Θέμα

Fashion Room Service- See Now, Buy Now Edition

Από -

The Fashion Room Service – See Now, Buy Now Edition, υπό την διοργάνωση του περιοδικού OZON, ο θεσμός ανάδειξης της Ελληνικής μόδας, νέων τάσεων και brands, προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα αναδεικνύοντας τη see now - buy now φιλοσοφία, τόσο σε digital όσο και σε φυσικό περιβάλλον και επιστρέφει πιο ανανεωμένος από ποτέ.

banner

Την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου στις 21.00, μέσα από το fashionroomservice.gr/live, το YouΤube, το Instagram και το Facebook του ΟΖΟΝ, θα μεταδοθεί σε livestream ένα φαντασμαγορικό show με τις συλλογές για τον χειμώνα του 2020 από το σύνολο των σχεδιαστών και brands που συμμετέχουν. Παρουσιάστρια του ιδιότυπου αυτού catwalk είναι η ηθοποιός Κατερίνα Μισιχρόνη.
Κατά τη διάρκεια του show θα αναγράφονται οι κωδικοί των δημιουργιών που παρελαύνουν στις οθόνες μας, τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατά την αναζήτηση των αγαπημένων μας κομματιών στο eshop του fashionroomservice.gr.
Συνεπώς, όποιες δημιουργίες ξεχωρίσουμε από το show (ρούχα, κοσμήματα, αξεσουάρ κ.λπ.) μπορούμε πολύ εύκολα και με ελάχιστα κλικ να τις αποκτήσουμε και να τις παραλάβουμε στην πόρτα του σπιτού μας.
Στην εκδήλωση συμμετέχουν fashion labels, όπως οι Alexios Romanos, Katerina Vassou jewellery, Badila, Himonico, Charalampia, Mario, Christina Vardakou, Irene Hussein , Lau, Chalkia, Cabaia Europe, Βonendis, Antonio Boggati, Miss Polyplexi , Tonia Makri, Antibodies, Art & industry, Eleria Cortes, Artemis & Apollo αλλά και international street style εταιρειών και καταστημάτων όπως Fila & Saucony Originals και Buffalo shoes, το fashion κοινό της πόλης θα ανακαλύψει τις τελευταίες δημιουργίες τους.

Στο e-shop fashionroomservice.gr, όπου θα είναι διαθέσιμη η υπηρεσία «see now - buy now», θα είναι διαθέσιμο για το κοινό μετά το πέρας της πρεμιέρας του fashion show, για 29 ημέρες ακόμα.

banner

Τα συμμετέχοντα brands θα έχουν τη δική τους φυσική παρουσία στο δικό τους POP UP Store στο νέο creative hub Metaphor. «Το Metaphor είναι ο φυσικός χώρος του Fashion Room Service και το νέο creative hub της Αθήνας. Βρίσκεται στη Δορυλαίου 10, στην πλατεία Μαβίλη. Η λειτουργία του θα ξεκινήσει λίγες ημέρες μετά το digital event και εκεί οι σχεδιαστές και τα brands που συμμετέχουν στο Fashion Room Service θα δείξουν τις συλλογές τους μέσα από τον εντυπωσιακά σχεδιασμένο χώρο του Metaphor, που επιμελήθηκε το διεθνώς βραβευμένο αρχιτεκτονικό γραφείο PILA Studio του Ηλία Παπαγεωργίου. Το συνολικό design curation του Metaphor έχει αναλάβει ο Βασίλης Μπαρτζώκας του Archisearch, ενώ τα πρωτότυπα installations που θα φιλοξενήσουν τις συλλογές είναι της Aluminco. Tην περίοδο αυτή των δύο εβδομάδων, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται το Metaphor για να έρθει σε επαφή με τους σχεδιαστές και τις συλλογές τους, να δοκιμάσει και να αγοράσει τις δημιουργίες τους. Η εμπειρία αυτή γίνεται ακόμα πιο όμορφη, καθώς οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν τις αγορές τους με την παραμονή τους στο εντυπωσιακό cafe-bar restaurant που λειτουργεί στον εξωτερικό χώρο, σύμφωνα πάντα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν για την ασφάλεια όλων μας».

Η ιδέα της υλοποίησης μια τέτοιας εκδήλωσης και με διάρκεια μας έχει συνεπάρει. Για αυτό και συναντήσαμε τον Γιώργο Κελέφη που ικανοποίησε την περιέργεια μας και μας ξενάγησε στο ταξίδι της σύλληψης του πρωτότυπου αυτού concept.
«Από τις αρχές Μαρτίου, μαζί με την ομάδα μου συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Η προσαρμογή όμως αυτή δεν έπρεπε σε καμία περίτπωση να επιφέρει την παραμικρή έκπτωση σε αυτό που κάναμε με επιτυχία στην περίοδο προ της πανδημίας. Αναζητούσαμε, λοιπόν, ένα νέο μοντέλο του Fashion Room Service, που δε θα περιοριζόταν απλά σε ένα ψηφιακό περιβάλλον αλλά ταυτόχρονα θα διατηρούσε την in person επαφή. Στην περίπτωση της μόδας, των ρούχων και των αξεσουάρ, είναι σημαντικό όχι μόνο να βλέπεις αλλά και να πιάνεις το ύφασμα και τις πρώτες ύλες, να αντιλαμβάνεσαι επάνω σου την κάθε δημιουργία, να δοκιμάζεις. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που προσπαθήσαμε και καταφέραμε να εντάξουμε στη νέα εκδοχή του Fashion Room Service δημιουργώντας το μεγαλύτερο pop up store Ελλήνων σχεδιαστών, στον νέο φυσικό χώρο του Metaphor, στο κέντρο της Αθήνας. Επίσης, σε μια δύσκολη στιγμή για τους ανερχόμενους Έλληνες designers, έπρεπε να δώσουμε μια διέξοδο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις των συλλογών τους. Συνεπώς, δημιουργήσαμε το e-shop fashionroomservice.gr μέσω του οποίου το ευρύ κοινό θα μπορεί να αγοράζει τις συλλογές των σχεδιαστών και brands που συμμετέχουν στο Fashion Room Service. Eίναι η πρώτη φορά που γίνεται στην Ελλάδα μια δράση που εντάσσει στον πυρήνα της αυτό που αποκαλούν στο εξωτερικό “See Now-Buy Now”.

Στη διαδρομή συναντήσατε εμπόδια ή ευκαιρίες;
«H μεγαλύτερη δυσκολία ήταν να εξηγήσουμε την πολυπλοκότητα του νέου αυτού concept στους εμπλεκόμενους αλλά και στην ίδια την αγορά. Ταυτόχρονα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε και αρκετές δυσκολίες τεχνολογικής φύσης. Η μεγαλύτερη ευκαιρία που συναντήσαμε ήταν οι απεριόριστες δυνατότητες που δίνει το ίδιο αυτό νέο φορμάτ. Υπήρξαν φορές που έπρεπε να βάλουμε “φρένο” στη δημιουργικότητά μας, καθώς δεν προλαβαίναμε χρονικά να εφαρμόσουμε όλες τις ευκαιρίες που μας δίνει το concept αυτό».

Πιστεύεις πως το ελληνικό κοινό είναι ώριμο για να κάνει αυτό το βήμα;
«Κάθε νέο εγχείρημα που σπάει τους κανόνες αντιμετωπίζει μεγαλύτερες δυσκολίες στην αποδοχή του. Το μοντέλο που προτείνουμε είναι καινούριο και πρωτοποριακό όχι μόνο για το ελληνικό κοινό, αλλά ακόμα και για το διεθνές περιβάλλον. Αυτός είναι όμως και ο φυσικός μας ρόλος: να δημιουργούμε νέες εμπειρίες, νέες πλατφόρμες και νέα πρότυπα, παρά τις αντιξοότητες της κάθε εποχής».

Συντονιστείτε για περισσότερες πληροφορίες
The Fashion Room Service Facebook Event : https://www.facebook.com/ozonmag
YouTube: https://www.youtube.com/user/ozonmag
Metaphor, Δορυλαίου 10, Πλατεία Μαβίλη