Ammothines: Farm to table με φόντο τους αμμόλοφους

ammothines

Το γοητευτικό και πολύ ξεχωριστό πάντρεμα της farm to table βιωσιμότητας με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος έκανε από την πρώτη στιγμή τις "Ammothines" ένα εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα, σε φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του αιωνόβιου αμμόλοφου της. Φέτος, μάλιστα, ο ταλαντούχος σεφ ενισχύει τη γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου προτείνοντας ένα ξεχωριστό pop up restaurant ''Ammothines Fish Meze’’ όπου εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές.

ammothines

Έχοντας το κύμα δίπλα στην open plan βεράντα του με την εντυπωσιακή θέα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, οι προτάσεις στις "Ammothines" -και αυτό το καλοκαίρι- εστιάζουν στην απλοχέρη νοστιμιά υψηλών ταχυτήτων. Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), υπηρετεί τη βιωσιμότητα, δίνοντας σε κάθε περίπτωση ένα twist που βασίζεται την αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

ammothines

Από τα μεγάλα του ατού, τα πειραγμένα τοπικά διαμαντάκια που "μοσχοβολούν" Μεσσηνία, με εξέχοντα το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο. Ωστόσο το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις σαν τον πειραγμένο μουσακά, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ένα από τα γευστικά ενσταντανέ που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ την εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

ammothines

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
FΒ: Ammothines Restaurant, IG: ammothines_four_seas


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".