Θέμα

Apeiranthos Natural Skincare: Γνωρίστε το ελληνικό brand από τη Θεσσαλονίκη με το πιο ωραίο instagram

Από -

Η ιδρύτρια Στέλλα Πλιάκη ξεσηκώνει τις συνταγές της γιαγιάς της και τις εκσυγχρονίζει υπηρετώντας έναν απλό και ουσιαστικό τρόπο ζωής

banner

Μας τράβηξε την προσοχή από τις υπέροχες εικόνες που ανεβάζει στο instagram. Γι αυτό θελήσαμε να γνωρίσουμε τη Στέλλα Πλιάκη, ένα χαμηλών τόνων κορίτσι που προτιμάει να μιλάει μέσα από τη δουλειά της.


Θέλετε να μας συστηθείτε; Πώς ξεκίνησε όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι ομορφιάς;


Πριν από λίγα χρόνια, αποφάσισα να παρουσιάσω στο ελληνικό κοινό κάτι που εκφράζει το πώς επιλέγουμε να ζούμε η οικογένειά μου κι εγώ. Να στραφούμε σε έναν απλό τρόπο ζωής, να γνωρίζουμε τα συστατικά όσων καταναλώνουμε και φυσικά των καλλυντικών και να ζούμε πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον και τα πλάσματά του. Το μικρόβιο προϋπήρχε καθώς η οικογένεια της μητέρας μου από τη Χαλκιδική ασχολήθηκε πολύ ενεργά με τη χειροπρακτική και τη δημιουργία απλών καλλυντικών, κεραλοιφών και σαπουνιών, για προσωπική χρήση αλλά και για το υπόλοιπο χωριό. Επομένως, μπορώ να πω ότι το timing ήταν κάτι παραπάνω από σωστό. Ο σύζυγός μου, Απόστολος Καμάρης,ς, και εγώ πήραμε τις παραδοσιακές συνταγές και τις εκσυγχρονίσαμε. Συλλέγουμε τις πρώτες ύλες κυρίως από μικρούς Έλληνες παραγωγούς από τη Βόρεια Ελλάδα και δημιουργούμε φυσικά καλλυντικά, χωρίς χημικές προσθήκες, συντηρητικά, άρωμα.

banner

Πώς προκύπτει το όνομα Apeiranthos;


Η Απείρανθος είναι ένα ορεινό χωριό της Νάξου που αγαπώ ιδιαίτερα, εξού και το όνομα. Το επισκεπτόμαστε οικογενειακώς κάθε χρόνο από το 2014 που το ανακαλύψαμε. Αγαπάμε πολύ το βουνό, ακόμα και το καλοκαίρι.

Στον αντίποδα του layering που προτείνει η Korean Beauty υπάρχει η νέα τάση του skinimalism που περιλαμβάνει τα βασικά βήματα περιποίησης. Ποια είναι η δική σας φιλοσοφία;


Τα πολυχρηστικά προϊόντα καθώς και τα φυσικά, έχοντας μια απλή ρουτίνα, είναι το μέλλον που χρειάζεται ο πλανήτης μας αλλά κι εμείς. Χρησιμοποιώντας ένα έλαιο καθαρισμού και ένα σαπούνι, ένα toner, έναν ορό κι ένα έλαιο, μπορούμε πραγματικά να δούμε την επιδερμίδα μας να λάμπει. Χρειαζόμαστε προϊόντα τα οποία θα λειτουργούν χωρίς τα βαριά συντηρητικά, τα άσκοπα συστατικά και τα συνθετικά αρώματα.

Ποιες αξίες διέπουν το brand;


Η τιμιότητα και η ειλικρίνεια απέναντι στο κοινό που μας επιλέγει είναι κάτι στο οποίο βασιζόμαστε εξαρχής. Η επιδερμίδα δεν πρόκειται να μεταμορφωθεί και ποτέ δε θα ισχυριστούμε ότι κάποιο προϊόν μας θα μας κάνει να δείχνουμε 20 χρόνια νεότεροι. Είναι καιρός να συμφιλιωθούμε με τον εαυτό μας και να αποζητάμε να είμαστε όμορφοι σε κάθε ηλικία. Η καλή διατροφή, η ενυδάτωση εκ των έσω, η άσκηση, το μασάζ και ο διαλογισμός είναι τα κλειδιά για μια υγιή εικόνα και ένα όσο το δυνατόν ισορροπημένο πνεύμα.

Ποια είναι τα star προϊόντα που έχουν τις πιο πιστές θαυμάστριες; Και ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο;


Τα προϊόντα που αγαπά περισσότερο ο κόσμος είναι οι μάσκες μας, τα toners και το Avocado & cucumber eye roll on. Οι μάσκες είναι σε μορφή σκόνης καθώς θέλουμε να «εμπλέξουμε» τους καταναλωτές στη διαδικασία, στη δημιουργία ρουτίνας και ιεροτελεστίας, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν το δικό τους αγαπημένο συστατικό ανάμειξης. Άλλη αίσθηση δίνει το γιαούρτι για παράδειγμα και άλλη το μέλι. Μπορούν να αναμειχθούν τέλεια και με τα toners μας.


To δικό μου must have είναι το facial oil, ένα ξηρό λάδι προσώπου με έλαια από αγριοτριανταφυλλιά και αργκάν.

Δραστηριοποιείστε και εκτός ελληνικών συνόρων;


Μέχρι στιγμής θα θέλαμε να μπούμε για τα κάλα στο μυαλό των ανθρώπων που ζουν στην Ελλάδα, όμως είναι στα μελλοντικά μας σχέδια.


Έχετε έναν λογαριασμό στο instagram υψηλής αισθητικής! Πόσο σημαντικό είναι αυτό για το brand awareness και για τις πωλήσεις των προϊόντων σήμερα;


Το instagram είναι η βιτρίνα του καταστήματός μας, επομένως είναι πολύ σημαντική η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω και η καθημερινή επικοινωνία με τον κόσμο.

Πού σας βρίσκουμε;


Μας βρίσκετε στο apeiranthos.com, στο @apeiranthosnaturalskincare και στα συνεργαζόμενα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.