Θέμα

4 ιδέες για να τονώσετε τον οργανισμό σας, με καταγωγή από την Κορέα

Από -

Μια ολοκληρωμένη πρόταση τόνωσης που αφορά τόσο το σώμα όσο και το πρόσωπο, το μυαλό και το πνεύμα.

Ξεκινήστε Τάε Κβον Ντο

Η γνωστή πολεμική τέχνη από τη Νότια Κορέα είναι κάτι περισσότερο από ένα άθλημα, αφού ωφελεί σώμα και πνεύμα, όπως λέει και το όνομα της. Από τα βασικά χαρακτηριστικά της είναι ότι σμιλεύει το σώμα, τονώνει τη ζωτικότητα και διευκολύνει τη ροή της ενέργειας. Επιπλέον, όμως, λόγω της φιλοσοφίας της που βασίζεται σε ασκήσεις διαλογισμού βελτιώνει την συγκέντρωση και βοηθάει στη διαχείριση του άγχους.

Εμπλουτίστε τη διατροφή σας

Πλούσιο σε προβιοτικά, το kimchi (ένα κορεατικό πιάτο λάχανου που έχει υποστεί ζύμωση) περιέχει προβιοτικά lactobacillus (γαλακτοβάκιλλους) που υποστηρίζουν την καλή εντερική χλωρίδα. Με αυτόν τον τρόπο, βελτιώνεται η πέψη και εξοικονομείται ενέργεια. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του, εναλλακτικά μπορείτε να δοκιμάσετε κομπούχα ή κεφίρ – ροφήματα που έχουν υποστεί ζύμωση με παρόμοιες ιδιότητες.

Αποσυνδεθείτε!

Μπορεί οι Κορεάτες να είναι υπερσυνδεδεμένοι με την τεχνολογία, ωστόσο, ταυτόχρονα έχουν απόλυτη επίγνωση της βλάβης που σχετίζεται με την απεριόριστη παραμονή μπροστά από μια οθόνη. Σήμερα, υπάρχουν πολλά θεραπευτικά προγράμματα στην Κορέα για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μένουν μακριά από τα τηλέφωνά τους, ακόμη και νόμοι που απαγορεύουν την πρόσβαση σε οθόνες μετά τα μεσάνυχτα σε παιδιά ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Αποφύγετε την υπερκόπωση της επιδερμίδας

Ατελείωτες ώρες στο γραφείο, αμέτρητα ξενύχτια, μια ίωση που επιμένει. Η κούραση μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Όταν όμως το σώμα είναι εξαντλημένο, η επιδερμίδα υποφέρει. Έχει άτονη χροιά και τραχιά υφή, ενώ τα χαρακτηριστικά του προσώπου φαίνονται κουρασμένα. Για να την τροφοδοτήσετε με ενέργεια, δοκιμάστε τη νέα σειρά με κουμκουάτ (ενυδατικό τονωτικό gel με βιταμίνες για πρόσωπο και μάτια αντίστοιχα και μάσκα νύχτας) που διαθέτει ενυδατική, αναζωογονητική και τονωτική δράση. Στην Κορέα τρέφουν μεγάλο σεβασμό για το κουμκουάτ, το ονομάζουν «Χρυσό Πορτοκάλι» και παραδοσιακά φυτεύουν ένα δέντρο κουμκουάτ την Πρωτοχρονιά για καλοτυχία και ευημερία. Star συστατικό στην κορεατική φαρμακοποιία χρησιμοποιείται από παλιά στην παραδοσιακή ιατρική για τις τονωτικές του ιδιότητες. Αυτός ο υπερκαρπός είναι απίστευτα πλούσιος σε βιταμίνη C, φλαβονοειδή και ιχνοστοιχεία, βιταμίνη Β, καροτένιο!