Patio

15

Στο ολοκαίνουργιο γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «The Margi» ο Παναγιώτης Γιακαλής δίνει τον καλύτερο εαυτό του με μια εξελιγμένη γαστρονομική πρόταση. Κάνει το «Patio» προορισμό για το Λεκανοπέδιο.

Patio

Στο ολοκαίνουργιο γκουρμέ εστιατόριο του ξενοδοχείου «The Margi» ο Παναγιώτης Γιακαλής δίνει τον καλύτερο εαυτό του με μια εξελιγμένη γαστρονομική πρόταση. Κάνει το «Patio» προορισμό για το Λεκανοπέδιο.

Patio - εικόνα 1

Γοητευτική αυλή: Κάπως σε… Ρωμαίο και Ιουλιέτα φέρνει ο καινούργιος χώρος που φιλοξενεί το νέο γκουρμέ εστιατόριο του «Margi» στη Βουλιαγμένη. Η εσωτερική αυλή με την πατιναρισμένη τερακότα στους τοίχους ταιριάζει με την κομψότητα του ξενοδοχείου, αλλά με την πρασινάδα να κυλάει από τα μπαλκόνια των ορόφων που την περιτριγυρίζουν θυμίζει «Italian job» από τα παλιά. Αιθέρια υφάσματα στους σκεπαστούς χώρους, μια γιγάντια ελιά σε γλάστρα στο κέντρο, κομψή εξοχική επίπλωση, λινά τραπεζομάντιλα, ωραία πιάτα και μαχαιροπίρουνα. με δυο λόγια, κλασάτη ατμόσφαιρα. Παρότι η πισίνα του αδελφού «Malabar» είναι μεγάλος πειρασμός, ειδικά μετά την ανακαίνιση, η αυλή του «Patio» είναι ιδιαίτερα γοητευτική.

Ελλάδα+Μεσόγειος γεύσεις ψηλά! Είχε ξεκινήσει από πέρυσι η προσπάθεια διαχωρισμού του fine dining κομματιού της εστίασης στο «Margi» από το πιο comfort, φέτος όμως βρίσκει το δρόμο της με ένα ξεχωριστό εστιατόριο που φιλοδοξεί να ανεβάσει τις γαστρονομικές επιδόσεις του ξενοδοχείου. Επί της ουσίας, αυτή η πρόταση του Παναγιώτη Γιακαλή είναι ό,τι καλύτερο έχουμε δοκιμάσει από τα χέρια του ταλαντούχου σεφ. Στηριγμένος στις ωραίες πρώτες ύλες που καλλιεργούνται στη φάρμα του ξενοδοχείου, έχει δουλέψει πολύ προσεκτικά τα πιάτα του κι έχει καταλήξει σε μια κουζίνα ραφινάτη, η οποία κινείται σε ελληνικο-μεσογειακά μονοπάτια που εκφράζονται με δύο διαφορετικά menu degustation και πιάτα αλά καρτ.

Και η καλή μέρα από την πρώτη μπουκιά φαίνεται! Από τις τρεις ορεκτικές μπουκιές της αρχής ξεχωρίσαμε το «λουκούμι» καρπουζιού –σαν marshmallow– πασπαλισμένο με τρίμμα φέτας. Αμέσως μετά άλλο ένα amuse bouche δίνει­ το στίγμα της κουζίνας πιο ξεκάθαρα: το μοσχοβολιστό μπαρμπούνι με την πέτσα του ελαφρώς καψαλισμένη μαζί με ελιά, αβγοτάραχο και σαφράν σε κερδίζει με τις σωστά συνταιριασμένες γεύσεις, την τεχνική αρτιότητα και τη σημασία στη λεπτομέρεια. Μια κρέμα αχινού με τον αχινό επάνω της είναι ένα γλυκύτατο ton sur ton ιωδιούχο αποτέλεσμα, στο οποίο ταιριάζει η ξινή αντίστιξη ούζου με λεμόνι.

Patio - εικόνα 2

Άλλοτε τα πιάτα του Γιακαλή αποτελούν κομψές αρμονίες, όπως στην περίπτωση του εξαιρετικού μπακαλιάρου με ντελικάτη κρούστα λιαστής ντομάτας, που έχει δίπλα του αγκινάρες κι ένα πλούσιο, ξινούτσικο αβγολέμονο-σκέτο βελούδο με παχύ πέλος, και άλλοτε τα κοντράστ είναι τολμηρά, δουλεύουν ωστόσο περίφημα, όπως στα «καρβουνιασμένα» χτένια (το κάρβουνο είναι σκόνη από φύκια nori), που η conceptual θαλασσινή φινέτσα τους αναπτερώνεται από την ηλιόλουστη μεσογειακή γλύκα μιας μαρμελάδας ντομάτα με τσορίθο. Δεν λείπει, βέβαια, και η fusion πινελιά σε ένα πιάτο εξαιρετικού αστακού με τον… ευτυχισμένο γάμο καρότου με γάλα καρύδας σε κρέμα και πανακότα, που έχει δίπλα του μια δροσερή, ολόφρεσκη σαλάτα από άγουρο μάνγκο με κάσιους, λάιμ, δυόσμο και κόλιανδρο.
Ωραιότερο πιάτο εξ όσων δοκίμασα το φανταστικό αρνάκι, ψημένο σε άψογο σενιάν, αναπλάθει ανατολίτικες γεύσεις σερβιρισμένο με ζωμό και φετούλες ροδάκινου μαζί με πρωτότυπα ραβιόλια φτιαγμένα από πατάτες γεμιστές με μυρωδάτη κρέμα αρακά. Στο μενού, μάλιστα, σου φέρνουν και τρία πολύ –μα πολύ– ωραία τυριά: ελληνική γραβιέρα, καμαμπέρ και ιταλικό μπλε τυρί μαριναρισμένο σε κόκκινο κρασί. ενώ η εμπειρία ολοκληρώνεται με τα γλυκά: ποιοτικό σορμπέ καρύδα-λάιμ, απολαυστικό ροδάκινο σε διαφορετικές υφές (λίγο κατώτερο από τα φαγητά πάντως), διάφορα σοκολατάκια και πάστα φρούτων.

PATIO
Ξεν. «The Margi», Λητούς 11, Βουλιαγμένη, 2108929160.
Ωράριο λειτουργίας: Κλειστά Κυρ., Δευτ. (μέχρι 20/8 κλειστά).
Τιμές: € 58-70 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ), € 58 και € 78 (μενού).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι.
Πάρκινγκ: Με παρκαδόρο.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 27/7.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια