
Το γοητευτικό και πολύ ξεχωριστό πάντρεμα της farm to table βιωσιμότητας με τη μοντέρνα ελληνική κουζίνα που προτείνει ο σεφ Δημήτρης Τσώτσος έκανε από την πρώτη στιγμή τις "Ammothines" ένα εστιατόριο-προορισμό πάνω στη θάλασσα, σε φυσική συνέχεια της ειδυλλιακής παραλίας Πετροχωρίου και του αιωνόβιου αμμόλοφου της. Φέτος, μάλιστα, ο ταλαντούχος σεφ ενισχύει τη γαστρονομική σφραγίδα του εστιατορίου προτείνοντας ένα ξεχωριστό pop up restaurant ''Ammothines Fish Meze’’ όπου εξαιρετικά υλικά από όλη την Ελλάδα όπως πέστροφα Άρτας, χέλι Πρεβέζης και σύγκλινο Μάνης μεταμορφώνονται σε πειραγμένες comfort συνταγές.

Έχοντας το κύμα δίπλα στην open plan βεράντα του με την εντυπωσιακή θέα της πανέμορφης αυτής μεσσηνιακής γωνιάς, οι προτάσεις στις "Ammothines" -και αυτό το καλοκαίρι- εστιάζουν στην απλοχέρη νοστιμιά υψηλών ταχυτήτων. Αντλώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες από το μποστάνι που βρίσκεται περιμετρικά του χώρου (αλλά όχι μόνο από αυτό), υπηρετεί τη βιωσιμότητα, δίνοντας σε κάθε περίπτωση ένα twist που βασίζεται την αγάπη για τη φρεσκάδα της θάλασσας και τη γευστική αβρότητα της ξηράς.

Από τα μεγάλα του ατού, τα πειραγμένα τοπικά διαμαντάκια που "μοσχοβολούν" Μεσσηνία, με εξέχοντα το κοκοράκι τσιουχτή σε σάλτσα καπνιστής ντομάτας και λιγκουίνι με καμμένο βούτυρο. Ωστόσο το μενού ξεδιπλώνει και πιο comfort προτάσεις σαν τον πειραγμένο μουσακά, με μοσχαρίσια μάγουλα, μπεσαμέλ τρούφας και τσιπς λαχανικών, ένα από τα γευστικά ενσταντανέ που αξίζει να δοκιμάσετε, ενώ την εμπειρία σιγοντάρει η ενημερωμένη κάβα, με επιλεγμένες ετικέτες από τη Μεσσηνία, αλλά και όλη την Ελλάδα.

Πετροχώρι Μεσσηνίας, 27230 41798, ammothines.gr
FΒ: Ammothines Restaurant, IG: ammothines_four_seas