Νέα

Christos Costarellos: Ο Έλληνας δημιουργός μας περιγράφει τον επόμενο χειμώνα

Από , -

Ο Christos Costarellos έχει προ πολλού κατακτήσει τις διεθνείς αγορές και ήδη αποτελεί έναν από τους αναγνωρισμένους Έλληνες δημιουργούς στο παγκόσμιο στερέωμα της μόδας.
Στην Place Vendome 16 στο νέο χώρο του brand στο Παρίσι ολοκληρώθηκε πρόσφατα, με επιτυχία η παρουσίαση της συλλογής COSTARELLOS FW20, σε δημοσιογράφους, στυλίστες και αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Σε αυτή τη συλλογή, ο οίκος Costarellos χρησιμοποιεί έντονα το στοιχείο της δραματικότητας μέσα σε μια παλέτα χρωμάτων εμπνευσμένη από τη φύση του ελληνικού ορεινού τοπίου.
Για τη collection, ο σχεδιαστής Χρήστος Κωσταρέλλος εμπνεύστηκε από την αδελφότητα των Προραφαηλιτών της Βικτωριανής Αγγλίας και ειδικότερα από τον Άγγλο Ζωγράφο John William Waterhouse και τον πίνακα του «Ο Ύλας και οι Νύμφες», οπού απεικονίζει την αρπαγή του όμορφου Ύλα, συντρόφου του Ηρακλή από τις ισχυρές Ναϊάδες (νύμφες των λιμνών),
Στη ζωγραφική του Waterhouse το ελληνικό τοπίο απεικονίζεται με πλούσιες κορεσμένες αποχρώσεις.

Τα ρευστά σχήματα και η παραδοσιακή υφή, μιμούνται τη μυστηριώδη δύναμη της φύσης, ισορροπημένη από την έμφυτη ομορφιά της μέσα από κεντημένα μπουκέτα, φωτεινά λουλουδάτα διακοσμητικά και κομψές, μακριές σιλουέτες. Η συλλογή ενσωματώνει τις τολμηρές σκιαγραφήσεις της βικτωριανής εποχής του Waterhouse και την ελληνική μυθολογία, για να δημιουργήσει εξαιρετικά θηλυκά κομμάτια που έχουν αιθέρια κίνηση και ισχυρή προσωπικότητα.

Ο οίκος Costarellos μέσω αυτής της συλλογής αναφέρεται σε κατασκευές και στοιχεία της Βικτωριανής εποχής, χρησιμοποιώντας το ολομέταξο βελούδο και τη δαντέλα Cordoné, άλλοτε στο μπούστο και άλλοτε στα μανίκια, ενώ επιλέγει να διακοσμήσει με πλούσια κεντήματα και διακριτικές λεπτομέρειες, τα κομμάτια της collection.
Η συλλογή συμπληρώνεται επίσης από υψηλής ποιότητας μάλλινα κουστουμιά, προσφέροντας, με αυτό τον τρόπο, ένα twistμοντερνισμού στη συνολική εικόνα.
Το concept ολοκληρώνει η βαθιά χρωματική παλέτα, που εμπνέεται από τη φύση και καταφέρνει να προσδώσει στο σύνολο πολυτελή και ταυτόχρονα μυστηριώδη αισθητική.