Oozora The Garden

14 ↑

Έχει εξελιχθεί σε ένα απ’ τα καλύτερα εξωτικά εστιατόρια της πόλης και στον όμορφο κήπο του γίνεται χαμός. Ο Γιώργος Βενιέρης ανανεώνει το μενού του για το καλοκαίρι.

Oozora The Garden

Έχει εξελιχθεί σε ένα απ’ τα καλύτερα εξωτικά εστιατόρια της πόλης και στον όμορφο κήπο του γίνεται χαμός. Ο Γιώργος Βενιέρης ανανεώνει το μενού του για το καλοκαίρι.

Oozora The Garden - εικόνα 1

Roland - Garros: Πάντα είχε αυτή την αύρα, αλλά μετά την τελευταία του ελαφριά ανακαίνιση το «Oozora» έχει πλέον ραμμένο στην ούγια το κομψό στιλ του διάσημου τουρνουά τένις, του Roland - Garros. Το χρώμα των μαξιλαριών στις λιτές φερ φορζέ πολυθρόνες και τους καναπέδες έγινε φέτος πράσινο από μαύρο, το ίδιο και οι τέντες, ψεκάζοντας με high end χαλαρότητα αυτόν το φανταστικό κήπο. Τα κυπαρίσσια ορίζουν την περίμετρο του οικοπέδου και, μαζί με τις ανθισμένες περικοκλάδες και τα άλλα μικρότερα δέντρα, γεμίζουν με πληθωρικό πράσινο και βόρειο προσεγμένο στιλ τον πανέμορφο κήπο του μαγαζιού, που συγκαταλέγεται στους ωραιότερους των Αθηνών.

Το δεύτερο στοιχείο της ανακαίνισης είναι ότι το αρ-ντεκό κτίσμα από λευκό που ήταν βάφτηκε γκρίζο, αναδεικνύοντας το δάπεδο από άγριο άσπρο μάρμαρο. Έχοντας πλέον ταυτίσει την πορεία του με το «Oozora», το «Cash» αποτυπώνει με μια εύστοχη κίνηση την ασιατική αύρα του εστιατορίου στολίζοντας με συστοιχίες από ξύλινες ανισοϋψείς ράβδους που παραπέμπουν σε τσόπστικς τα στέγαστρα του μπαρ, του σούσι μπαρ και της εισόδου. Εντωμεταξύ στο μαγαζί γίνεται χαμός! Και δικαίως, αφού ο συνδυασμός του αστεράτου χώρου με το περιποιημένο thai, και όχι μόνο, φαγητό φυσάει. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα μαγαζιά της Αθήνας αφού τα βόρεια προάστια έχουν βρει εδώ το στέκι τους.

Oozora The Garden - εικόνα 2

Γοητευτικό απωανατολίτικο ταξίδι: Είναι πλέον σαφές ότι ο ασιατικός δρόμος που διάλεξε το «Cash», συνεργαζόμενο σταθερά με το «Oozora», έχει ανεβάσει τις γαστρονομικές του επιδόσεις. Ο δημιουργός της κουζίνας του Γιώργος Βενιέρης και ο επικεφαλής executive και στενός του συνεργάτης Σήφης Μανουσέλης έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν ένα από τα καλύτερα εξωτικά εστιατόρια στην πόλη. Το καλοκαιρινό μενού έχει πολλά καινούργια πιάτα που, μαζί με τις παλαιότερες σπεσιαλιτέ, δημιουργούν ένα ιντριγκαδόρικο ρεπερτόριο.

Ξεκινάω με την ιδιαιτέρως τραγανή τεμπούρα γλυκού καλαμποκιού, που της πάει πολύ η γλυκιά μαρμελάδα τσίλι, και το πετυχημένα crispy καλαμάρι σε ένα πολύ dry και θεοτράγανο τηγάνισμα με κρούστα panko που έρχονται μαζί με al dente φασολάκια και φύκια nori και wakame, αρωματισμένα με δυόσμο. Ασιατικό street food, αλλά με σημασία στη λεπτομέρεια ώστε να ευχαριστιέσαι την καθαρή, προσεγμένη γεύση του. Επέλεξα να συνοδεύσω το πιάτο με το πειραγμένο pisco sour του Νεκτάριου Ντάλα και του ταίριαξε πολύ. Τα αχνιστά ψωμάκια είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά του «Oozora».

Το αέρινο baozi, λ.χ., είναι γεμισμένο μ’ ένα «μπιφτέκι» αστακού και γλυκοπατάτας που τα αρώματά τους παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά μόλις συναντηθούν με τη homemade γλυκόξινη σάλτσα. Στο black cod bun, από την άλλη, είναι σκέτη ειρωνεία ότι το φανταστικό αφράτο ψωμάκι κερδίζει τις εντυπώσεις από το περιεχόμενό του. το περίφημο μοδάτο ψάρι δεν καταφέρνει να λειτουργήσει μέσα στο ψωμάκι και να δείξει τα ατού της υφής του, οπότε σε κάνει να νοσταλγείς την εξαιρετική ταϊλανδέζικη εκδοχή του που υπήρχε στο χειμωνιάτικο μενού.

Oozora The Garden - εικόνα 3

Αχνιστή ντελικατέτσα είναι και τα φανταστικά beef dim sum, με το αλαβάστρινο φύλλο τους γεμισμένο με κιμά και μελωμένο φουαγκρά, και δίπλα τους τα ακόμη καλύτερα Cantonese dim sum με γαρίδες και υπεραρωματικό φινετσάτο φιστικοβούτυρο. Στο κεφάλαιο ωμά, του σούσι συμπεριλαμβανομένου, η ποικιλία είναι ευρύτατη. Ξεκινάμε με usuzukuri, ήτοι λεπτοκομμένο μαγιάτικο (yellow tail) σερβιρισμένο πάνω σε τραγανό αγγούρι και πιπεριά με ξινοπικάντικη σάλτσα jalapeno-ponzu. συνεχίζουμε με ωραιότατο ξινούτσικο και υπαινικτικά καυτερό Siamese beef tartar γεμάτο μυρωδάτη φρεσκάδα κορίανδρου. από εκεί πηγαίνουμε σε φαντεζί inside out ρολό με ελαφρώς αγγιγμένο από φλόγα σολομό και τεμπούρα γαρίδας στο εσωτερικό του. και καταλήγουμε σε εξαιρετικό gunkan (βαρκάκι) με μαριναρισμένο σε yuzu τόνο γεμιστό με κυβάκια σολομού, αβοκάντο και σχοινόπρασο, αλλά και με το αντίθετό του (σολομός στο περιτύλιγμα και γέμιση τόνου).

Oozora The Garden - εικόνα 4

Στα πιο φαντεζί του πιάτα συγκαταλέγονται ένας προκλητικός, τσαχπίνικος και σέξι συνδυασμός από αχνιστά μύδια με κόκκινο thai curry σε ξινούτσικο-πικάντικο ζουμί, με υπαινιγμούς καρύδας, δροσερή φρέσκια ντομάτα, γλυκό ιώδιο αχινού και βασιλικό να εναλλάσσονται, αφήνοντας μια πολυεπίπεδη αίσθηση στη γλώσσα καθώς και ο τόνος tataki συνδυασμένος με την ανάλαφρη πικάντικη αψάδα ενός εξευγενισμένου λάχανου kimchi και ζωμού αρωματισμένου με lemongrass. Πιο κλασικά αλλά πάντα πολύ νόστιμα τα κινεζικών αποχρώσεων stir fried σούπερ jumbo γαρίδας με τραγανό γλυκόξινο ανανά αφενός και ζουμερής πικάνια αφετέρου με χυμώδη μανιτάρια shiitake και girolles και τραγανό baby καλαμπόκι που της πάει πολύ. Signié Βενιέρης το καλύτερο pad thai της Αθήνας, ντελικάτο και χωριάτικο μαζί, με ωραία υπαινικτική γλύκα.

Το coolant λευκής σοκολάτας με καρύδα και ταιριαστό παγωτό μάνγκο καθώς και το pancake με κρεμ πατισερί αρωματισμένη με λάιμ και παγωτό κακάο-λάιμ είναι ωραίες προτάσεις, αλλά τα αστέρια στα επιδόρπια είναι τα φρέσκα παγωτά φτιαγμένα σε pacojet.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 3/7

OOZORA THE GARDEN Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά, 2108018515. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά βράδυ. Τιμή: € 45-50 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι. Πάρκινγκ: Valet service.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια