Αναχίτα

Το πρώτο περσικό εστιατόριο της πόλης (άνοιξε το 1990), είναι ζεστό, βαμμένο στα χρώματα της Ανατολής και στρωμένο με (τι άλλο;) περσικά χαλιά. Στην κουζίνα η Nasreens, με την επίβλεψη του ιδιοκτήτη Majid, φτιάχνει, ανάμεσα σε άλλα, λαχματζούν, πιάτα που συνδυάζουν μπασμάτι (αρωματισμένο με εσπεριδοειδή, ρόδι, σαφράν, φιστίκια, ροδόνερο, αμύγδαλο κ.ά.), κοτόπουλο, αρνί ή μοσχάρι, ενώ και τα μαρινάτα/ψητά κρέατα έχουν την τιμητική τους. Το καλοκαίρι σερβίρει έξω στην αυλή.

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€18 - €25

Πληροφορίες:

Κυρ. μόνο μεσημ. Κλειστά Δευτ.

Σχετικά άρθρα

Στου κόσμου τις αυλές

Τρία εστιατόρια που ενώνουν την Αθήνα με δύο ηπείρους, συνδυάζοντας έθνικ γεύσεις και πράσινο φόντο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
01/09/2014

Έξι έθνικ γευστικές στάσεις: Φάγαμε... τον κόσμο όλο

Σε αυτήν τη βόλτα θα περάσεις δίπλα από χρυσά λιοντάρια, σομπρερο-φορεμένους τοίχους, δέντρα των ευχών, ινδικά υφαντά, μεγάλους ναργιλέδες και κουζίνες μυρωδάτες.