"Comal": Γιορτινό fun με μεξικάνικη αλεγκρία

Στο cozy bar restaurant του Χαλανδρίου η φινετσάτη μεξικάνικη κουζίνα του Γιάννη Λουκάκου συναντά τα ιδιαίτερα κοκτέιλ και τα happy vibes σε μια ξεχωριστή πρόταση γιορτινής εξόδου.

comal

Το νεοσύστατο Comal στην πλατεία Ελευθερωτών στο Χαλάνδρι είναι το τέταρτο κατά σειρά εστιατόριο του καταξιωμένου σεφ Γιάννη Λουκάκου (Ψωμί & Αλάτι, Alio, Alio Pizzeria). Στον προσεγμένο χώρο του Comal το ποιοτικό μεξικάνικο φαγητό συναντά μια curated λίστα ποτών και κοκτέιλ ενώ η funky μουσική έρχεται να συμπληρώσει μια ξεχωριστή εμπειρία γεύσης, ποτού αλλά και διασκέδασης.  

Comal

 Η cozy ατμόσφαιρα, αποτέλεσμα της σχεδιαστικής δεινότητας του σχεδιαστή Χάρη Λουρίδα, μας μεταφέρει στο Μεξικό παίζοντας με τα ζεστά χρώματα, τον φωτισμό, τα patterns και τα textures των υλικών όπως το μωσαϊκό, το μασίφ ξύλο και την τεχνητή μαύρη πέτρα που προσιδιάζει στις ηφαιστειογενείς περιοχές του Μεξικό.

Comal

 Άλλωστε η ουσία της φιλοσοφίας του Comal είναι η έμπνευση από το Μεξικό. Το παραδοσιακό σκεύος Comal, το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή των τορτίγιας χαρίζει το όνομά του στο ομώνυμο Bar-Restaurant.  Αποφεύγοντας τόσο τα διακοσμητικά κλισέ όσο και την συνηθισμένη tex-mex γευστική κατεύθυνση μας χαρίζει μια αυθεντικά νόστιμη εμπειρία εμπνευσμένη απο Μεξικάνικο fare με φινέτσα αλλά και παρεΐστικη διάθεση για μοίρασμα. Στο μενού, που εναλλάσσεται μεταξύ κλασικών και "πειραγμένων” επιλογών θα βρείτε σαλάτες, ωμά, ζεστά ορεκτικά, do it yourself tacos, καθώς και ζουμερές επιλογές απο τη robata. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά τη caesar με μαρουλι baby gem που έχει καψαλιστει στη robata, τα tacos με μελιτζάνα και  mole από αμύγδαλο, το ζουμερό καλαμάρι με salsa macha, το χοιρινό carnitas που λιώνει στο στόμα καθώς συνδυάζεται με τις λαχταριστές σάλτσες που ξυπνούν τον ουρανίσκο. 

Comal

Είτε επιλέξετε μια θέση στο όμορφο bar είτε βρεθείτε σε ένα από τα λίγα τραπέζια, μην αμελήσετε να ολοκληρώσετε τη γευστική σας εμπειρία στο Comal με κάποιο από τα εμπνευσμένα κοκτειλ που επιμελήθηκε η ομάδα του The bar in front of the bar (BART) τα οποία συμπληρώνουν αρμονικά το menu. Η βασίλισσα margarita σας περιμένει να την απολαύσετε σε εξαιρετικές κλασικές και μη εκδοχές, ενώ με αντίστοιχο τρόπο φιγουράρει δίπλα της η τσαχπίνα paloma καθώς και άλλα θεματικά κοκτειλ όπως το pico de gallo εμπνευσμένο από την κλασική salsa ή το mexican east side.

Καλό φαγητό, ιδιαίτερα cocktails, fun ατμόσφαιρα και ανεβαστική μουσική - συχνά και από guest DJs  - συνθέτουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία εξόδου με στόχο την ποιοτική διασκέδαση. Καθώς η πόλη φοράει σιγά σιγά τα γιορτινά της και όλοι αναζητούμε προτάσεις που συνδυάζουν καλό φαγητό, ποτό και διασκέδαση το Bar-Restaurant Comal αξίζει να μπει στο ραντάρ σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Comal

Πλατεία Ελευθερωτών 8, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.