Θέμα

Athens Love Beirut

Από -

Το «Athens Love Beirut (A.L.B)» είναι μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη της Λιβανέζικης κοινότητας. Έλληνες Σχεδιαστές και Καλλιτέχνες συντονίζονται κάτω από την ομπρέλα του A.L.B και στηρίζουν την ενέργεια αυτή διαθέτοντας τα προϊόντα τους και διαδίδοντας με αυτόν τον τρόπο την αγάπη τους προς τη Βηρυτό. Το A.L.B υποστηρίζει αξιόπιστους Μη Κυβερνητικούς Οργανισμός, για την ανάκαμψη της πόλης μετά την έκρηξη της 4ης Σεπτεμβρίου.

Οι Σχεδιαστές και οι Καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία διαθέτουν προς πώληση προϊόντα από τις συλλογές τους, σε περιορισμένο αριθμό, μέσω των social media καναλιών του Athens Love Beirut. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν απευθείας στις επιλεγμένες ΜΚΟ με στόχο να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί από την τραγωδία που βιώνει η πόλη της Βηρυτού.

Στο πλαίσιο της ενέργειας επιλέχθηκαν 3 ΜΚΟ για να υποστηρίξουν 3 διαφορετικές αποστολές:
1. arcenciel: Πρόκειται για έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, με έδρα το Λίβανο, που υποστηρίζει οικογένειες με ειδικές ανάγκες που επλήγησαν από την έκρηξη.
2. Offre Joie: Μια Λιβανέζικη ΜΚΟ που υποστηρίζει την ανοικοδόμηση των σοβαρά κατεστραμμένων σπιτιών από την έκρηξη.
3. Lebanese Food Bank: ΜΚΟ που προσφέρει φαγητό σε όσους έχουν ανάγκη. Η καταστροφές που προκάλεσε η έκρηξη στη Βηρυτό οδήγησε την οργάνωση και στην ανάληψη μιας ακόμη ενέργειας. Έτσι η Lebanese Food Bank ανέλαβε μια καινούργια ενέργεια αναλαμβάνοντας την ανοικοδόμηση του χώρου της κουζίνας σε οικίες που έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Το ALB (που σημαίνει επίσης ΚΑΡΔΙΑ στα Λιβανέζικα) είναι μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε ο Georges Abou Chabke (Decoventure) με την πλήρη υποστήριξη της YALGO GROUP. Την Επικοινωνία της ενέργειας αυτής έχει αναλάβει η Plus More 360 για το #ALB.

Η Decoventure, είναι μια digital πλατφόρμα αφοσιωμένη στη διακόσμηση και στους λάτρεις της τέχνης: μια επιχείρηση στον κόσμο της αρχιτεκτονικής, της διακόσμησης και όλων των διαφορετικών τάσεων. Ο Georges Abou Chabke ιδρυτής και Art Director του Decoventure είναι Λιβανέζος διακοσμητής εσωτερικών χώρων, που ζει και εργάζεται ανάμεσα στη Βηρυτό και στην Αθήνα. O Georges συνεργάζεται με μεγάλες εκθέσεις design, μουσεία, τοπικά και διεθνή brand σε πολλά projects, καθώς και την Pan Arab TV για κομμάτια τέχνης και σχεδιασμού.

Η Λίλα Καραγιάννη, από το brand Kooreloo, που συμμετέχει στην ενέργεια λέει για το λόγο που την οδήγησε στην απόφαση της: ‘’ Για μια πόλη γεμάτη τέχνη και ομορφιά. Με ιστορία γραμμένη σε κάθε της γωνία. Με ένα λαό γεμάτο ζωντάνια και δύναμη.’’
Ενώ η σχεδιάστρια Λιάνα Καμπά (Liana Camba ) μας εξηγεί «Με την συμμετοχή μου στο Athens Loves Beirut θέλω να εκφράσω την αγάπη μου στην Βηρυτό και τους ανθρώπους της! Εύχομαι από καρδιάς τα κύματα της συμπαράστασής μας να σβήσουν κάθε φλόγα…»

Ο Παντελής Βιταλλιώτης, εμπνευστής και σχεδιαστής του σήματος Magneto Scarves μας εξηγεί για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του: ‘’Η άσχημη ανατροπή που μπορεί να φέρει η ζωή θεωρώ πως είναι από τα πιο σκληρά πράγματα. Το φοβάμαι το κατανοώ και όταν μπορώ να βοηθήσω μια τέτοια κατάσταση είναι μεγάλη μου χαρά. Εύχομαι να είναι το τελευταίο πλήγμα για αυτή την όμορφη πόλη και να καταφέρει να γίνει ξανά το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής»’’

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήστε τους επίσημους social media λογαριασμούς του Athens Love Beirut και να υποστηρίξτε το σκοπό.
Facebook – https://www.facebook.com/AthensLoveBeirut/
Instagram - https://www.instagram.com/athenslovebeirut/?hl=en