Vitello: Μια βέρα ιταλιάνικη γιορτή

vitello © Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Όταν οι πιο απολαυστικές εκδοχές της ιταλιάνικης παράδοσης συναντούν λαχταριστές προτάσεις τσιμπολογήματος σε χριστουγεννιάτικο πνεύμα, τότε έχουμε πάρει θέση στις άνετες φερφορζέ καρέκλες του Vitello. Η βέρα ιταλική trattoria του Φαλήρου βάζει τα γιορτινά της στην cozy σάλα και το θαυμάσια διαμορφωμένο αίθριο και μας καλεί να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με έξοχα antipasti, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και την εμβληματική πίτσα με ζυμάρι 24ωρης ωρίμανσης. 

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Τιμώντας απόλυτα τη ρωμαϊκή καταγωγή του, ο ταλαντούχος σεφ Giorgio Spanakis έχει αναλάβει τα γευστικά ηνία, φέρνοντας στο πιάτο ενδιαφέρουσες επιλογές που όχι μόνο "μιλούν" άπταιστα ιταλικά, αλλά έχουν κάτι να πουν! Ασφαλώς δεν παραλείπουμε ποτέ να εξερευνήσουμε τους νόστιμους ορίζοντες που ανοίγονται από τα πληθωρικά cannelloni fritti με καπνιστή μπεσαμέλ, σάλτσα amatriciana και ζεστή σάλτσα τυριού pecorino, όπως επίσης και από το αριστοτεχνικό vitello tonnato που τιμά επάξια το όνομά του.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Με το πνεύμα των γιορτών να του πηγαίνει πολύ, το Vitello μας βάζει σε festive mood με δύο δημιουργικά και άκρως ιταλικά μενού για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Με φαντασία δίνει ένα γαστρονομικό twist στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων με φινετσάτα antipasti της τάξης του bollito di carne, μιας αιθέριας τερίνας με οσομπούκο και κοκοράκι για να φτάσουμε στην κορύφωση με φραγκόκοτα γεμιστή με λουκάνικο Τοσκάνης, κάστανα, κουκουνάρι με γλυκόξινα κρεμμυδάκια και αχλάδια γλασέ.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Ωστόσο, και η Πρωτοχρονιά αναμένεται εξίσου εντυπωσιακή με το έναυσμα να δίνει η ιωδιούχα μπισκ καραβίδας με vongole και βουβαλίσια ricotta ώστε να ακολουθήσει το άρτια ψημένο σε χαμηλή θερμοκρασία vitello all’ Antica καθώς και το ριζότο παντζαριού με τρούφα, μανιτάρια του δάσους και μους γλυκιάς gorgonzola. Καθώς οι γιορτές είναι ταυτισμένες με τις γλυκιές γεύσεις θαλπωρής το φινάλε δεν μπορεί να μην είναι παρά απολαυστικό με αέρινο mont blanc με κάστανα  και μια υπεροσοκολατένια la Duchessa Festiva με εσπεριδοειδή και φρούτα του δάσους.

vitello
© Παναγιώτης Μπελτζινίτης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο σεφ Θοδωρής Κυριακίδης σαλπάρει για Ίο

Μετά από σύντομο ελλιμενισμό στο πειραιώτικο "Βαρούλκο", ο σεφ επιστρέφει στο Αιγαίο για να αναλάβει την κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου "Grandma’s" του "Liostasi Hotel & Suites" στην Ίο, πλάι στον Σωτήρη Ευαγγέλου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
07/02/2023

Η Johanne Syi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε φέτος στις κουζίνες της Ασίας

Η καταξιωμένη επικεφαλής σεφ του εστιατορίου "Lolla" στη Σιγκαπούρη ανακηρύχθηκε από τον θεσμό "Asia's 50 Best Restaurants" ως η καλύτερη γυναίκα σεφ της Ασίας για φέτος.

Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών

Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.

Το "Napul’è" ανοίγει πανιά για Τήνο

Το ιταλιάνικο σουξέ της Μάγκυς Ταμπακάκη και του Francesco Ciccio σαλπάρει για το "Aeolis Tinos Suites".

Μπορεί η γαστρονομία να γίνει energy saving;

Οι σεφ αλλά κι εμείς πρέπει να προβληματιστούμε και με τη βοήθεια αρχαίων τεχνικών αλλά και με νέες τεχνολογίες να πετύχουμε το στόχο της ενεργειακής εξοικονόμησης.

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.