Ammothines: Farm to table με φόντο τους αμμόλοφους

ammothines

Το γοητευτικό και πολύ ξεχωριστό πάντρεμα της farm to table βιωσιμότητας με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος έκανε από την πρώτη στιγμή τις "Ammothines" ένα εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα, σε φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του αιωνόβιου αμμόλοφου της. Φέτος, μάλιστα, ο ταλαντούχος σεφ ενισχύει τη γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου προτείνοντας ένα ξεχωριστό pop up restaurant ''Ammothines Fish Meze’’ όπου εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές.

ammothines

Έχοντας το κύμα δίπλα στην open plan βεράντα του με την εντυπωσιακή θέα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, οι προτάσεις στις "Ammothines" -και αυτό το καλοκαίρι- εστιάζουν στην απλοχέρη νοστιμιά υψηλών ταχυτήτων. Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), υπηρετεί τη βιωσιμότητα, δίνοντας σε κάθε περίπτωση ένα twist που βασίζεται την αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

ammothines

Από τα μεγάλα του ατού, τα πειραγμένα τοπικά διαμαντάκια που "μοσχοβολούν" Μεσσηνία, με εξέχοντα το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο. Ωστόσο το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις σαν τον πειραγμένο μουσακά, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ένα από τα γευστικά ενσταντανέ που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ την εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

ammothines

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
FΒ: Ammothines Restaurant, IG: ammothines_four_seas


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Θηρασιά, για τα κρασιά του "Μικρά Θήρα"

Τρεις σημαντικές προσωπικότητες του κρασιού ενώνουν τις δυνάμεις τους και παρουσιάζουν το πρώτο οινοποιείο, στο μικρό νησί-αντικατοπτρισμό της Σαντορίνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
31/05/2023

Στον κήπο του "Nikkei Floresta"

Το δημοφιλές εστιατόριο του Κολωνακίου ανανεώνει χώρο και μενού, για ένα ακόμη αξέχαστο καλοκαίρι.

S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Ananias Rotisserie"

Στο διανθισμένο χάρτη με τις διαδρομές για κρεατοφαγικούς προορισμούς το εστιατόριο "Ananias Rotisserie" στο Μαρούσι προσφέρει στους λάτρεις του κρέατος μια πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία.

Απόστολος Μούντριχας: "Το μυστικό της ζωής κρύβεται στο αμπέλι γιατί σου μαθαίνει να έχεις υπομονή"

Ο Απόστολος Μούντριχας μάς μιλά για την οινική του δραστηριότητα στην Εύβοια και στη Σαντορίνη, εξηγεί πόσο σημαντικός είναι ο οινοτουρισμός και μάς προτείνει συνδυασμούς κρασιών του Κτήματος Αβαντίς για να συνοδέψουμε τις καλοκαιρινές μας γεύσεις.

Ολοκαίνουρια cocktails και brunch με την εξωτική υπογραφή του "Ιguazu"

Το all-day στέκι της πλατείας Βραζιλίας προσφέρει γευστικές απολαύσεις από το πρωί έως το βράδυ.

Το "Nolan" πάει για σεζόν στη Μύκονο

Από το κέντρο της Αθήνας στα Ματογιάννια, για όλο το καλοκαίρι.

Οι απολαυστικές νέες γεύσεις του "Varoulko Santorini" στο "Grace Hotel"

Το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο της Auberge Resorts Collection υπερθεματίζει την Ελληνική γαστρονομία και φέτος με το ανανεωμένο μενού του Λευτέρη Λαζάρου.