MONO RESTAURANT Μοντέρνα κουζίνα Μπενιζέλου Παλαιολόγου 4Γ, Πλάκα Tηλ: 2103226711 Τιμές: € 25 - 30 Πληροφορίες: Και μεσημ. Κλειστά Δευτ. Επίσημη σελίδα στο facebook Μενού Μενού Χριστουγέννων Μενού Πρωτοχρονιάς Μενού Αγιού Βαλεντίνου Μενού Σαρακοστής Κλείσε τραπέζι online Θελκτική κουζίνα με μοντέρνες ιδέες από τον σεφ και ιδιοκτήτη Βασίλη Βασιλείου και οινοφιλική ατμόσφαιρα, σε ένα όμορφο, ζεστό εστιατόριο, με αναφορές στην αισθητική των late ’60s και χρώματα πετρόλ και βυσσινί Βουργουνδίας. Τα καλοκαίρια βγάζει και τραπέζια έξω, πίσω από τη μητρόπολη. Αγορά εισιτηρίου ▼ Μενού Ξεκινήστε με κάποια ορεκτικά όπως το The Poultry (τερίνα από στήθος πάπιας, αποξηραμέν ασύκα, φιστίκια Αιγίνης και φουα γκρα σωτέ με σάλτσα από κεράσια, τζίντζερ και κανέλα) ή το The Market (ταρτάρ μοσχαριού αρωματισμένο με λάδι τρούφας). Συνεχίστε με μια δροσερή σαλάτα όπως η Mono’s με ραντίτσιο, λόλο, ρόδι, πορτοκάλι, ζεστό κατσικίσιο τυρί και ντρέσινγκ με λευκό μπαλσάμικο. Για πρώτο πιάτο υπάρχει και ριζότο ή πάστα, όπως το Ριζότο Βιαλόνε Νάνο με σπαράγγια και ταλιάτα από φιλέτο μοσχάρι ή Παπαρδέλες με άγρια μανιτάρια και καπνιστή πανσέτα. Ρωτήστε επίσης το σεφ για το ριζότο και την πάστα ημέρας. Για κυρίως πιάτο μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ψάρι ή κρέας, όπως τον σολομό ποσέ με σέλερυ, καρότο, τοπιναμπουρ και άχυρο πράσου ή τον χοιρινό λαιμό με μπύρα και χαρουπόμελο, πέρλες κρεμμυδιού καραμελιζέ και πουρέ πατάτας αρωματισμένο με φασκόμηλο. Ποικιλία ψωμιού Ποικιλία ψωμιού, κριτσίνια & έξτρα παρθένο ελαιόλαδο € 1,5 Ορεκτικά / Starters Twisted Tentacle Χταπόδι* σχάρας με λάδι πάπρικας, φασόλια ελέφαντες με πιπεριά φλωρίνης, ελιές, σέλινο και sobrasada. € 9 Sea Garden Μαριναρισμένος γαύρος σε ξύδι από σμέουρα και λουΐζα, φράουλες τουρσί και φύκια star shaped moss. € 8 Fat duck Φουά γκρα* σχάρας, στήθος πάπιας* σωτέ με καμμένη καραμέλα και λάιμ, σάλτσα passion fruit. € 11 Sea Sausage Μελιτζάνα ψητή με τομάτα και μυρωδικά, μενταγιόν γαρίδας*, ελαφριά βελουτέ γαρίδας με γιαούρτι, τουίλ γραβιέρας και σπόγγος τομάτας. € 10 Loukoumas Τυρί Μετσοβόνε σε τραγανή τεμπούρα, πουρές δυόσμου και καραμελωμένα ροδάκινα. € 8 Sea & Earth Duet Λεπτοκομμένες φέτες από μοσχαρίσιο χτένι, καλαμάρι* σωτέ με ανανά, σάλτσα βουτύρου με τσιμένι και λάιμ. € 12 Like Sushi Ρολά από αμπελόφυλλα με ρύζι, λαχανικά εποχής, αρμύρα σωτέ με τομάτα και τσίλι και σάλτσα γιαουρτιού με wasabi. € 7 Sea Vs Citrus Τριλογία τσιπούρας, ταρτάρ με τζίντζερ και ροζ γρείπφρουτ, σασίμι με λεμόνι κονφί και καρπάτσιο με κουμκουάτ. € 11 Σαλάτες / Salads Ceasar’s by mono Άισμπερκ, καρδιές μαρουλιών, καλαμπόκι, γαρίδες* σωτέ, κάπαρη, κρουτόν αρωματισμένα με σκόρδο και βινεγκρέτ με αυγοτάραχο σε φωλιά τραγανής τορτίγιας με λιναρόσπορο. € 12 Summer Breeze Noodles some με σαλάχι*, κολοκύθι, αγγούρι, καρότο, κρίταμο τουρσί με βινεγκρέτ από σησαμέλαιο και κόκκινο κάρυ. € 11 Sweet & Sour Σαλάτα με αγγούρι, πεπόνι, λόλο ρόσσο, λόλο βέρντε, παλαιωμένο ανθότυρο, προσούτο chips και βινεγκρέτ λεμόνι δυόσμου. € 11 Super Food Κέιλ, λόλο ρόσσο, κοτόπουλο σχάρας, blueberries, γλυκόξινο κρεμμύδι, καρύδι και βινεγκρέτ με λευκό βαλσάμικο, μαυροδάφνη και τόνγκα. € 10 Gustoso Σαλάτα με κινόα, φρέσκα φασολάκια, τοματίνια, τρυφερά φύλλα ρόκας, πέστο βασιλικού και νιφάδες από ubriaco di prosecco. € 9,5 Village Ταλιατέλες αγγουριού, τομάτα, πιπεριές, φρέσκο κρεμμύδι, γλυστρίδα, ελιές και φέτα Βυτίνας μέσα σε φωλιά από κριθινοκούλουρο. € 8 Ριζότο & Πάστα / Risotto & Pasta Ριζότο Βιαλόνε Νάνο με καρπούζι, κουκουνάρι και νιφάδες φέτας. € 12 Ριζότο Βιαλόνε Νανο με καπνιστή πέστροφα, κολοκυθοανθούς, άνιθο και Μετσοβόνε. € 15 Ταλιατέλλες με σαφράν, σαλάχι* ποσέ, αγγουράκι τουρσί, φύκια και λεμόνι € 14 Σκιουφικτά με μύδια αχνιστά, δυόσμο, λεμόνι και ξίγαλο Σητείας. € 13 Κριθαρότο με τοματίνια, πρόβειο βούτυρο, ξηρό ανθότυρο και τσιπς από απάκι. € 14 Κυρίως Πιάτα / Main dishes Sea bream Φιλέτο τσιπούρας σωτέ, ξινόχοντρος τραχανάς με μπάμιες και τομάτα, σάλτσα με μαστίχα και λάιμ. € 22 Salmon Σολομός σχάρας με αρμύρα, καρότο, τζίντζερ τουρσί, σάλτσα πορτοκαλιού και φύτρες κάρδαμου. € 14 Tuna Κόκκινος τόνος* σχάρας με καραμέλα wasabi, ψητό καρπούζι με τζίντζερ, γκουακαμόλε και πράσινη σαλάτα. € 17 Chicken Σιγομαγειρεμένο μπούτι κοτόπουλου γεμιστό με γραβιέρα Κρήτης και αμπελόφυλλα, μαύρο ρύζι με δεντρολίβανο και σάλτσα αγουρίδας του κτήματος Λυραράκη με μασκαρπόνε. € 14 Pork Χοιρινό καρέ σιγομαγειρεμένο με γλάσο από σμέουρα, πουρέ καραμελωμένων κρεμμυδιών και ρύζι basmati. € 15 Brisket Aberdeen Black Angus Brisket σιγομαγειρεμένο για 36 ώρες με καραμέλα πιπεριάς και πατάτες τηγανιτές. € 18 Beef Rib eye Aberdeen Black Angus Rib Eye, τοματίνια κονφί με θυμάρι και πατάτες τηγανιτές. € 20 Lamb Αρνί* φιλέτο λαιμού σχάρας, μαριναρισμένο με ταντούρι και γιαούρτι, μελιτζάνες ψητές και γλυκοπατάτες σωτέ. € 16 Επιδόρπια Triple Chocolate Τραγανή βάση σοκολάτας γάλακτος, γκανάζ πικρής σοκολάτας με αλάτι, και κρέμα με επικάλυψη σοκολάτας και ξηρούς καρπούς. € 8,5 Pistachio Delice Semifreddo με φυστίκι Αιγίνης, γλυκό του κουταλιού φυστίκι, τραγανή μπάρα λευκής σοκολάτας και κουλί κόκκινων φρούτων. € 7,5 Baklava Τραγανά φύλλα κρούστας με ξηρούς καρπούς, κρέμα με καραμέλα γάλακτος και παγωτό με σφένδαμο και καρύδι. € 7 Floating Island Αφράτη μαρέγκα σε κρέμα ανγκλέζ με ροδάκινο, σιρόπι από Μοσχάτου Ρίου Πατρών και κουκουνάρι. € 7,5 Tiramisu Oreo Τραγανά κομμάτια μπισκότου σοκολάτας, κρέμα μασκαρπόνε αρωματισμένη με καφέ και φλωρεντίνα με αμύγδαλο και σοκολάτα. € 7,5 Ποικιλία από παγωτά ή σορμπέ. € 6 Γλυκά Κρασιά (ποτήρι) Σάμος Ανθεμίς, Π.Ο.Π. Σάμος (2004) Μοσχάτο Σάμου € 4,5 Απηλιώτης, Κτήμα Σιγάλα, Π.Γ.Ε. Σαντορίνη (2008) Μανδηλαριά € 6,5 Vinsanto, Κτήμα Χατζιδάκη.Π.Ο.Π. Σαντορίνη (2003) Ασύρτικο-Αηδάνι € 7,5 Μοσχάτο Ρίου Πατρών, Κτήμα Παρπαρούση, Π.Γ.Ε. Πελοπόννησος (2005) € 5,5 Ωμέγα, Κτήμα Άλφα, Π.Γ.Ε. Φλώρινα (2009) Μαλαγουζιά-Gewurztraminer € 6 Ηδύποτα (ποτήρι) Τσίπουρο Dark Cave, Τσιλιλής € 7 Metaxa Private Reserve € 10 Brandy Torres, Solera Reserva 5 years old € 6 Calvados Michel Biron € 8 Grappa Sarpa di Poli (Veneto Italia) € 7 Ο κατάλογος έχει δοθεί στο αθηνόραμα.gr από το εστιατόριο στις 11/6/2015. Για οποιαδήποτε αλλαγή έχει πραγματοποιηθεί στο μενού ή τις τιμές από αυτή την ημερομηνία και μετά δεν ευθύνεται το αθηνόραμα.gr. Μενού Χριστουγέννων Amuse bouche Ντολμάς με ταρτάρ χτένια και τόνο, χυμός αγγουριού με λεμόνι κονφί, αφρός λέμονγκρας. Stuffed Chinese cabbage with scallop and tuna tartare, cucumber juice with lemon confit, lemongrass foam. Καρανίκα Brut, Cuvee Speciale, Κτήμα Καρανίκα, Αμύνταιο, Ξινόμαυρο Pre-Starter Βελουτέ καπνιστής γλυκοπατάτας με guanciale, λάδι πάπρικας και κουλούρι Θεσσαλονίκης. Smoked sweet potato velouté with guanciale, paprika oil and simit bread. D’ Alamel, Casa Lapostolle 2017, Chardonnay Starter Φουα γκρα σωτέ, γαρίδα τεμπούρα, πουρές φινόκιο, σάλτσα πορτοκάλι. Sautéed foie grass, shrimp tempura, mashed fennel, orange sauce. F by Foivos Papastratis, Π.Γ .Ε. Πλατιές Βοιωτίας 2017, Ασύρτικο, Μοσχάτο Middle course Ριζότο Βιαλόνε Νάνο με δαμάσκηνα και gorgonzola dolce. Risotto Vialone Nano with prunes and gorgonzola dolce. By Ott, Domaines OTT, Cotes de Provence AC 2018, Cinsault, Grenache, Syrah Main course Black Angus beef shoulder tender bourguignon, πουρές πατάτας με τρούφα, φασολάκια. Black Angus beef shoulder tender bourguignon, mashed potato scented with truffle, spring beans. Λημνιό,Κτήμα Γκαράλη, Π.Γ.Ε. Λήμνος 2017, Λημνιό Dessert Ναμελάκα λευκής σοκολάτας, καραμελωμένα φιστίκια Βραζιλίας, ντακουάζ ινδοκάρυδου, αφρός πικραμύγδαλο. White chocolate namelaka, caramelized brazil nuts, coconut bisquit, bitter almond foam. Moscato d’Asti Pietro Forno, Belbo D.O.C.G. Ιταλία 2018 Χρέωση κατ’ άτομο € 50. 6-course 6-wines Optional Wine Matching: € 25 Μενού Πρωτοχρονιάς Amuse bouche Tαρτάρ με σφυρίδα, πιπεριά Φλωρίνης, μους καπνιστής πέστροφας, αφρός ντομάτας με τσιμένι. Grouper tartare, red pepper, smoked trout mousse, tomato and fenugreek foam. Veuve du Vernay NV Ice Rosé, Sparkling, France, Syrah Pre-Starter Βελουτέ αγκινάρας με αστακό, αφυδατωμένο κρεμμύδι και λάδι άνηθου. Artichoke velouté with lobster, dehydrated onion and dill oil. Μαλαγουζιά, Κτήμα Aρβανιτίδη Π.Γ.Ε. Θεσσαλονίκη 2018, Μαλαγουζιά Βιολογικής Καλλιέργειας Starter Καρπάτσιο μόσχου με ψίχα βασιλικού καβουριού, σαλάτα με σελινόριζα, καρότο και φύκια wakame, μαγιονέζα αχινού. Beef carpaccio with king crab meat, celeriac, carrot and wakame salad, sea urchin mayonnaise. Ασύρτικο Βόιλα, Κτήμα Λυραράκη, Π.Γ.Ε Κρήτη 2017, Ασύρτικο Middle course Ραβιόλια με κολοκύθα και πικραμύγδαλο, πάπια σωτέ, πέστο κολοκυθόσπορου. Pumpkin and bitter almond ravioli, sautéed duck, pumpkin seed pesto. Delas Frères, Vin de Pays d’ Oc , Cotes du Rhone 2017, Viogner Main course Φιλέτο αγριογούρουνου, πουρές πατάτας με καλαμπόκι, κροκέτα ρυζιού με λιαστή ντομάτα, λαχανάκια Βρυξελλών και σάλτσα με μέλι και λάιμ. Wild boar fillet, mashed potatoes with sweet corn, arancini with sun-dried tomato, Brussels sprouts, honey and lime sauce. Cote du Rhone, Chateau de St. Cosme A.O.C. Rhone 2015, Syrah Dessert Μπάρα πικρής σοκολάτας, cremeux κάστανο, καραμελωμένα φουντούκια, αφρός gingerbread, touile πορτοκάλι. Bitter chocolate bar, chestnut cremeux, caramelized hazelnuts, gingerbread foam, orange touile. Ramos Pinto Tawny Port Χρέωση κατ’ άτομο € 60 6-course 6-wines Optional Wine Matching: € 30 Μενού Αγίου Βαλεντίνου X Κλείσε το Μενού Μενού Σαρακοστής X Κλείσε το Μενού Φωτογραφίες Σε λιτό και μοντέρνο διακοσμητικό στυλ ο κυρίως χώρος. Μοντέρνο το εσωτερικό, με το έντονο λαχανί να δίνει τον τόνο. Στη μεγάλη μπάρα στο εσωτερικό θα πιείτε το αγαπημένο σας ποτό. Τραπέζια και έξω, στο πεζοδρόμιο, για όταν το επιτρέπει ο καιρός. Πέτρα και ξύλο δημιουργούν μια ζεστή, φιλόξενη γωνιά. Η οροφή ανοίγει και το αίθριο μετατρέπεται σε μια δροσερή αίθουσα. Ο Βασίλης Βασιλείου έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας. Promotional section