Ammothines: Farm to table με φόντο τους αμμόλοφους

ammothines

Το γοητευτικό και πολύ ξεχωριστό πάντρεμα της farm to table βιωσιμότητας με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος έκανε από την πρώτη στιγμή τις "Ammothines" ένα εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα, σε φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του αιωνόβιου αμμόλοφου της. Φέτος, μάλιστα, ο ταλαντούχος σεφ ενισχύει τη γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου προτείνοντας ένα ξεχωριστό pop up restaurant ''Ammothines Fish Meze’’ όπου εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές.

ammothines

Έχοντας το κύμα δίπλα στην open plan βεράντα του με την εντυπωσιακή θέα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, οι προτάσεις στις "Ammothines" -και αυτό το καλοκαίρι- εστιάζουν στην απλοχέρη νοστιμιά υψηλών ταχυτήτων. Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), υπηρετεί τη βιωσιμότητα, δίνοντας σε κάθε περίπτωση ένα twist που βασίζεται την αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

ammothines

Από τα μεγάλα του ατού, τα πειραγμένα τοπικά διαμαντάκια που "μοσχοβολούν" Μεσσηνία, με εξέχοντα το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο. Ωστόσο το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις σαν τον πειραγμένο μουσακά, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ένα από τα γευστικά ενσταντανέ που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ την εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

ammothines

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
FΒ: Ammothines Restaurant, IG: ammothines_four_seas


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πώς μία από τις κορυφαίες ελληνικές μπύρες νοστιμίζει με θαλασσινό αλάτι

Πιστή στις αξίες της μάρκας, η νέα ΑΛΦΑ με θαλασσινό αλάτι ξυπνάει αναμνήσεις, συναισθήματα, και δημιουργεί στιγμές που μας ενώνουν.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
21/05/2024

Leandro Carreira και Πέτρος Δήμας σε 4 Hands dinner στο ‘Makris Athens’

Μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στο βραβευμένο εστιατόριο, την Τετάρτη 22 Μαΐου.

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.