Soleto Asian Room

13,5 ↑

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ανέλαβε το Asian Room του «Soleto», το ανανέωσε με Nikkei κουζίνα και το ανέβασε πολύ ποιοτικά.

Soleto Asian Room

Tηλ:

Τιμές:

€35 - €50

Ο Δημήτρης Κατριβέσης ανέλαβε το Asian Room του «Soleto», το ανανέωσε με Nikkei κουζίνα και το ανέβασε πολύ ποιοτικά.

Soleto Asian Room - εικόνα 1

Χαρούμενο σαν γιορτή: Το λέω αυτό διότι όποτε περνάω έξω από το «Soleto» ανοίγει η καρδιά μου. Νομίζω πως ήρθαν τα Χριστούγεννα, έτσι που τα δέντρα στον εξωτερικό του χώρο ακτινοβολούν αλεγκρία, ντυμένα με άπειρα φωτισμένα λαμπιόνια! Το μαγαζί έχει γίνει σημείο αναφοράς για τη διασκέδαση στη Γλυφάδα, αφού γεμίζει με ωραίο κόσμο κι εντυπωσιακές παρουσίες, ειδικά το βράδυ. Ταυτόχρονα όμως είναι ένα στέκι όπου αρκετός κόσμος έρχεται για να συναντηθεί με τους φίλους του, να πιει ένα ποτήρι κρασί συνοδεία τυριών και αλλαντικών, να φάει μια πίτσα (εκτός από το Asian, υπάρχει και το Italian Room) ή λίγο σούσι. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ και breakfast μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό και ποτό, έχει μια σύνθετη γεωγραφία: τραπέζια, ψηλά stands, μεγάλη μπάρα, υποβλητικούς φωτισμούς – όλα μοντέρνα και καλοφτιαγμένα, σε μια υπερπαραγωγή αντάξια ενός metropolitan μαγαζιού. Κάθεσαι όπου θέλεις και παραγγέλνεις ό,τι θέλεις. Στην ασιατική σάλα πάντως τα τραπέζια έχουν φύγει και στη θέση τους έχει μπει ένα ψηλό τραπέζι-μπάρα.

Soleto Asian Room - εικόνα 2

Japan + Peru = Nikkei: Το πρώτο που επισημαίνω είναι ότι με την ανάληψη της ευθύνης του Asian Room από τον Δημήτρη Κατριβέση η βελτίωση της κουζίνας είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Το δεύτερο είναι ότι έχει πλέον εξελιχθεί από γιαπωνέζικη που ήταν σε Nikkei, σε πλήρη συντονισμό με τις ανερχόμενες διεθνείς γευστικές τάσεις. Η καλή μέρα φάνηκε από το πρώτο πιάτο που προσγειώθηκε στο τραπέζι μας: ένα ωραιότατο σεβίτσε λαβράκι, μαριναρισμένο σε πολύ μυρωδάτο (λεμόνι και εσπεριδοειδή) leche de tigre που το ήπια μέχρι την τελευταία σταγόνα. Μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία (φίνο κρεμμυδάκι, αβοκάντο, καβουρντισμένο καλαμπόκι) δίνει ένα πιάτο γεμάτο ερεθιστικά κοντράστ. Το γευστικότατο και ελαφρώς μαστιχωτό χταπόδι Pulpo al olivo έρχεται με μια σάλτσα που του ταιριάζει πολύ καθώς γίνεται με θαλασσινό νερό, συνδυασμένο με πικάντικο τσορίθο, που το διαολίζει, και φύκια wakame που το δροσίζουν.

Ένα από τα κλασικά πιάτα του Περού, η πατατοσαλάτα causa, έρχεται σε θεαματικό τσέρκι από φέτες αβοκάντο που περιέχει νόστιμο πουρέ από μοβ και λευκές πατάτες, αλλά το ταρτάρ του τόνου πάνω τους, παρότι ποιοτικό από μόνο του, χάνεται μέσα σε μια κουταλιά που τα έχει όλα. Στον τομέα σούσι, το «Soleto» τα πάει πολύ καλά προτείνοντας μια σειρά από πρωτότυπα Peruvian roll που εκφράζουν το nikkei χρώμα της κουζίνας του. Στο Manchego roll έχουμε ένα συνδυασμό γαρίδας, με αγγούρι, jalapeno mayo, σπανιόλικο τυρί µαντσέγο, αβγά σολοµού σε λάδι τσορίθο, σκόνη µαύρου σκόρδου και κόλιαντρο, τυλιγμένα πολύ σωστά και με ωραίο ρύζι. δεν είναι το πιο ωραίο σούσι που έχω φάει, αλλά είναι καλό.

Soleto Asian Room - εικόνα 3

Το nigiri με χέλι και φουαγκρά όμως είναι από εκείνα τα εδέσματα που αξίζει να πας σ’ ένα εστιατόριο μόνο και μόνο γι’ αυτά: γλυκό, ψητό γιαπωνέζικο χέλι με χάρη και γευστικό βάθος, και από πάνω το ευγενές συκώτι, πάνω σε μια μπάλα ντελικάτου, μυρωδάτου ρυζιού. Στα κύρια πιάτα επίσης σε περιμένουν ωραίες γεύσεις, όπως ο σολοµός miso yaki. το ψάρι έρχεται πολύ σωστά ψημένο –η σάρκα του διατηρεί την υγρασία της– και γκλασαρισμένο δυναμικά µε µέλι, συνοδεία αξιαγάπητης τηγανητής γιούκα (τύφλα να ’χουν οι τηγανητές πατάτες), καλαμποκιού και σαλάτας μυρωδικών. Ωραία ιδέα καταρχάς τα Asian lasagna kimchi bolognese, έχουν όμως μια αδυναμία, καθώς τα κινέζικα φύλλα wonton δεν καταφέρνουν να μείνουν και πολύ τραγανά, ενώ ο πολύ καλός πικάντικος, λόγω του kimchi, κιμάς ίσως να χρειάζεται τελικά noodles για να αποδώσει η συνταγή, που περιλαμβάνει ακόμη jalapeno mayo και παρμεζάνα.

Soleto Asian Room - εικόνα 4

Αντιθέτως, η rabo del toro (μοσχαρίσια ουρά) είναι γευστικός δυναμίτης έτσι όπως έρχεται σιγομαγειρεμένη µε σόγια και πετιμέζι φουλ σε μια γλυκοφάγωτη fusion umami νοστιμάδα και συνδυάζεται εξαιρετικά µε πουρέ µελιτζάνας, καλαμπόκι και κουλί κίτρινης πιπεριάς. σοφή νότα το φρέσκο κατσικίσιο τυρί, δίνει στο πιάτο την πρέπουσα δροσιά και αντίστοιξη. Το γεύμα σας θα τελειώσει με λαχταριστά γλυκά. Ο μαριναρισμένος σε pisco (περουβιανό τσίπουρο) ανανάς έρχεται κρυμμένος σ’ ένα σύννεφο lime μαζί µε παγωτό ινδοκάρυδο. Το ακόμα καλύτερο Peruvian cacao συνοδεύεται από ένα αρωματικό υγρό που χύνουν πάνω στο τραπέζι κάνοντας το σκηνικό να μοιάζει με ομιχλώδες τοπίο αλά Χάρι Πότερ, καθώς οι αχνοί αναδύονται πυκνοί μπροστά σου. η παρέα κρέμας περουβιανού κακάο με dulce de leche, «χώµα» σοκολάτας (με peta zeta που σκάει παιχνιδιάρικα στο στόμα) και παγωτό κανέλα είναι σκέτη απόλαυση.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 9/4.

Soleto, Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα, 2109680460.
Ωράριο λειτουργίας: All-day. Τιμή: € 35-40 (το άτομο, χωρίς ποτό και κουβέρ).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Όχι Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Soleto

Λαοδίκης 33-35, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια