Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ

Η περίοδος που ψάχνουμε δώρα για τους αγαπημένους μας έφτασε. Βρήκαμε μερικά πρωτότυπα αντικείμενα από τα πωλητήρια μουσείων και γκαλερί.

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ

Οι γιορτές είναι συνώνυμο των δώρων, είναι η εποχή που όλοι ψάχνουμε κάποια γλυκιά έκπληξη για τους αγαπημένους μας ανθρώπους. Πέρα από τα συμβατικά αξεσουάρ (κασκόλ, σκουφάκια, γραβάτες κ.τλ.), υπάρχουν ένα σορό πρωτότυπα αντικείμενα εκεί έξω για να επιλέξετε, όπως θα διαπιστώσετε εάν ανατρέξετε στις ιστοσελίδες μουσείων και γκαλερί.

Διαφορετικά γούρια, χριστουγεννιάτικες μπάλες από πίνακες μεγάλων ζωγράφων, έργα τέχνης, έξυπνα επιτραπέζια αλλά και αντικείμενα εμπνευσμένα από την επανάσταση του 1821, ενόψει της επετείου των 200 χρόνων, είναι αυτά που βρήκαμε εμείς και μας εντυπωσίασαν.

Στολίζουμε δέντρο με έργα Βαν Γκογκ

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 1

Το Ίδρυμα Γουλανδρή, όπως και κάθε χρόνο, εμπνέεται από τα έργα της περίφημης συλλογής του και καθημερινά, χρηστικά αλλά και χριστουγεννιάτικα αντικείμενα για να βάλουμε την τέχνη στο σπίτι μας. Μπορείτε, φερ’ ειπείν, να βρείτε στολίδια από papier mache με λεπτομέρειες από εμβληματικούς πίνακες νεκρής φύσης του Βαν Γκογκ (€ 12-20).

Σανίδες σκέιτμπορντ στον τοίχο μας – γιατί όχι;

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 2

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη, πέρα από πρωτότυπα έργα τέχνης, έχει πολλές προτάσεις στο πωλητήριό της για εναλλακτικά και arty δώρα Χριστουγέννων. Παράδειγμα που ξεχωρίζει οι σανίδες σκέιτμπορντ για τον τοίχο με έργα μεγάλων δημιουργών, όπως αυτή η σύνθεση με πέντε μέρη, φιλοτεχνημένη με την παιχνιδιάρικη διάθεση του Κιθ Χέρινγκ («One Man Show», τιμή: €850) του μοναδικού Κιθ Χέρινγκ με τις γνωστές κι αγαπημένες αναφορές του στην ποπ αρτ και την γκραφίτι κουλτούρα της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του ’80.

Έργα καταξιωμένων φωτογράφων στο σαλόνι μας

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 3

Επαγγελματικές φωτογραφίες σε εντυπωσιακή ανάλυση κι αριθμημένη εκτύπωση φέρνει το Yellowkorner: Από διαχρονικά έργα σε ασπρόμαυρο, αστικά τοπία, μέχρι φωτογραφίες από μεγάλους φωτογράφους μόδας, οι επιλογές είναι αμέτρητες αλλά εμείς σταθήκαμε σ’ ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο με έγχρωμες πινελιές του Damien Dufresne (από € 98), ενός δημιουργού που ισορροπεί μεταξύ της τέχνης του σώματός, της καλλιτεχνικής φωτογραφίας και της δημιουργικής μόδας.

Με τα δυο μου τα χεράκια φτιάχνω ευζωνάκια

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 4

Έμπνευση από την Επανάσταση του ’21 αντλεί το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, παρουσιάζοντας τη σειρά με φιγούρες-εύζωνες «Meet the Greeks». Πρόκειται για συναρμολογούμενους –κι ομολογουμένως πολύ χαριτωμένους– τσολιάδες για μικρά και μεγάλα παιδιά, οι οποίοι αποτελούνται από δύο φύλλα πλαστικοποιημένο χαρτί Α3, με λεπτομέρειες γκοφρέ, pantone και χρυσοτυπίας, στην τιμή των € 14.

Για γούρι ένα τσαρούχι

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 5

Ελληνική επανάσταση φωνάζουν τα γούρια από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, παραπέμποντας στην έκθεση «Αρχαιολατρεία και Φιλελληνισμός. Συλλογή Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου», που αναμένουμε να εγκαινιαστεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Από τις χρυσές μινιατούρες που θα βρείτε στο πωλητήριο του μουσείο, το τσαρούχι ξεχωρίζει για τη λεπτομέρειά του (€ 42).

Μια καρδιά με πολλή αγάπη

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 6

Η γκαλερί Εικαστικός Κύκλος μάς προτείνει πολλά εναλλακτικά δώρα κυρίως για τους φιλότεχνους φίλους μας. Από μεταξοτυπίες, μικρά ή μεγάλα αντικείμενα τέχνης και μικρογλυπτικής μέχρι πίνακες ζωγραφικής, οι επιλογές είναι πάμπολλες και πολύ φινετσάτες. Πιο προσιτές επιλογές είναι οι μικρού μεγέθους (αριθμημένες) μεταξοτυπίες έργων τέχνης, όπως κομμάτια του Θανάση Λάλα από τη σειρά έργων που έφτιαξε με έμπνευση την καρδιά και την αγάπη (ξεκινούν από € 60).

Oh, good boy!

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 7

«Ντόναλντ Τραμπ, φωνάζουν όλοι, Ντόναλντ Τραμπ, φώναξε κι εσύ», διότι ανάμεσα στα ευφάνταστα δώρα απ’ το πωλητήριο της γκαλερί Δύο Χωριά, θα βρείτε ένα εκπληκτικό, ειρωνικό παιχνίδι για τους τετράποδους φίλους μας με τη φιγούρα του πρώην πλανητάρχη. «Όλοι μας θέλαμε να δαγκώσουμε τον Τραμπ αλλά τώρα ο σκύλος σου μπορεί με το Donald Trump Dog Toy», λέει η εταιρεία Pet Hates Toys (€ 25).

Ένα γούρι ντυμένο με δαφνόφυλλα

Τα πιο ξεχωριστά χριστουγεννιάτικα δώρα με καλλιτεχνική διάθεση και στιλ - εικόνα 8

Ο οίκος Ζολότας κάθε χρόνο δημιουργεί πολύ ιδιαίτερα γούρια για τη νέα χρονιά. Φέτος τιμά την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 δημιουργώντας το «Daphne»: Ως γνωστόν το δάφνινο στεφάνι είναι τιμητικό σύμβολο και έπαινος, συμβολίζει την δόξα και την τιμή όσων πολέμησαν στην ελληνική επανάσταση. Το γούρι μπορείς να το βρεις σε κολιέ, σκουλαρίκια, καρφίτσες, βραχιόλια και μπρελόκ αλλά ξεχωρίζει το παντατίφ σε ασήμι επιχρυσωμένο γυαλιστερό με καδένα (€ 60).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Αλεξάνδρα Μανουσάκη: Μια ιστορία οίνου και τέχνης

Άνθρωπος φωτεινός και κεφάτος, η Αλεξάνδρα Μανουσάκη του Οινοποιείου Μανουσάκη μάς μιλάει για την αγάπη της για το κρασί την οποία της κληροδότησε ο πατέρας της.

16/08/2021

Η αθόρυβη αναγέννηση του γευστικού πλούτου της Πάρου

Τα τελευταία χρόνια το κοσμικό Κυκλαδονήσι δείχνει το δρόμο, ξεδιπλώνοντας μια δυναμική γευστική βεντάλια με τοπικό χρώμα, ενορχηστρωμένη κατά κύριο λόγο από μια δραστήρια κοινότητα νέων, στο επάγγελμα τουλάχιστον, παραγωγών.

Exmouth Market: Ραντεβού στον hip πεζόδρομο του Λονδίνου

H Exmouth Market στο Ανατολικό Λονδίνο κλέβει τελευταία την παράσταση καθώς στριμώχνει σε μια σταλιά πεζόδρομο μια εκλεκτική βεντάλια προορισμών για shopping, κοκτέιλ και φαγητό.

5 οργανωμένες εκδρομές ό,τι πρέπει για το φθινόπωρο

Ρομαντικά τετραήμερα, πανέμορφα πανοράματα ευρωπαϊκών χωρών ή ταξίδια που θυμάσαι για μια ζωή... Σκανάραμε τα προγράμματα των ταξιδιωτικών γραφείων και σας προτείνουμε αποδράσεις για κάθε γούστο.

Το Λονδίνο βάζει πλώρη για Greenwich

Ανάμεσα στο Βασιλικό Αστεροσκοπείο και το ιστορικό ιστιοφόρο «Cutty Sark» θα βρείτε όλα όσα κάνουν το Greenwich, μία από τις πιο ανερχόμενες γειτονιές του Λονδίνου.

Dolce vita και αλεγρία! Πήγαμε στα πιο καυτά στέκια της Κυανής Ακτής

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος περιπλανιέται ξανά στη γαλλική Ριβιέρα, εισπνέοντας την αριστοκρατική της αύρα σε ένα αιώνια λαμπερό σκηνικό, όπου η ομορφιά της φύσης συναντάει την αρχιτεκτονική κομψότητα, ο κοσμικός πυρετός ανεβαίνει κατακόρυφα και η γαστρονομία ζει πολύ δυνατές στιγμές.

Στοκχόλμη revisited: το πιο hip καλοκαίρι σε περιμένει στον Βορρά

Στην καλοκαιρινή Στοκχόλμη τα χιόνια δίνουν τη θέση τους στον ήλιο, ενώ ψαγμένα φεστιβάλ και δροσιστικά σημεία για βουτιές, δίνουν παλμό στη μοδάτη σουηδική πρωτεύουσα και αφορμές για island hopping στο αρχιπέλαγός της.