Oceano

13 ↑

All-day ψαροφαγία στα βόρεια προάστια με δυνατό κατάλογο σούσι και λογικές, για το είδος, τιμές.

Oceano

All-day ψαροφαγία στα βόρεια προάστια με δυνατό κατάλογο σούσι και λογικές, για το είδος, τιμές.

Oceano - εικόνα 1

Η πρώτη εντύπωση περνώντας το κατώφλι του «Oceano» περιγράφεται με τρεις λέξεις: δωρικό, minimal, ιαπωνίζον. Και οι τρεις παραπέμπουν σε κάτι αυστηρό και σε χώρο με δόσεις ψυχρότητας. Στην πραγματικότητα η εικόνα είναι διαφορετική. Παρά το επιβλητικό του εμβαδόν το «Oceano» είναι ένας χώρος ενδιαφέρων, ευχάριστος και άνετος. Χρωματικά κυριαρχούν οι αποχρώσεις του γκρι. Παρ’ όλα αυτά το μαγαζί ανοίγεται στον… έξω κόσμο με τεράστιες τζαμαρίες και είναι φωτεινό την ημέρα, ενώ το βράδυ το ρόλο του φωτιστή αναλαμβάνουν πολυάριθμα spots (και λίγα αμπαζούρ) τα οποία δημιουργούν νοητές κυψέλες ιδιωτικότητας. Στη διακόσμηση ο μινιμαλισμός είναι επίσης παρών. Μια μεγάλη μπάρα –χωρίς ιδιαίτερη παρουσία αλκοόλ– και ένα επιτοίχιο εκθετήριο φιαλών κρασιού συμπληρώνουν το σύνολο.

Oceano - εικόνα 2

Είναι προφανές ότι ένα εστιατόριο που ακούει στο όνομα «Oceano» δεν μπορεί παρά να έχει θαλασσινό πρόσημο στο μενού που προτείνει. Όντως στον κατάλογο, εκτός από τρία πιάτα με κρέας (για τους αμετανόητους) και τις απαραίτητες σαλάτες, τα πάντα παραπέμπουν στη θάλασσα. Η ισχυρή παρουσία σούσι και σασίμι και ορισμένα, όχι πολλά, στοιχεία στα κυρίως δημιουργούν μια αίσθηση Άπω Ανατολής, αλλά δύσκολα θα ισχυριστεί κάποιος ότι το «Oceano» είναι ένα γιαπωνέζικο εστιατόριο. Στο σούσι η εικόνα είναι γενικά καλή. Το ρύζι θέλει λίγη προσοχή για να σταθεί στο ύψος του χώρου, όμως υπάρχουν ενδιαφέρουσες συνθέσεις και το ψάρι είναι καλό.

Επιπλέον οι τιμές κινούνται σε λογικά επίπεδα. Από τα υπόλοιπα πιάτα καλές εντυπώσεις μου άφησαν οι γαρίδες τεμπούρα και το φιλέτο τόνου με χοϊσίν. Στο πρώτο οι γαρίδες (εντυπωσιακού μεγέθους) ήταν ζουμερές, με τραγανό περίβλημα και χωρίς ίχνος λαδίλας. Στο δεύτερο το παβέ τόνου ήταν πολύ σωστά ψημένο και με γευστικό βάθος που κερδίζει σε ένταση χάρη στο χοϊσίν. Τέλος το ριζότο με καλαμαράκια στη σχάρα είναι ένα έξυπνο πιάτο με το θαλασσινό του νόστιμο και τρυφερό, το οποίο όμως προδίδεται από το ρύζι. Το τελευταίο, αν και γευστικό, είναι περισσότερο σπυρωτό από αυτό που επιβάλλει ένα σωστό ριζότο. Για το τέλος, από την περιορισμένη λίστα των επιδορπίων, το γλυκό με τις παραλλαγές σοκολάτας μου φάνηκε ενδιαφέρον.

Συνολικά κρινόμενο, το «Oceano» είναι ενδιαφέρον. Το περιβάλλον κάνει μια καθόλου αμελητέα αισθητικά πρόταση, το φαγητό είναι καλό με μικρές αδυναμίες και η πρόταση σούσι/σασίμι ενδιαφέρουσα και σε καλές τιμές. Αξίζει τον κόπο να το δοκιμάσετε κάποιο μεσημέρι, αν κινείστε στην περιοχή, και στη συνέχεια –γιατί όχι;– και το βράδυ.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 7/3.

OCEANO Φραγκοκλησσιάς 3Α, Μαρούσι, 2106109681.
Ωράριο λειτουργίας: Και μεσημέρι. Σάββατο από απόγευμα.
Κυριακή κλειστά. Τιμή: € 45-55 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ).
Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: Ναι.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια