IL TINELLO

12,5 ↑

Απλή και απέριττη ιταλική ταβέρνα με καλές τιμές

IL TINELLO

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€40 - €40

Απλή και απέριττη ιταλική ταβέρνα με καλές τιμές

IL TINELLO - εικόνα 1

Το IL TINELLO ζει και βασιλεύει πολλά χρόνια. Η ιδέα είναι έξυπνη. Το ισόγειο μιας μονοκατοικίας, ένα ζευγάρι που διαχειρίζεται έξυπνα και με ελάχιστη βοήθεια την κουζίνα (Ντανιέλα) και τη σάλα (Στέφανος) και ένα menu με τουλάχιστον οκτώ πιάτα σε μια τιμή κάτω από 30 ευρώ. Είναι ένα σύνολο παραμέτρων που δεν μπορεί να αποτύχει παρά μόνο αν το φαγητό είναι κακό. Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει.

Ο χώρος είναι απλός. Μια μακρόστενη αίθουσα που καθίζει περίπου εξήντα άτομα και μια διακόσμηση στο περίπου. Παρά ταύτα γεμίζει, ο κόσμος διασκεδάζει, απολαμβάνει αυτό που έρχεται στο τραπέζι του, μιλάει δυνατά (λίγο περισσότερο απ’ ό,τι πρέπει) και τελικά η συνολική εικόνα έχει το ενδιαφέρον της. Σε επίπεδο φαγητού το menu fix κάνει καλές αλλά και αδιάφορες προτάσεις. Στις καλές μετράνε τα τορτελίνια με ζωμό βοδινού, το κουνέλι με πολέντα και η tagliata με πουρέ πατάτας. Σε ό,τι αφορά το πρώτο, ο ζωμός βοδινού έχει γευστικό βάθος και τα τορτελίνια σωστό ψήσιμο χωρίς ζυμαρίλες.

Το κουνέλι είναι αρωματικό με καλής ποιότητας πολέντα και η tagliata, αν και λίγο σκληρή, σωστά ψημένη και με καλό (λίγο ανάλατο) πουρέ. Στον αντίποδα η καρμπονάρα έχει αδυναμίες με κυριότερο στοιχείο τη γευστική απουσία της παντσέτας. Κάπως ανάλογη είναι η εικόνα και στα λαζάνια pesto που χαρακτηρίζονται από υπερβάλλουσα λιπαρότητα και άτονη παρουσία βασιλικού. Τέλος τα επιδόρπια, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο, δίνουν απλά γλυκύτητα στο τέλος του δείπνου.

Τελικά το IL TINELLO είναι μια Ιταλική ταβέρνα σπιτική (στην κυριολεξία) που λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το αντίτιμο, αξίζει να την επισκεφθείς τουλάχιστον μια φορά. Δεν σας κρύβω ότι βγαίνοντας έξω για να καπνίσω, συνάντησα δύο πελάτες, κατόχους Πόρσε ο ένας και BMW ο άλλος και από περιέργεια τους ρώτησα. Κολωνάκι ο ένας, Νέο Ψυχικό ο άλλος, δεν κρύβω ότι μου έκανε εντύπωση. Φυσικά μια και μιλάμε για μακρινές περιοχές αξίζει τον κόπο να σας πω ότι αν δεν είστε της γειτονιάς και θέλετε να φτάσετε στον προορισμό σας, το GPS είναι απαραίτητο. Διαφορετικά χαθήκατε!

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Περισσότερες πληροφορίες

Tinello (il)

Κνωσού 54, Άλιμος
  • Ethnic κουζίνες

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια