Θέμα

Γνωρίσαμε την ταλαντούχα ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη F_AIM Fashion Consulting Agency

Από -

Στις 7 Ιουνίου 2020 έκανε το λανσάρισμά της η F_AIM, η πρώτη ελληνική fashion consulting agency που προσφέρει τις υπηρεσίες της σε brands, retailers, αλλά και κάθε απασχολούμενο στον χώρο της μόδας.

H F_AIM συνδυάζει λειτουργικά και εμπνευσμένα τη μόδα, με την τεχνολογία και το επιχειρηματικό δαιμόνιο και κρύβει από πίσω της μια ταλαντούχα ομάδα με αγάπη για τη μόδα, εξειδικευμένη γνώση και τεράστια εμπειρία αγοράς. Με background στο marketing και το business development καθώς και στο e-commerce και το fashion management, δημιουργεί τη δυνατή νέα επαγγελματική οικογένεια που ονομάζεται F_AIM.

Αντικείμενο και εξειδίκευση της F_AIM είναι να σχεδιάσει για κάθε συνεργάτη την ιδανική custom made στρατηγική για την πραγματοποίηση των στόχων του. Είναι η ομάδα που θα τον βοηθήσει να βρεί λύσεις. Να υλοποιήσει το όραμά του. Να τελειοποιήσει την αποδοτικότητα της επιχείρησής του. Να ενδυναμώσει την παρουσία του και να αυξήσει τα κέρδη του. Να κάνει το επόμενο επιχειρηματικό βήμα, μέσα από μια μεγάλη γκάμα καινοτόμων και εξειδικευμένων υπηρεσιών.

Η F_AIM:

* κατανοεί την ταυτότητα και τις ανάγκες του συνεργάτη της και διαμορφώνει τη στρατηγική με βάση τον δικό του στόχο και προϋπολογισμό.
* παρέχει εξειδικευμένη προσέγγιση και είναι εκεί σε κάθε βήμα.
* με βαθιά γνώση, συνεχή εκπαίδευση και ισχυρή εμπειρία στο χώρο της μόδας γίνεται η δύναμη του συνεργάτη της.
* αφουγκράζεται, παρακολουθεί και γνωρίζει τις αισθητικές εξελίξεις όσο και τις νέες ανάγκες του διαρκώς μεταβαλλόμενου συστήματος της βιομηχανίας της μόδας. Έτσι παρέχει τα ιδανικά θεμέλια και εργαλεία για κάθε συνεργασία
* εγγυάται την ποιότητα των υπηρεσιών και την υλοποίηση των δεσμεύσεών της για ανάπτυξη και επιτυχία

Συναντήσαμε την Έφη Κουτσονικολή και την Ζωή Ζογοπούλου, που από κοινού εμπνευστήκαν το ιδιαίτερο αυτό εγχείρημα και μάθαμε τα πάντα για την ιδέα και την μόδα στην ελληνική πραγματικότητα.

Πώς ξεκίνησε η ιδέα για ένα fashion consulting agency;
Οι δύσκολες συγκυρίες, όπως η πανδημία που ζήσαμε και μάλλον εξακολουθούμε να ζούμε, γεννούν ιδέες και ευκαιρίες για όποιον μπορεί να αποτυπώνει τις ανάγκες της εποχής και αναζητά διαρκώς καινούργιες και καινοτόμες δράσεις και προτάσεις. Αυτό ακριβώς συνέβη και μ εμάς. Καταρχάς είχαμε σαν δεδομένο, μέσα από την προηγούμενη και επί 2,5 χρόνια συνεργασία μας, ότι μας ενώνει η δημιουργικότητα, η διορατικότητα, η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα. Συγχρόνως η εκπαίδευση και η εμπειρία της κάθε μιας ξεχωριστά στον κλάδο της επικοινωνίας και του marketing αφενός και της διοίκησης και του management αφετέρου, μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα πολύ δυνατό και ολοκληρωμένο περιβάλλον επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αγάπη μας και την ισχυρή γνώση του χώρου της μόδας, γέννησαν την ιδέα της F_AIM.
Στην συνέχεια, η έρευνα που κάναμε μας έδειξε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα μια συμβουλευτική εταιρία που να ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο της μόδας. Επίσης μέσα από την επαγγελματική μας δραστηριότητα στην εγχώρια βιομηχανία της μόδας, απ την πλευρά του αγοραστή - buyer και του business development, συνειδητοποιήσαμε ότι υπάρχει πραγματικά η ανάγκη μιας τέτοιας εταιρίας τόσο για τα brands και τους σχεδιαστές όσο και για τα καταστήματα λιανικής πώλησης . Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να φτιάξουμε την F-AIM και να προσφέρουμε όλες τις υπηρεσίες που μπορούν να καλύψουν αυτές τις ανάγκες.

Σε αυτές τις περίεργες εποχές που διανύουμε τί χρειάζεται να λάβει υπόψη της μια επιχείρηση που προσδοκά να επιτύχει εμπορικά στο χώρο της ελληνικής μόδας;
Πρέπει, καταρχήν, να λάβει υπόψη της τα νέα δεδομένα και να οργανώσει την digital δράση της. Τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο προβολής οφείλει να ενδυναμώσει τα online κανάλια της (e-shop – social media – digital campaign κλπ ). Επίσης θα προτείναμε μικρότερες εποχιακές συλλογές με βαρύτητα στην έμπνευση, την συγκεκριμένη αισθητική και τις αξίες, ώστε να δημιουργήσει προσωπική και μακροχρόνια σχέση με τον καταναλωτή που απευθύνεται. Εταιρική ταυτότητα – ποιοτικό προϊόν – διαρκής και συνεπής επικοινωνία.

banner
Έφη Κουτσονικολή
Έφη Κουτσονικολή

Ποια είναι τα καταναλωτικά trends της ελληνικής αγοράς;
Πριν ακόμη εμφανιστεί ο Covid-19 είχαμε παρατηρήσει τις αλλαγές στις επιλογές του Έλληνα καταναλωτή, οι οποίες και αποτελούν πλέον τις εδραιωμένες καταναλωτικές τάσεις: εκτίμηση και υποστήριξη των εγχώριων brands και σχεδιαστών, προϊόντα από υλικά που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον (eco friendly) και αναζήτηση ισορροπίας ποιότητας και τιμής.

Πώς βλέπετε το μέλλον της μόδας στη χώρα μας;
Αν δεν πιστεύαμε στο φωτεινό μέλλον της εγχώριας αγοράς της μόδας δεν θα δημιουργούσαμε την F_AIM! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το πόσοι καλοί και πολλοί είναι οι ανερχόμενοι Έλληνες σχεδιαστές! Η δημιουργικότητα που ξεπηδά από το ελληνικό ταπεραμέντο, η εξέλιξη που στηρίζεται στην γνώση και την εκπαίδευση, η ανάπτυξη της επαγγελματικής συνείδησης, η άμεση ενημέρωση και σύνδεση με τις διεθνείς τάσεις και πάνω από όλα η αγάπη του Έλληνα δημιουργού είναι αυτά που κάνουν το μέλλον της ελληνικής μόδας λαμπρό!

Μπορούν τα ελληνικά σχεδιαστικά ή βιοτεχνικά brands να είναι ανταγωνιστικά εντός και εκτός συνόρων;
Εντός συνόρων είναι σίγουρα ανταγωνιστικά καθώς υπάρχουν πολλά brands και σχεδιαστές, νεότεροι και παλαιότεροι στον χώρο, μικροί ή μεγάλοι και που όλοι μαζί δημιουργούν μια πλούσια και ενδιαφέρουσα βεντάλια ποιότητας και εμπορικότητας. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό με τα brands του εξωτερικού, η αλήθεια είναι ότι είναι λίγα τα ελληνικά brands που γνωρίζουν οι καταναλωτές στο εξωτερικό. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαθέτουν την ανάλογη ποιότητα και το προφίλ, αλλά ότι χρειάζονται χρόνο, χρήματα και πάνω από όλα την σωστή στρατηγική και επένδυση για να μπορέσουν να «βγουν» στην παγκόσμια αγορά μόδας. Οι Έλληνες έχουν χτίσει την ιδέα του καλοκαιρινού ρούχου και πρέπει να ενδυναμώσουν αντίστοιχα την παρουσία τους και στην χειμερινή σεζόν. Επίσης πρέπει να προετοιμάσουν όλα τα απαραίτητα υλικά προώθησης νωρίτερα απ’ ότι το κάνουν σήμερα, ώστε οι χρόνοι δειγματισμού και επικοινωνίας των συλλογών να συμβαδίζουν με αυτούς της διεθνούς αγοράς.

Ζωή Ζογοπούλου
Ζωή Ζογοπούλου

Ποιο είναι το στυλ της νέας σεζόν φθινόπωρο/ χειμώνας 2020-2021;
Θηλυκός ρομαντισμός με bohemian διάθεση και darkness στοιχεία. Επιβλητικοί ώμοι, κάπες ως πανωφόρια και στενές γραμμές σε δερμάτινα jackets. Bohemian chic με ruffles ως ρομαντικό στοιχείο και έντονα κρόσσια! Ύφασμα της σεζόν το βελούδο και κυρίαρχο χρώμα το ασημί!

Μάθετε περισσότερα στο www.faimagency.com