Το ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας δίνει στη Le Monde σεμινάρια ποιότητας και γεύσης

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde αποδεικνύεται το προσόν της μαγειρικής με ένα πολύτιμο ελληνικό διατροφικό προϊόν.

ΕΛΟΠΥ

Η νέα γενιά μαγείρων που φοιτά στον καταξιωμένο εκπαιδευτικό όμιλο LE MONDE έχει την ευκαιρία να δουλέψει και να γνωρίσει στην πράξη την ποιότητα και τη γεύση του ελληνικού ψαριού εκτροφής, που χορηγεί τα τελευταία 2 χρόνια στη Σχολή η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ). Στόχος της επιτυχημένης αυτής συνεργασίας είναι η σωστή ενημέρωση της νέας γενιάς μαγείρων για τα μοναδικά προσόντα των ελληνικών ψαριών εκτροφής που μεγαλώνουν με αυστηρά ευρωπαϊκά πρότυπα στις μονάδες των εταιρειών-μελών της ΕΛΟΠΥ. 

ΕΛΟΠΥ

Μέσα από τα διαδραστικά σεμινάρια που διοργανώνει η Fish from Greece Cooking Academy της ΕΛΟΠΥ στη Le Monde, αποδείχθηκε η αξία της μαγειρικής με ένα πολύτιμο διατροφικό προϊόν, που φτάνει στα χέρια του μάγειρα σε μόλις 24 ώρες από την αλίευσή του και είναι διαθέσιμο 365 ημέρες τον χρόνο σε χαμηλή τιμή, δίνοντας απεριόριστες δυνατότητες διαχείρισης με ζηλευτό αποτέλεσμα. Το ελληνικό ψάρι υδατοκαλλιέργειας ενθουσίασε εκπαιδευτές και σπουδαστές με την ποιότητά του, που οφείλεται στο γεγονός ότι εκτρέφεται σε σωστές συνθήκες και σε ελεγχόμενο περιβάλλον, έχει ίδια ή και μεγαλύτερη διατροφική αξία από το "άγριο”-περισσότερα Ω3 λιπαρά-, ενώ, κατά την εκτίμηση ειδικών, στη γεύση πολύ δύσκολα θα το ξεχώριζες από τον ελεύθερο αδερφό του: τα δυνατά ρεύματα και τα μεγάλα βάθη των ελληνικών θαλασσών συντελούν στο να συναγωνίζεται σε νοστιμιά το ελεύθερο και αυτό κάνει τα ελληνικά ψάρια εκτροφής περιζήτητα στο εξωτερικό. Ας πάρουμε μια ιδέα από τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια της Fish from Greece Cooking Academy που παραγματοποιήθηκαν μέχρι τώρα:  

ΕΛΟΠΥ

ΕΛΟΠΥ

"Το ελληνικό ψάρι εκτροφής στις κουζίνες του κόσμου", ήταν το 5ο κατά σειρά σεμινάριο του πραγματοποιήθηκε στις 19/12 από την Executive Chef Δήμητρα Παναγιωτοπούλου. Με τη συμμετοχή των σπουδαστών δημιουργήθηκαν τέσσερις συνταγές με επιρροές από τέσσερα διαφορετικά μέρη του κόσμου και παράλληλα παρουσιάστηκαν εξειδικευμένες τεχνικές και τα χαρακτηριστικά αρώματα του κάθε τόπου επιρροής:

  • Σούπα miso με κρανιό ελληνικής εκτροφής – από την Ιαπωνία
  • Ρολάκια από iceberg με κρανιό ελληνικής εκτροφής σε γλυκόξινη σάλτσα – από την Ινδονησία
  • Φαγκρί βραχύπτερο ελληνικής εκτροφής στον φούρνο με σάλτσα στρειδιών και μαύρων φασολιών – από την Κίνα
  • Fajitas με λαβράκι ελληνικής εκτροφής, λαχανικά και πικάντική σάλτσα – από το Μεξικό

ΕΛΟΠΥ

ΕΛΟΠΥ

Είχαν προηγηθεί μέσα στο 2022 4 σεμινάρια μαγειρικής με διαφορετική θεματολογία κάθε φορά, σε συνεργασία με τον βραβευμένο σεφ Αλέξανδρο Τσιοτίνη, τον food blogger Δημήτρη Παπαζυμούρη (aka Cucina Caruso) και τον μάγειρα/food blogger Γιάννη Μπουροδήμο. Οι εκπαιδευτικές δράσεις από την Fish from Greece Cooking Academy στη LE MONDE θα συνεχιστούν και μέσα στο 2023, σε συνεργασία με καταξιωμένους σεφ, μάγειρες και food bloggers, πάντα με σκοπό να αναδειχθεί η ποιότητα, η φρεσκάδα, η γεύση και η ευελιξία των ψαριών ελληνικής εκτροφής.

Πληροφορίες για τα προηγούμενα σεμινάρια: 
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/le-monde-ekpaideuontas-th-nea-genia-mageirwn/ 
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/to-4o-cooking-academy-mas-taksideyei-sthn-asia/
https://fishfromgreece.com/kathgoria/seminaria/seminario-mageirikhs-psariwn-me-ton-dhmhtrh-papazumourh/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
18/04/2024

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.