Θέμα

3(+/-)3: Αυτή είναι η μαθηματική πράξη της νέας χρωματικής παλέτας

Από -

Μόλις περάσαμε στο ημερολογιακό κατώφλι της νέας σεζόν και ετοιμαζόμαστε για την εποχή που η εναλλαγή: παλτό, μπότες και hoodies είναι αναπόσπαστό κομμάτι της καθημερινότητας μας. Κι ενώ η χειμερινή γκαρνταρόμπα χαρακτηρίζεται από την, σχεδόν απόλυτη, κυριαρχία του μαύρου, εμείς στρέφουμε το βλέμμα προς άλλη κατεύθυνση, αναζητώντας το χρώμα που θα χαρακτηρίσει τη νέα εποχή. Το χρώμα που θα σφραγίσει τις τάσεις, θα δώσει απόχρωση στη νέα αισθητική και θα απομακρύνει τη μελαγχολία των μηνών του χειμώνα.
Πριν λοιπόν ενδώσετε και πάλι στα σύνολα των μαύρων ρούχων, αντλήστε λίγη έμπνευση από τα fashion colors που έχουν κυριαρχήσει στις συλλογές των σχεδιαστών και που τώρα ετοιμάζονται να στολίσουν τις νέες βιτρίνες. Πως καταλήξαμε στο χρωματικό συμπέρασμα των επόμενων τάσεων; Μέσω στενής παρακολούθησης!
Θα έχετε ίσως παρατηρήσει πως ανάμεσα στις celebrities του διεθνούς street style, κάποιες ξεχωρίζουν για την ικανότητα τους να δημιουργούν ευφάνταστα και εντυπωσιακά σύνολα με χαρακτηριστικό στοιχείο τα έντονα χρώματα ή τους συνδυασμούς bold αποχεώσεων.
Καταγράφοντας λοιπόν μια σειρά από τις πρόσφατες εμφανίσεις τους διαπιστώσαμε πως μερικά από τα κυρίαρχα χρώματα των επόμενων σεζόν τείνουν στον αφανισμό, όπως για παράδειγμα τα φλουό, το lime και τη θέση τους παίρνουν οι παλ, μαλακές αποχρώσεις, δημιουργώντας για τη νέα σεζόν ένα θηλυκό και αισιόδοξο Panton.
Συγκεκριμένα:

Γκρι αντί για Lime

Η εισαγωγή στη φθινοπωρινή περίοδο συνδέεται και με την έλευση της ουδέτερα χρωματικά γκαρνταρόμπα. Ανάμεσα στα πλούσια καφέ και τα διαχρονικά κομψά μπεζ του χειμώνα, το γκρι θα διαδραματίσει έναν εξαιρετικό ρόλο, προσφέροντας και τα απαραίτητα περιθώρια για λεπτομέρειες φωτεινών στοιχείων.

Chocolate καφέ αντί για Πορτοκαλί

Σίγουρα, το βαθύ σοκολάτι, θα βρεθεί στη κορυφή των καθημερινών μας επιλογών, καθώς είτε το επιλέξετε σε μεμονωμένα κομμάτια, είτε το υιοθετήσετε σε total σύνολα, θα επιτύχετε ένα κομψό αποτέλεσμα. Η απόχρωση που αναδεικνύεται στις τάσεις του φετινού χειμώνα αποτελεί την ιδανική εναλλακτική, καθώς αποπνέει, ταυτόχρονα, ζεστασιά και αριστοκρατική βαρύτητα.

Χακί αντί για Κίτρινο

Κάθε φθινόπωρο όλοι αυτοί οι βαθύτεροι τόνοι των χρωμάτων καταφέρνουν, με κάποιο τρόπο να διεισδύουν στη νέα γκαρνταρόμπα. Ειδικά εφέτος, τα χακί κομμάτια, που κυριάρχησαν στις συλλογές, εκπληρώνουν το αίτημα για στροφή στη νοσταλγική θέαση της μόδας.