Συνέντευξη Claire Vallée, πώς κέρδισες το πρώτο αστέρι Michelin για vegan εστιατόριο; 07/03/2021 Η αυτοδίδακτη σεφ που έκανε τη διαφορά με το εστιατόριό της «ONA» στην Ares, στη νοτιοδυτική Γαλλία, μας μιλάει για την αναζήτηση της γεύσης μέσα από μόνο φυτικές πρώτες ύλες, την οικολογική φιλοσοφία στην εστίαση και την αξία της τοπικής παραγωγής.
Κριτική Στο «PS Luncheon» ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός 02/03/2021 Δημιούργημα της καραντίνας και της μόδας που θεωρεί καλό το εξαντρίκ με λίγες εξωτικές νότες, το «Ps luncheon» υπόσχεται, αλλά…
Focus Βελούδινα χειμωνιάτικα βράδια στο σπίτι Sponsored content 04/03/2021 Δίνουμε στο lockdown μας κεχριμπαρένιο χρώμα και βελούδινη υφή, με λίγη βοήθεια από το METAXA, πλάι σε εκλεκτά σπιτικά τσιμπολογήματα.
Θέμα Η Αθήνα των εμιγκρέδων σεφ 24/02/2021 Ταλαντούχοι, βραβευμένοι και περιζήτητοι, οι γαστρονομικοί εμιγκρέδες της πόλης δίνουν στην εστιατορική σκηνή της Αθήνας μια αυθεντικά κοσμοπολίτικη πινελιά. Όμως ποιοι είναι, πού συχνάζουν και γιατί επέλεξαν την πόλη μας για δεύτερη πατρίδα τους;
Νέα Το «Lost Athens» νοστιμίζει τα σαββατοκύριακα με σπέσιαλ μενού 22/02/2021 Το δημοφιλές στέκι του Παγκρατίου δίνει άλλη γεύση στις πιο όμορφες μέρες της εβδομάδας με ειδικές προτάσεις.
Έρχεται Ο Γιάννης Μπαξεβάνης ετοιμάζει νέο εστιατόριο με… χαρουποτυλιχτά! 10/02/2021 Η «Χαρουπιά» έρχεται σύντομα για να διανείμει κατ' οίκον αγαπημένες γεύσεις του βραβευμένου σεφ απ’ όλον τον κόσμο, ιδωμένες από ελληνική σκοπιά και τυλιγμένες σε πίτες χαρουπιού.
Νέα To «Clumsies» ανοίγει ξανά την κουζίνα του 31/01/2021 Για delivery και take away θα είναι διαθέσιμο το comfort μενού που υπογράφει ο ταλαντούχος Αθηναγόρας Κωστάκος, σε μια σημαντική συνεργασία για την bar σκηνή της χώρας.
Νέα Updated | Ποια εστιατόρια είναι ανοιχτά για delivery και take away; 18/03/2020 Βρείτε συγκεντρωμένα όλα τα μαγαζιά που διευκολύνουν το φαγητό στο σπίτι σε μια πολύ χρήσιμη λίστα που επικαιροποιούμε διαρκώς με νέες προτάσεις.
Θέμα Οι 10 εστιατορικές τάσεις του 2021 30/01/2021 Με τα εστιατόρια ακόμη κλειστά, ρίχνουμε μια ματιά στα ταλαιπωρημένα απ’ το συνεχές home cooking κουζινικά μας και ψάχνουμε στη θαμπάδα τους τις τάσεις που θα διαμορφώσουν το εστιατορικό σκηνικό του 2021.
Νέα Το Fridays Flavor Journey μόλις ξεκίνησε 28/01/2021 Τα «TGI Fridays» μας προσκαλούν σε ένα ολοκαίνουργιο γευστικό ταξίδι από την άνεση του σπιτιού μας.
Preview 40 πράγματα που δεν πρέπει να χάσετε το 2021 19/01/2021 Το πολιτιστικό και εστιατορικό δυναμικό της χώρας είναι στις επάλξεις για να γιορτάσει την επιστροφή στην κανονικότητα με μια σειρά εκδηλώσεων, δράσεων και αφίξεων.
Θέμα Albert Roux: Θυμόμαστε μια συνέντευξη επί προσωπικού με τον σεφ των 6 Michelin που έφυγε από τη ζωή 14/01/2021 Ο άνθρωπος που έμαθε στους Βρετανούς τι εστί γκουρμέ πέθανε στις 4 Ιανουαρίου, αφήνοντας πίσω του μια τεράστια γαστρονομική κληρονομιά. Ανάμεσα στους σταθμούς της, υπήρξε και η παρουσία του ως guest chef στο diner de gala των Χρυσών Σκούφων του 2002.
Αφιέρωμα αθηνόραμα Umami | Οι chefs των αγαπημένων μας εστιατορίων παρουσιάζουν τα comfort foods τους 12/01/2021 Αν οι γιορτές ήταν η ιδανική αφορμή να δώσουμε λίγα παραπάνω γκάζια στην κουζίνα, τώρα είναι η ευκαιρία να ρίξουμε ρυθμούς, ετοιμάζοντας πιάτα γεμάτα θαλπωρή – και οι σεφ των εστιατορίων που δεν καταφέραμε να επισκεφτούμε, μας δίνουν τη συνταγή!
Θέμα Τι διάβασαν περισσότερο οι αναγνώστες του «α» το 2020; 06/01/2021 Καλό το streaming, αλλά σαν την έξοδο στην πόλη δεν έχει, όπως αποδεικνύουν οι αναζητήσεις σας.
Νέα Υπάρχει ελληνικό χαβιάρι; Και βέβαια! 30/12/2020 Ιδανικό για τους εορτασμούς και τις ειδικές περιστάσεις αλλά και για τις φορές που θέλουμε να καλομάθουμε με λίγη πολυτέλεια.
Νέα Ο Έκτορας Μποτρίνι πάει Σαντορίνη για το «Selene» 09/12/2020 Ο πολυβραβευμένος σεφ αναλαμβάνει τα ηνία του εμβληματικού εστιατορίου, υλοποιώντας μια συνεργασία που συζητούσε χρόνια με τον Γιώργο Χατζηγιαννάκη.
Συνέντευξη Stelios Sakalis: Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Έλληνας σεφ στην καρδιά της Τοσκάνης μας συστήνεται 08/12/2020 Κυνήγησε από μικρός το όνειρό του, μαγείρεψε σε κορυφαίες κουζίνες και πλέον μπορεί να περηφανεύεται για το δικό του αστέρι Michelin στο fine dining εστιατόριο Il Pievano στο χωριό Gaiole στο Chianti.
Θέμα 5 κορυφαίες γυναίκες σεφ καταρρίπτουν τα στερεότυπα 25/11/2020 Σε ένα από τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα του κόσμου, αυτό της επαγγελματικής κουζίνας, αυτές οι κορυφαίες σεφ αποδεικνύουν ότι η παγκόσμια εστιατορική σκηνή δεν έχει απλώς χώρο, αλλά και ανάγκη για το γυναικείο άγγιγμα.