Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde αποδεικνύεται το προσόν της μαγειρικής με ένα πολύτιμο ελληνικό διατροφικό προϊόν.

ΕΛΟΠΥ

Η νέα γενιά μαγείρων που φοιτά στον καταξιωμένο εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να γνωρίσει στην πράξη την ποιότητα και τη γεύση του ελληνικού ψαριού εκτροφής, που χορηγεί τα τελευταία 2 χρόνια στη Σχολή η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Στόχος της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η σωστή ενημέρωση της νέας γενιάς μαγείρων για τα μοναδικά προσόντα των ελληνικών ψαριών εκτροφής που μεγαλώνουν με αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα στις μονάδες των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ. 

ΕΛΟΠΥ

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde, αποδείχθηκε η αξία της μαγειρικής με ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν, που φτάνει στα χέρια του μάγειρα σε μόλις 24 ώρες από την αλίευσή του και είναι διαθέσιμο 365 ημέρες τον χρόνο σε χαμηλή τιμή, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες διαχείρισης με ζηλευτό αποτέλεσμα. Το ελληνικό ψάρι υδατοκαλλιέργειας ενθουσίασε εκπαιδευτές και σπουδαστές με την ποιότητά του, που οφείλεται στο γεγονός ότι εκτρέφεται σε σωστές συνθήκες και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχει ίδια ή και μεγαλύτερη διατροφική αξία από το "άγριο”-περισσότερα Ω3 λιπαρά-, ενώ, κατά την εκτίμηση ειδικών, στη γεύση πολύ δύσκολα θα το ξεχώριζες από τον ελεύθερο αδερφό του: τα δυνατά ρεύματα και τα μεγάλα βάθη των ελληνικών θαλασσών συντελούν στο να συναγωνίζεται σε νοστιμιά το ελεύθερο και αυτό κάνει τα ελληνικά ψάρια εκτροφής περιζήτητα στο εξωτερικό. Ας πάρουμε μια ιδέα από τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια της Fish from Greece Cooking Academy που παραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα:  

ΕΛΟΠΥ

ΕΛΟΠΥ

"Το ελληνικό ψάρι εκτροφής στις κουζίνες του κόσμου", ήταν το 5ο κατά σειρά σεμινάριο του πραγματοποιήθηκε στις 19/12 από την Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Με τη συμμετοχή των σπουδαστών δημιουργήθηκαν τέσσερις συνταγές με επιρροές από τέσσερα διαφορετικά μέρη του κόσμου και παράλληλα παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές και τα χαρακτηριστικά αρώματα του κάθε τόπου επιρροής:

  • Σούπα miso με κρανιό ελληνικής εκτροφής – από την Ιαπωνία
  • Ρολάκια από iceberg με κρανιό ελληνικής εκτροφής σε γλυκόξινη σάλτσα – από την Ινδονησία
  • Φαγκρί βραχύπτερο ελληνικής εκτροφής στον φούρνο με σάλτσα στρειδιών και μαύρων φασολιών – από την Κίνα
  • Fajitas με λαβράκι ελληνικής εκτροφής, λαχανικά και πικάντική σάλτσα – από το Μεξικό

ΕΛΟΠΥ

ΕΛΟΠΥ

Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2022 4 σεμινάρια μαγειρικής με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον food blogger Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso) και τον μάγειρα/food blogger Γιάννη Μπουροδήμο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από την Fish from Greece Cooking Academy στη LE MONDE θα συνεχιστούν και μέσα στο 2023, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, πάντα με σκοπό να αναδειχθεί η ποιότητα, η φρεσκάδα, η γεύση και η ευελιξία των ψαριών ελληνικής εκτροφής.

Πληροφορίες για τα προηγούμενα σεμινάρια: 
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/le-monde-ekpaideuontas-th-nea-genia-mageirwn/ 
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/to-4o-cooking-academy-mas-taksideyei-sthn-asia/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/seminario-mageirikhs-psariwn-me-ton-dhmhtrh-papazumourh/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/02/2023

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.

Για το Super Bowl 2023 πάμε "Hard Rock Cafe Athens"

To "Hard Rock Cafe Athens" γιορτάζει το μεγαλύτερο αθλητικό event της Αμερικής, με ένα ειδικά διαμορφωμένο Tailgate μενού.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δίνει γευστικά μαθήματα εξωστρέφειας

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ως τιμώμενης Περιφέρειας, στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, ο κ. Σωτήρης Μπάτος, Τομεάρχης Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μιλά στο "α" για την ανάδειξη της τοπικής γαστρονομίας και της μακεδονικής κουζίνας.

Long read: Το χειμωνιάτικο Πήλιο της Ελένης Ψυχούλη | που θα φάτε παραδοσιακά στα τουριστικά και μη χωριά

Σε μια εποχή που ο τουρισμός αποζητά την επιστροφή στην αυθεντικότητα και την ανάγκη να ζήσεις σαν ντόπιος ένα μέρος που γνωρίζεις, το Πήλιο είναι ο ιδανικός προορισμός. Αν σχεδιάζετε τριήμερο για Καθαρά Δευτέρα σας ετοιμάσαμε τον ιδανικό οδηγό.