Θέμα

Φθινόπωρο/ Χειμώνας 2019: Οι Τάσεις (Edit 1)

Από -

Στην ιστορία της μόδας, νομίζω, πως είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τόσες πολλές και διαφορετικές τάσεις μαζεμένες σε μια σεζόν. Υπάρχει κάτι για κάθε μια από εσάς. Ένα trend έτοιμο να ικανοποιήσει το update του προσωπικού σας στυλ.
Είτε ανήκετε στους μινιμαλιστές, είτε είστε εραστές του μαξιμαλισμού, υπάρχουν τόσα πολλά νέα στοιχεία για να αγαπήσετε και να υιοθετήσετε στη μόδα της νέας σεζόν. Είναι η σεζόν όπου τα συναισθήματα, οι προσωπικότητες και η καινοτομία συνενώθηκαν, δίνοντας στη βιομηχανία τον παλμό που της έπρεπε και γιορτάζοντας την αναβίωση της μόδας. Μιας σκηνής που κοιτάει το μέλλον με αισιοδοξία πια, αφήνοντας πίσω τις δυσκολίες της κρίσης. Ανοίγοντας ορίζοντες στην ποικιλομορφία, γεννώμενη περισσότερο δημοκρατική, περισσότερο κοσμική και κατά κάποιο τρόπο περισσότερο προσιτή, ακόμη και στη πολυτέλεια της.
Νέα ονόματα εντάσσονται στο προσκήνιο των εξελίξεων, προσφέροντας τον επιδιωκόμενο αέρα ανανέωσης. Μετακινήσεις και αλλαγές οδηγούν σε ευχάριστες ανατροπές. Η παγκόσμια μόδα χαράζει και πάλι το χάρτη της. Αναζητά τρόπους να ενισχύσει την αειφόρα της και προσφέρει νέες και καινοτόμες, αισθητικά και σχεδιαστικά προτάσεις.
Στη φετινή λίστα των κορυφαίων τάσεων συναντάμε ταυτόχρονα bold χρωματική παλέτα, αλλά και minimal χρωματικά προσεγγίσεις. Γραμμές που ακολουθούν τις αρχές της γεωμετρίας και άλλες που εστιάζουν στη κομψότητα. Ταυτόχρονη απουσία και παρουσία διακοσμητικών στοιχείων.
Η νέα μόδα, διαθέτει μια οπτική γωνία για τον κάθε ένα από εμάς, προσωπικά. Και αυτές είναι οι πρώτες τάσεις που θα βάλουμε στο μικροσκόπιο μας:

Covered Butter

Οι κίτρινες αποχρώσεις του βούτυρού συνθέτουν την ανανεωμένη παλέτα της σεζόν, με πολλά από τα brands να παρουσιάζουν total butter σύνολα, σε όλες τις κατηγορίες των ρούχων, από το eveningwear, μέχρι τα business tailored.
Πρόκειται για την εναλλακτική πρόταση της φετινής μόδας στα ολόμαυρα ή τα μπεζ σύνολα και η ειδοποιός διαφορά του έγκειται στο ότι καταφέρνει να δώσει χρώμα σε μια εμφάνιση, αποφεύγοντας την ηχηρή και συχνά υπερβολική χρωματική παλέτα.
Αντλείστε έμπνευση από τα layered looks της Max Mara και τα κομψά- πλεχτά σύνολα του Jil Sander.

Fluo

Στον αντίποδα ακριβώς βρίσκεται η παλέτα των φλουό, γεγονός που έρχεται για να αποδείξει τις αντιθέσεις και την ποικιλομορφία στις τάσεις της σεζόν. Τα έντονα κίτρινα κάνουν την είσοδο τους από το καλοκαίρι του 2019, χωρίς να διακόπτεται η, ηχηρή, επέλαση του στις γκαρνταρόμπες μας.
Εφέτος μάλιστα θα μας καταπλήξει με ανατρεπτικούς συνδυασμούς. Έτσι θα δούμε το fluo πράσινο να συνδυάζεται με ζεστά καφέ και το κίτρινο με τα σκούρα denim. Σε κάθε περίπτωση, όσοι έχετε ήδη ενδώσει σε αυτή τη έντονη παλέτα, μην βιαστείτε να κρύψετε τα καλοκαιρινά σας κομμάτια στο πάνω μέρος της ντουλάπας σας.

Dark & floral

Τα florla φορέματα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια κάθε θηλυκής συλλογής και μάλιστα ανεξαρτήτως σεζόν. Το καλοκαίρι επέστρεψαν με σχέδια μεγαλύτερα από τα συνηθισμένα, ενώ η τάση ανανεώνεται για τη νέα φθινοπωρινή σεζόν, εμπλουτιζόμενη με την σκουρόχρωμη παλέτα που ταιριάζει στον χειμώνα. Με σαφείς αναφορές στη δεκαετία του 40 και με σιλουέτες που μας παρασύρουν στην εποχή του swing, τα midi μήκη φαίνεται πως θα είναι το βασικό ζητούμενο, για να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε πιστά την τάση.
Μπορείτε να εμπνευστείτε περιπλανώμενες στις collection των Dries Van Noten, Miu Miu and Erdem.

Charming chockers

Καμιά φορά είναι οι μικρές λεπτομέρειες εκείνες που θα καταφέρουν να προκαλέσουν τη μεγαλύτερη επίδραση και τελικά να προσδώσουν στη νέα σεζόν την ανανεωμένη εικόνα της. Για το φθινόπωρο του 2019 τα choker κολιέ μετουσιώνουν την προσθήκη που δημιουργεί τάση. Στις collection τα είδαμε σε πολλές εναλλακτικές: ογκώδη και dandy, κομψά και λεπτεπίλεπτα, δεν έλειψαν σε σχεδόν κανένα από τα catwalk.
Θα μπορούσατε να επενδύσετε σε ένα κομμάτι fancy, αλλά πάλι μπορείτε πολύ εύκολα να υιοθετήσετε τη τάση με Minimal cost, ακόμη και δένονατς απλώς μια σατέν κορδέλα γύρω από το λαιμό.

Posh punk

Το πνεύμα του punk κυριάρχησε στα show του Λονδίνου, ενώ έκανε και αισθητή την ύπαρξη του στα catwalk του Παρισιού. Ο οίκος του Alexander McQueen και του Dior είναι δυο από τα διεθνή luxury brands που φέρνουν στο επίκεντρο των τάσεων της σεζόν τη rebel και punk αισθητική. Δέρματα, μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, κονκάρδες, σχισμένα πλεχτά και καρό υφάσματα είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που θα μας φέρουν κάτω από τη σκηνή των Sex Pistols, αποδεικνύοντας πως ακόμη και η υπερβολή μπορεί να έχει θέση στη σύγχρονη αστική καθημερινότητα.