


 Good for recycling που εξελίσσει ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα της ανακύκλωσης. Εκτός από τα μπουκάλια των αρωμάτων, τώρα ανακυκλώνουμε γυάλινα και πλαστικά βαζάκια και μπουκάλια και δίνουμε δεύτερη ζωή σε συγκεκριμένες συσκευασίες μακιγιάζ.

Εκτός από τη Sephora Collection, στον παράδεισο της ομορφιάς υπάρχουν αποκλειστικά, ηθικά και ασφαλή, brands που εντάσσονται σε αυτές τις ετικέτες. Την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε ένα κατάστημα Sephora, δώστε βάση στα Wishful, της υπερταλαντούχας influencer Huda Kattan, Tarte, την αγαπημένη μάρκα των beauty editors και influencers, myClarins, KVD, On the Wild Side.


Επιπλέον, να σας πούμε ότι η Sephora Collection λανσάρει μια νέα σειρά που ονομάζεται CARE, με all-in-one προϊόντα μακιγιάζ και φροντίδας. Το foundation Care Natural Glow+ 10hr Hydration Foundation είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και καινοτόμα προϊόντα. Η υβριδική του φόρμουλα από 97% φυσικά συστατικά, ενεργά στοιχεία, όπως τσάι matcha και βιταμίνη C συνδυάζει τη φυσική λάμψη με την περιποίηση προσφέροντας ενυδάτωση διαρκείας.

Σας αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Από το 2010, στη Γαλλία οι καταναλωτές επιστρέφουν στα καταστήματα τα άδεια μπουκάλια των αρωμάτων τους. Αυτή η πρωτοπόρα πρωτοβουλία έχει οδηγησει στην ανακύκλωση σχεδόν 5 εκατομμυρίων μπουκαλιών από το 2014. Τώρα, μπορούμε και εμείς από την υπόλοιπη Ευρώπη να μαζεύουμε τις άδειες συσκευασίες από τα προϊόντα skincare και μακιγιάζ και να τις δίνουμε για ανακύκλωση!