Θέμα

5 Επίκαιρες Τάσεις στη Λεπτομέρεια

Από -

Η πρώτη ημέρα της άνοιξης, τεχνικά απέχει 15 ημέρες, αλλά οι τάσεις που θα φέρει συζητιούνται ήδη πολύ!
Η νέα σεζόν θα κάνει εισαγωγή με μια σειρά από νέες ιδέες και προϊόντα που όχι μόνο μας έχουν ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά μας προκαλούν, ακόμη και τώρα, να ξεκινήσουμε να χτίζουμε την ανανεωμένη γκαρνταρόμπα μας.

Αναλύοντας τα επερχόμενα trends δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια ιδιαίτερη αναφορά στα αξεσουάρ. Αυτά είναι άλλωστε και το στοιχείο της μόδας κάθε εποχής που επιτρέπει τις γρήγορες αναπροσαρμογές στις γερές βάσεις μιας, καλά θεμελιωμένης συλλογής.
Ποια θα είναι λοιπόν τα κομμάτια κλειδιά;

New: Shoulder Bags / Past: Belt Bags

Προσωπικά έχω λίγο βαρεθεί τις belt bags (κατά κόσμων: τσάντες – μέσης ) και χαίρομαι πολύ που η μόδα επανέρχεται στα κλασσικά και αφήνει λίγο έξω από τις τάσεις τις εναλλακτικές προσεγγίσεις. Για τα επόμενα σύνολα σας εστιάστε περισσότερο στις τσάντες ώμους, με γεωμετρικές σιλουέτες και τολμήστε σχέδια με έντονα μοτίβα ή διαφορετικές υφές.

Μαύρη τσάντα ώμου Mango
Μαύρη τσάντα ώμου Mango

New: Baseball Hats / Past: Bucket Hats

Όπως όλα δείχνουν το κοινό απορρίπτει πλέον τα λεγόμενα bucket καπέλα (η αλήθεια είναι πως δείχνουν λίγο περίεργα) και όσον αφορά στις casual επιλογές επαναφέρει στο προσκήνιο το κλασσικό baseball καπέλο. Good News? Είναι τόσο διαδεδομένο που στην αγορά θα βρείτε πολλές εναλλακτικές και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις.

Baseball hat με ψάθα και δέρμα Sweat Active (www.nordstrom.com)
Baseball hat με ψάθα και δέρμα Sweat Active (www.nordstrom.com)

New: Old-school Sneakers / Past: Chunky Sneakers

Τα πολύ διάσημα, τις τελευταίες σεζόν chunky sneakers (δηλαδή τα σχέδια με τις ογκώδεις κατασκευές) μπαίνουν στην άκρη και τη θέση τους παίρνουν σχέδια με εμφανείς αναφορές στη retro μόδα περασμένων δεκαετιών. Τολμήστε να τα συνδυάσετε με minimal κοστούμια.

Δερμάτινο sneaker Reebok (Intersport)
Δερμάτινο sneaker Reebok (Intersport)

New: 70s-Inspired Sunglasses/ Past: Cat-Eye Sunglasses

Άλλη μια τάση που πέφτει από το βάθρο της είναι τα γυαλιά σε σχήμα πεταλούδας. Τη θέση τους λαμβάνουν δυναμικά σιλουέτες με έμπνευση από τη δεκαετία του 70.

Κοκάλινα γυαλιά ηλίου Gucci (Kiering Hellas)
Κοκάλινα γυαλιά ηλίου Gucci (Kiering Hellas)

New: Straw bags / Past: Straw Bags

Σε αυτή τη περίπτωση βλέπουμε μια τάση που εξελίσσεται. Οι ψάθινες τσάντες που επικράτησαν, κατά κράτος, στη μόδα της προηγούμενης σεζόν, παραμένουν ψηλά, αλλά εφέτος έρχονται διακοσμημένες με κομψές λεπτομέρειες, όπως είναι το δέρμα.

Ψάθινη τσάντα με δερμάτινες λεπτομέρειες Loewe (Attica)
Ψάθινη τσάντα με δερμάτινες λεπτομέρειες Loewe (Attica)