Galaxy Restaurant

13 ↑

Καλή πολυσυλλεκτική κουζίνα που «κοιτάζει» την Ανατολή, μοναδική θέα και… αλμυρές τιμές.

Galaxy Restaurant

Καλή πολυσυλλεκτική κουζίνα που «κοιτάζει» την Ανατολή, μοναδική θέα και… αλμυρές τιμές.

Galaxy Restaurant - εικόνα 1

Το «Galaxy» του «Hilton» έχει γράψει ιστορία τόσο ως bar όσο και ως εστιατόριο. Το μεν bar δεν έχει τίποτα να ζηλέψει συγκρινόμενο με τα αντίστοιχα της Εσπερίας, το δε εστιατόριο (όχι με τις περγαμηνές του bar) τα καταφέρνει αρκετά καλά για την πρόταση που κάνει, παρά τις επιμέρους επισημάνσεις. Ισχυρό χαρτί και στις δύο περιπτώσεις είναι, φυσικά, η μοναδική θέα, η οποία, χάρη στο διακριτικό αλλά καθόλου ενοχλητικό φωτισμό, αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο. Ίσως και μόνο γι’ αυτό το «Galaxy Restaurant», στο οποίο θα αναφερθώ, αξίζει μία τουλάχιστον επίσκεψη, αφού όμως προηγουμένως ρίξετε μια ματιά στο πορτοφόλι σας για να δείτε αν αντέχει.

Galaxy Restaurant - εικόνα 2

Η πρόταση που κάνει το εστιατόριο δεν μπορεί παρά να καθορίζεται από τη φυσιογνωμία του ξενοδοχείου και τον πολυεθνικό χαρακτήρα της πελατείας του, στην οποία σαφώς (και ορθώς) πρέπει να απευθύνεται το μενού. Κατά συνέπεια, ο όχι και ιδιαίτερα μεγάλος κατάλογος (οκτώ ορεκτικά, δύο πάστες, δέκα κυρίως πιάτα) έχει ένα αναμενόμενο πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα, ο οποίος περιλαμβάνει και κάποια πιάτα με ελληνικό πρόσημο, ενώ παράλληλα προτείνει και πιάτα που παραπέμπουν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, συμπεριλαμβανομένου και του απαραίτητου διδύμου σούσι/σασίμι.

Galaxy Restaurant - εικόνα 3

Ας ξεκινήσω, λοιπόν, από τα τελευταία. Καλή πρώτη ύλη αλλά μέτρια βάση (ρύζι) οδηγούν σε ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα, το οποίο όμως δεν μπορεί να σταθεί δίπλα στα κορυφαία αθηναϊκά του είδους. Λογικό, από τη στιγμή που το «Galaxy» δεν είναι αμιγώς γιαπωνέζικο εστιατόριο. Παραμένοντας στο ίδιο γευστικό περιβάλλον, δοκίμασα ένα πραγματικά καλό ταρτάρ τόνου με σόγια σος, χτένια σεβίτσε με ένα χάδι μπρικ και καβουροσαλάτα με αβοκάντο, το οποίο αξίζει την προσοχή σας κυρίως λόγω του πολύ καλού σεβίτσε αλλά και του ανάλογα γευστικού ταρτάρ. Τον ανατολικό προσανατολισμό του μενού συμπλήρωσαν ένα πολύ καλό φιλέτο μπακαλιάρου με άγριο ρύζι (μέτριος συνδυασμός) και σος τεριγιάκι και ένα μάλλον αδιάφορο, άτολμο θα έλεγα, μοσχάρι τατάκι.

Galaxy Restaurant - εικόνα 4

Σε ό,τι αφορά το ελληνικό πρόσημο, το γουρουνόπουλο με σελινόριζα και σος ψητού με πορτοκάλι προτείνεται ανεπιφύλακτα. Τρυφερό και με γευστικό βάθος κρέας, καλή σος και δροσερή αίσθηση σελινόριζας συντίθενται ισορροπημένα και κάνουν απαραίτητη την παρουσία τους στο τραπέζι. Ενδιαφέροντα και πικάντικα είναι και τα λιγκουίνι με πικάντικη σος, λουκάνικο Τζουμάγιας και καραβιδόψιχα. Η τελευταία «πνίγεται» από την πληθωρικότητα των δύο πρώτων συστατικών και η παρουσία της είναι απλώς διακοσμητική. Κλείνοντας με τα επιδόρπια, θα πω ότι, χωρίς να ενοχλούν, κινούνται απλώς στο επίπεδο που περιμένεις από ένα ξενοδοχείο με την αίγλη του «Hilton».

Galaxy Restaurant - εικόνα 5

Ανακεφαλαιώνοντας, το συμπέρασμα είναι ότι το «Galaxy Restaurant» είναι place to be κυρίως για την απόλαυση του ματιού και δευτερευόντως για το φαγητό, το οποίο είναι καλό σε γενικές γραμμές, με φιλοδοξίες αλλά και αδυναμίες. Ταυτόχρονα, οι τσιμπημένες τιμές το κάνουν απαγορευτικό για πολλά πορτοφόλια. Αυτό φαίνεται ανάγλυφα στη wine list. Με € 13 το ποτήρι και € 60 για ένα μπουκάλι που το βρίσκεις με 7-8 ευρώ στο σούπερ μάρκετ, αν μη τι άλλο, προβληματίζεσαι.

Η επίσκεψη του κριτικού στο εστιατόριο έγινε στις 11/11

GALAXY RESTAURANT Ξεν. «Hilton», Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, 2107281000. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά, βράδυ. Τιμή: € 65-75 (το άτομο χωρίς ποτά και κουβέρ). Πρόσβαση ΑμεΑ: Ναι. Πάρκινγκ: διαθέτει το ξενοδοχείο.

Επεξήγηση βαθμολογίας

Κακό:

12/20 και κάτω

Αδιάφορο:

12,1/20 έως 12,4/20

Μέτριο:

12,5/20 - 12,9/20

Ενδιαφέρον:

13/20 έως 13,9/20

Καλό:

14/20 έως 14,9/20

Πολύ καλό:

15/20 έως 16,4/20

Εξαιρετικό:

16,5/20 έως 17,9/20

Άριστο:

18/20 έως 20/20

↑ Βέλος προς τα πάνω (π.χ. 13/20 ↑):

το εστιατόριο είναι καλύτερο από το βαθμό του, χωρίς να αγγίζει το επόμενο βαθμολογικό σκαλοπάτι.

Οι κριτικοί του «α» επισκέπτονται ανώνυµα τα εστιατόρια και όλα τα έξοδα καλύπτονται από το περιοδικό.

Read Next

MORE FROM

Εστιατόρια