DA BRUNO Ιταλία Αγ. Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, Παλαιό Φάληρο Tηλ: 2109818959 Τιμές: € 25 - 30 Πληροφορίες: Και μεσημ. Επίσημη σελίδα στο facebook Μενού Μενού Χριστουγέννων Μενού Πρωτοχρονιάς Μενού Αγιού Βαλεντίνου Μενού Σαρακοστής Κλείσε τραπέζι online Delivery Take Away Tα τραπέζια της ζεστής τρατορίας γεμίζουν καθημερινά από φίλους της ιταλικής κουζίνας. Πολλές προτάσεις με κλασικό ιταλικό πρόσημο, θεματικές σπεσιαλιτέ κι ευγενικό σέρβις, σε ένα στέκι με πάνω από 30 χρόνια ιστορίας. Αγορά εισιτηρίου ▼ Μενού Τι είναι η τρούφα; Η τρούφα είναι ένα σπάνιο είδος υπόγειου μανιταριού που συμβιώνει και αναπτύσεται στις ρίζες κάποιων ειδών δένδρων ή και θάμνων. Το εδώδιμο αυτό μανιτάρι ήταν γνωστό στους αρχαίους Έλληνες με την ονομασία ύδνον.Οι Ρωμαίοι ήταν επίσης λάτρεις του ξεχωριστού αυτού εδέσματος. Οι κύριες χώρες παραγωγής αλλά και κατανάλωσης, είναι η Ιταλία και η Γαλλία.Ωστόσο η γαστρονομική και θρεπτική του αξία το κάνουν περιζήτητο απο τους καλοφαγάδες όλου του κόσμου. Του αποδίδονται επίσης θεραπευτικές δράσεις κατά μυϊκών και αρθριτικών πόνων και υψηλών επιπέδων χοληστερόλης. Κυρίως όμως του αποδίδονται ισχυρές αφροδισιακές ιδιότητες.Γίνεται έτσι πιό επίκαιρος παρά ποτέ ο χαρακτηρισμός του Γάλλου γαστρονόμου Jean Brillat Savarin για τη μαύρη τρούφα (Tuber melanosporum) που την ονόμασε μαύρο διαμάντι της Γαλλικής κουζίνας ΠΙΑΤΑ ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΤΡΟΥΦΑΣ ZUPPA VELLUTATA CON TARTUFO Σπιτική σούπα βελουτέ με φρέσκια μαύρη τρούφα. € 6,90 ANTIPASTI TARTUFATI Ποικιλία από σαλάμι τρούφας μορταδέλα Μπολόνια και πεκορίνο τρούφας. € 7,50 INSALATA DI FUNGHI TARTUFATA Σαλάτα από σπανάκι φρέσκα μανιτάρια, μπέικον, κρουτόν και άρωμα τρούφας. € 8,50 CARPACCIO AL TARTUFO Λεπτές φέτες από ωμό φιλέτο με παρμεζάνα ρόκα και μαύρη τρούφα. € 14,00 CROSTINI FRITTATA AL TARTUFO Ομελέτα με παρμεζάνα ,σπαράγγια και βούτυρο τρούφας πάνω σε ψωμί. € 8,00 UOVA CON TARTUFO NERO Αυγά μάτια με φρέσκια μαύρη τρούφα. € 9,00 PIZZA CON TARTUFO NERO Πίτσα με τυρί φοντίνα, παρμεζάνα, αβγό μάτι και φρέσκια μαύρη τρούφα. € 10,00 LUNETTE CON SALSA DI PORCINI E TARTUFO Φρέσκο γεμιστό ραβιόλι με μαύρη τρούφα και σάλτσα από μανιτάρια galletti και κρέμα τυριού. € 11,50 TAGLIOLINI FRESCO CON TARTUFO NERO Φρέσκιες λεπτές ταλιατέλες με φρέσκια μαύρη τρούφα. € 14,00 RISOTTO CON MIRTILI E TARTUFO NERO Ριζότο με παρμεζάνα μύρτιλα και φρέσκια μαύρη τρούφα. € 16,00 FILETTO AL PIATTO CON TARTUFO NERO Λεπτες φέτες από φιλέτο μοσχαρίσιο ψημένο στο πιάτο με παρμεζάνα και μαύρη τρούφα. € 22,00 RICETTE OTTOBRE MENΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ZUPPA VELUTTATA CON ZUCCA Σπιτική σούπα βελουτέ από γλυκοκολόκυθα. € 4,90 FUNGHI PORCINI ALLA GORGONZOLA Τα Βασιλικά μανιτάρια πορτσίνι με τυρί γκοργκονζολα και κρέμα. € 6,50 INSALATINA AUTUNNΟ A TAVOLA Φθινοπωρινή πράσινη σαλάτα με καρύδια σταφίδες, μήλο, πορτοκάλι, παρμεζάνα. € 5,50 SALSICCIA CON PEPERONI E CIPOLLA Μαλακό Ιταλικό λουκάνικο με πιπεριές κρεμμύδι και φρέσκια ντομάτα. € 6,50 FONTINA FRITTA Μαλακό τυρί φοντίνα παναρισμένο με φρυγανιά και αβγό. € 5,00 PIZZA CON SALSICCIA E FUNGHI PORCINI Πίτσα με τυρί φοντίνα ιταλικό μαλακό λουκάνικο και μανιτάρια πορτσίνι. € 6,90 LASAGNE ALLA EMILIANE Σπιτικά λαζάνια στο φούρνο με ζαμπόν τυρί κιμά κρέμα ντομάτα μπεσαμέλ. € 6,00 SPAGHETTTI RAGU ALLA BOLOGNESE CON FUNGHI Σπαγγέτι με φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά μπολονέζε και μανιτάρια. € 6,00 PENNE CON VERDURE GRIGLIATE Πέννες με ψητά λαχανικά μοτσαρέλα και ντομάτα. € 6,50 RISOTTO CON ZUCCA E SALSICCIA Ριζότο Arborio με φρέσκο ιταλικό λουκάνικο κρέμα από κολοκύθα και παρμεζάνα. € 7,50 STROZZAPRETTI CON GAMBERI ALLA BUONGUSTAIO Φρέσκο στριφτό ζυμαρικό με γαρίδες, πράσινο πιπέρι, κάρυ και ροζέ σάλτσα. € 7,50 POLPETΤΙΝΕ ALLA VENEZIANA Μπιφτέκια από φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά με κρέμα και μανιτάρια. € 6,00 GORDON BLUE PETTI DI POLLO Φιλέτο από φρέσκο κοτόπουλο πανέ και γεμιστό με τυρί Γκούντα και ζαμπόν. € 7,50 FILETTO DI MAIALE GORGONZOLA E FUNGHI Χοιρινό φιλέτο με μανιτάρια πορτσίνι και τυρί γκοργονζολα. € 7,50 FILETTINI STROGANOFF Μπουκιές φιλέτου από μοσχαράκι με κρέμα ντομάτα αγγουράκι τουρσί, κρεμμύδι, πιπεριά. € 8,50 SPIGOLA ALLA GRIGLIA Φιλέτο από φρέσκο λαβράκι στη σχάρα συνοδεύετε από χόρτα και σάλτσα αυγολέμονο. € 9,50 CREMA MASCARPONE CON FRUTTI DI BOSCO Σπιτική κρέμα μασκαρπόνε με φρούτα του δάσους. € 4,00 Πρόταση Sommelier ORTENSE BIANCO 750 ml (ΛΕΥΚΟ) € 11,50 ORTENSE ROSSO 750 ml (ΚΟΚΚΙΝΟ) € 11,50 Ο κατάλογος έχει δοθεί στο αθηνόραμα.gr από το εστιατόριο στις 13/12/2012. Για οποιαδήποτε αλλαγή έχει πραγματοποιηθεί στο μενού ή τις τιμές από αυτή την ημερομηνία και μετά δεν ευθύνεται το αθηνόραμα.gr. Μενού Χριστουγέννων ZUPPA VELUTATTA CON ZUCCA E RICOTTA Σούπα βελουτέ με γλυκοκολοκύθα ρικότα και μέλι άσπρης τρούφας INSALATA DI NATALE Σαλάτα βαλεριάνα με φιλέτο πάπιας, κατσικίσιο τυρί, κάστανα, ρόδι πορτοκάλι, σάλτσα μελιού και φέτες λευκής τρούφας LASAGNE AL FORNO Λαζάνια στο φούρνο με κρέας ραγκού κάστανα και ρόδι TACCHINO RIPIENO AL FORNO Παραδοσιακό φιλέτο γαλοπούλας στο φούρνο με κουκουνάρια, σταφίδες PANETTONE CON FRUTTI DI BOSCO Ιταλικό γλυκό κείκ με κρέμα μασκαρπόνε και φρούτα του δάσους Χρέωση κατ’ άτομο € 55 Μενού Πρωτοχρονιάς X Κλείσε το Μενού Μενού Αγίου Βαλεντίνου X Κλείσε το Μενού Μενού Σαρακοστής X Κλείσε το Μενού Φωτογραφίες Ατμόσφαιρα κλασικού ιταλικού ristorante Η κλασική ιταλική γαστρονομία αναδεικνύεται μέσα από τα ριγκατόνι στο φούρνο με ζαμπόν, τυρί, κιμά, και κρέμα ντομάτα Η ιταλική τρατορία του Παλαιού Φαλήρου ποντάρει στο ζεστό περιβάλλον, τα παραδοσιακά υλικά από την γειτονική μας χώρα και το προσεγμένο σέρβις Κάθε εξάμηνο οι μάγειροι των «Da Bruno» ανά τον κόσμο αλλάζουν «στέκι», φέρνοντας αέρα ανανέωσης στην κουζίνα Ολόφρεσκα, εποχικά υλικά είναι το μυστικό των ποιοτικών και εύγευστων πιάτων Η τοπική ιταλική γαστρονομία έχει το λόγο! Ειδικά τις ευχάριστες, «καλοκαιρινές» βραδιές το μπαλκόνι έχει την τιμητική του… Πολύ cosy και δροσερό το μπαλκόνι – όταν ο καιρός έχει κέφια... Η τεχνογνωσία Da Bruno διεκπεραιώνει άψογα και γεύματα σε σπίτια: από 2 έως 100 άτομα! Ο ιδιοκτήτης Δημήτρης Τσούκαρης νιώθει υπερήφανος για μια σπουδαία διάκριση: το «Da Bruno» είναι ένα από τα τέσσερα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας που πιστοποιήθηκε ως «αυθεντικό ιταλικό»! Promotional section