Ο ελληνικός αμπελώνας θα βρίσκει πάντοτε το σπίτι του στο 3sixty Grill Dining

Το wine bar- restaurant 3sixty Grill Dining στο αγαπημένο Ναύπλιο δεν αποτελεί ακόμη μια οινική στάση, αλλά ξεκάθαρο προορισμό.

360

Εκεί που οι ετικέτες μικρών Ελλήνων παραγωγών, οι ενημερωμένοι κατάλογοι, η ζεστή ατμόσφαιρα καθοδηγούν ακόμα και τους πιο αμύητους στον κόσμο του κρασιού, εκείνο το μέρος τυγχάνει να βρίσκεται και σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι το wine bar- restaurant 3sixty Grill Dining στο αγαπημένο Ναύπλιο δεν αποτελεί ακόμη μια οινική στάση, αλλά ξεκάθαρο προορισμό. Ο ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών, ο Περικλής Μπελίτσος μας μιλάει για την σημασία της εκπροσώπησης των Ελλήνων οινοπαραγωγών, τη διάδραση του κρασιού με το φαγητό αλλά και τα συνεχώς εξελισσόμενα βήματα του "water pairing" σε αυτό το μονοπωλιακό τερέν. 

360


Όλα άρχισαν από το υποτιμημένο – ενίοτε- ελληνικό αμπέλι. "Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να ξεκινήσουμε αυτό το οινικό project γιατί υπήρχε μεράκι και πολλή διάθεση για οινικές εξερευνήσεις από την πρώτη στιγμή. Και σίγουρα υπήρχε εμπειρία γιατί με τους άλλους δύο συνιδιοκτήτες, τον Τάσο Ηλιάδη και τον Φώτη Βασιλειάδη είχαμε σχετικό background στην εστίαση και στη ξενοδοχειακή φιλοξενία. Αυτό που φροντίσαμε ήταν να αναδείξουμε τον ελληνικό αμπελώνα κι ειδικότερα τις ποικιλίες της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και πλέον προβάλουμε οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη μέχρι και Θράκη", τονίζει ο Περικλής Μπελίτσος.


Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, είναι ενθουσιασμένος από την αγάπη που έδειξαν και δείχνουν οι επισκέπτες του 3sixty Grill Dining στις ελληνικές ετικέτες, το οποίο θεωρούσε μεγάλο στοίχημα. "Με περηφάνεια μπορώ να σας πω πως μετά από συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε να εντάξουμε το ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί στην εστιάση ενός τόσο δημοφιλούς προορισμού όπως το Ναύπλιο. Έχει φύγει ο ασκός από τα περισσότερα μαγαζιά. Οι σπουδαίοι Έλληνες οινοπαραγωγοί ταξιδεύουν μέχρι το Ναύπλιο και έτσι μέσω των επισκεπτών μας αποκτούν όλο και περισσότερη αναγνωσιμότητα εντός και εκτός της χώρας". 

360


Έχοντας στο μυαλό μας το Ναύπλιο σαν έναν από τους πιο εμβληματικούς και γοητευτικούς πόλους έλξης των ταξιδιωτών, η ερώτηση που τίθεται είναι αν σταματάει ποτέ η κινητικότητα στην πόλη. Ο Περικλής Μπελίτσος εξηγεί "Όπως ξέρουμε το Ναύπλιο είναι ένας city break προορισμός που τον προτιμούν οι επισκέπτες όλο το χρόνο. Βέβαια υπάρχουν κάποια ταξιδιωτικά "ορόσημα" που δίνουν ακόμη περισσότερο ρυθμό στον ήδη ζωντανό σφυγμό της πόλης όπως η διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου που αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου τον Νοέμβριο αλλά και τo Mediterranean Yacht Show, η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο που αγκυροβολεί στο λιμάνι κάθε Μάιο. Πράγματι, με κάθε αφορμή βλέπουμε εξαιρετική αύξηση στην επισκεψιμότητα, με την πόλη να ζει στιγμές γιορτής και εξωστρέφειας".  


Σε μια "γειτονιά" με μόνιμο τουριστικό ενδιαφέρον, μια συνεχής οινική εκπαίδευση των καταναλωτών που αναμφίβολα αφήνει σημάδια και στη εστιατορική σκηνή, μας γεμίζει αισιοδοξία για την κατάρτιση του Έλληνα αναφορικά με το κρασί. Ο Περικλής Μπελίτσος βλέπει πως ο κόσμος έχει αλλάξει νοοτροπία και ψάχνεται όλο και περισσότερο "όχι μόνο για να γνωρίσει ποικιλίες, παραγωγούς και αμπελώνες, αλλά καταρτίζεται ως προς την σχέση ποιότητας τιμής και ξέρει πόσο θα πληρώσει το καθετί". 


Με μια διάχυτη κινηματογραφική ομορφιά στα καλύτερά της, το εκλεπτυσμένο wine bar- restaurant δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες impromptu γιορτής και ορίζει την έννοια του fine comfort με τις ντελικάτες γεύσεις του και το ξεχωριστό πλάνο του. "Στο 3sixty Grill Dining τιμούμε την έννοια της εποχικότητας, αλλάζουμε μενού κάθε 6 μήνες, ενώ πλέον προσφέρουμε κρεατοφαγία επιπέδου fine dining με κοπές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον αλλάζουμε και την λίστα των κρασιών ώστε να έρχονται στο προσκήνιο συνεχώς διαφορετικοί οινοπαραγωγοί και να τους γνωρίζει ο πελάτης. Αυτό αποτυπώνεται και στη διαδικασία που έχουμε υιοθετήσει με την by the glass εναλλαγή ετικετών που πραγματοποιούμε κάθε 20 μέρες και το κοινό την υποδέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό". 

360


Με το κρασί να πρωταγωνιστεί στην εστιατορική εμπειρία αλλά και στη γευστική μας αντίληψη, είναι δόκιμο να μιλάμε για pairing φαγητού με…το νερό; "Δεν είμαστε πολύ μακριά από τη γευσιγνωσία του νερού. Όπως ακριβώς ξεκίνησε και με το κρασί, χρειάζεται μια εκπαίδευση και υπομονή ώστε να βρει τη θέση του στο παλμάρε της εξόδου μας. Σίγουρα το AQUA Carpatica είναι ένα προϊόν που βοηθάει το pairing με το φαγητό αφού δεν έχει  καθόλου νιτρικά, επομένως δεν αλλοιώνει την ιδιαίτερη γεύση του κάθε πιάτου. Όσο ανακαλύπτουμε τον κόσμο των premium νερών κατανοούμε πως αποτελούν μία ακόμα προσφορά στην πρόκληση των γεύσεων. Κάτι στο οποίο αξίζει να δώσουμε χώρο και χρόνο", υπογραμμίζει.  


Δεδομένου ότι ο ρόλος του νερού στη συνολική εμπειρία έχει εμπλουτιστεί και λειτουργεί διακριτικά αλλά καταλυτικά στη διάδραση με το ίδιο φαγητό, μέχρι που μπορεί να φτάσει η δυναμική του; Ο Περικλής Μπελίτσος  καταλήγει "Το νερό ως φυσικό προϊόν με τόπο και πηγή προέλευσης κουβαλάει τη δική του ιστορία και παραμένει εμβληματικό συνοδευτικό οποιουδήποτε γεύματος. Από εκεί και πέρα, κάθε νερό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ταιριάζει με κάποιο διαφορετικό πιάτο. Αλλά εμείς στο 3sixty Grill Dining δεν μένουμε μόνο στο pairing. Ένα τόσο φίνο νερό όσο το AQUA Carpatica το χρησιμοποιούμε στα cocktail μας και πειραματιζόμαστε συνεχώς με τις δυνατότητές του. Πιστεύω εκεί κρύβεται η άγνωστη δύναμη του νερού".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γυρεύουν οι παγόδες ανάμεσα στους γαλλικούς αμπελώνες;

Το Cos d’Estournel, από το ομώνυμο εντυπωσιακό chateau του Μπορντό, είναι κρασάρα που συνδυάζει δύναμη και φινέτσα. Το ίδιο οινοποιείο έχει δε στη φαρέτρα του και άλλα διαμαντάκια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
25/11/2022

Σε αυτό το φεστιβάλ θα μάθεις τα πάντα για το μέλι

Γνωρίστε σπάνιες ποικιλίες ελληνικού μελιού και νέα προϊόντα στο 13ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και προϊόντων μέλισσας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Αθηνόραμα Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2022: Τα κορυφαία εστιατόρια

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

"Viva Italia" στο "Da Bruno" με ανανεωμένο μενού

Αέρας ανανέωσης φυσά στις γεύσεις του ολοφάνερα φρεσκαρισμένου ιταλιάνικου πόστου στο Παλαιό Φάληρο, που στα 35 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, συνεχίζει να είναι σταθερή αξία για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας.

Το Σymposio είναι το event που θα αλλάξει τη Βαρβάκειο

Με τενόρους να συναντούν techno DJs, ξυλοπόδαρους να προσπερνούν αρπίστριες και street food κιόσκια να αχνίζουν μυρωδιές πλάι σε εκθέσεις ζωγραφικής, η γλαφυρή μπρουταλιτέ της οδού Αριστογείτονος στη Δημοτική Αγορά της Αθήνας μεταμορφώνεται στο urban σκηνικό ενός ανατρεπτικού event, που έρχεται για να μεταμορφώσει την εικόνα που έχουμε για το στομάχι της πόλης.

"Manοuka": Οινογευσιγνωσία με την Ακρόπολη "on screen"

Σφιχτά ενοποιημένο γαστρονομικό σενάριο με μοντέρνα προσέγγιση, οινικό cast με επιλεγμένες ελληνικές ετικέτες και ενδιαφέρουσα μπάρα με φόντο την Ακρόπολη δίνουν τον τόνο στο rooftop εστιατόριο στον 7ο όροφο του ξενοδοχείου "Utopia".

Οι πιο γνωστοί μύθοι για το ποτό

Όχι, δε φταίει εκείνο το σφηνάκι στο τέλος για το hangover σου.