Ο ελληνικός αμπελώνας θα βρίσκει πάντοτε το σπίτι του στο 3sixty Grill Dining

Το wine bar- restaurant 3sixty Grill Dining στο αγαπημένο Ναύπλιο δεν αποτελεί ακόμη μια οινική στάση, αλλά ξεκάθαρο προορισμό.

360

Εκεί που οι ετικέτες μικρών Ελλήνων παραγωγών, οι ενημερωμένοι κατάλογοι, η ζεστή ατμόσφαιρα καθοδηγούν ακόμα και τους πιο αμύητους στον κόσμο του κρασιού, εκείνο το μέρος τυγχάνει να βρίσκεται και σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας. Είναι σαφές ότι το wine bar- restaurant 3sixty Grill Dining στο αγαπημένο Ναύπλιο δεν αποτελεί ακόμη μια οινική στάση, αλλά ξεκάθαρο προορισμό. Ο ένας εκ των τριών συνιδιοκτητών, ο Περικλής Μπελίτσος μας μιλάει για την σημασία της εκπροσώπησης των Ελλήνων οινοπαραγωγών, τη διάδραση του κρασιού με το φαγητό αλλά και τα συνεχώς εξελισσόμενα βήματα του "water pairing" σε αυτό το μονοπωλιακό τερέν. 

360


Όλα άρχισαν από το υποτιμημένο – ενίοτε- ελληνικό αμπέλι. "Δεν δυσκολευτήκαμε καθόλου να ξεκινήσουμε αυτό το οινικό project γιατί υπήρχε μεράκι και πολλή διάθεση για οινικές εξερευνήσεις από την πρώτη στιγμή. Και σίγουρα υπήρχε εμπειρία γιατί με τους άλλους δύο συνιδιοκτήτες, τον Τάσο Ηλιάδη και τον Φώτη Βασιλειάδη είχαμε σχετικό background στην εστίαση και στη ξενοδοχειακή φιλοξενία. Αυτό που φροντίσαμε ήταν να αναδείξουμε τον ελληνικό αμπελώνα κι ειδικότερα τις ποικιλίες της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου. Σήμερα συνεχίζουμε με το ίδιο όραμα και πλέον προβάλουμε οινοπαραγωγούς από όλη την Ελλάδα, από Κρήτη μέχρι και Θράκη", τονίζει ο Περικλής Μπελίτσος.


Όπως μας εκμυστηρεύτηκε, είναι ενθουσιασμένος από την αγάπη που έδειξαν και δείχνουν οι επισκέπτες του 3sixty Grill Dining στις ελληνικές ετικέτες, το οποίο θεωρούσε μεγάλο στοίχημα. "Με περηφάνεια μπορώ να σας πω πως μετά από συνεχείς προσπάθειες καταφέραμε να εντάξουμε το ελληνικό εμφιαλωμένο κρασί στην εστιάση ενός τόσο δημοφιλούς προορισμού όπως το Ναύπλιο. Έχει φύγει ο ασκός από τα περισσότερα μαγαζιά. Οι σπουδαίοι Έλληνες οινοπαραγωγοί ταξιδεύουν μέχρι το Ναύπλιο και έτσι μέσω των επισκεπτών μας αποκτούν όλο και περισσότερη αναγνωσιμότητα εντός και εκτός της χώρας". 

360


Έχοντας στο μυαλό μας το Ναύπλιο σαν έναν από τους πιο εμβληματικούς και γοητευτικούς πόλους έλξης των ταξιδιωτών, η ερώτηση που τίθεται είναι αν σταματάει ποτέ η κινητικότητα στην πόλη. Ο Περικλής Μπελίτσος εξηγεί "Όπως ξέρουμε το Ναύπλιο είναι ένας city break προορισμός που τον προτιμούν οι επισκέπτες όλο το χρόνο. Βέβαια υπάρχουν κάποια ταξιδιωτικά "ορόσημα" που δίνουν ακόμη περισσότερο ρυθμό στον ήδη ζωντανό σφυγμό της πόλης όπως η διοργάνωση του Παλαμήδειου Άθλου που αποτελεί μέρος των εορτασμών της πόλης του Ναυπλίου για την Άλωση του φρουρίου του Παλαμηδίου τον Νοέμβριο αλλά και τo Mediterranean Yacht Show, η μεγαλύτερη έκθεση επαγγελματικών επανδρωμένων σκαφών αναψυχής στον κόσμο που αγκυροβολεί στο λιμάνι κάθε Μάιο. Πράγματι, με κάθε αφορμή βλέπουμε εξαιρετική αύξηση στην επισκεψιμότητα, με την πόλη να ζει στιγμές γιορτής και εξωστρέφειας".  


Σε μια "γειτονιά" με μόνιμο τουριστικό ενδιαφέρον, μια συνεχής οινική εκπαίδευση των καταναλωτών που αναμφίβολα αφήνει σημάδια και στη εστιατορική σκηνή, μας γεμίζει αισιοδοξία για την κατάρτιση του Έλληνα αναφορικά με το κρασί. Ο Περικλής Μπελίτσος βλέπει πως ο κόσμος έχει αλλάξει νοοτροπία και ψάχνεται όλο και περισσότερο "όχι μόνο για να γνωρίσει ποικιλίες, παραγωγούς και αμπελώνες, αλλά καταρτίζεται ως προς την σχέση ποιότητας τιμής και ξέρει πόσο θα πληρώσει το καθετί". 


Με μια διάχυτη κινηματογραφική ομορφιά στα καλύτερά της, το εκλεπτυσμένο wine bar- restaurant δημιουργεί αξέχαστες εμπειρίες impromptu γιορτής και ορίζει την έννοια του fine comfort με τις ντελικάτες γεύσεις του και το ξεχωριστό πλάνο του. "Στο 3sixty Grill Dining τιμούμε την έννοια της εποχικότητας, αλλάζουμε μενού κάθε 6 μήνες, ενώ πλέον προσφέρουμε κρεατοφαγία επιπέδου fine dining με κοπές από όλο τον κόσμο. Επιπλέον αλλάζουμε και την λίστα των κρασιών ώστε να έρχονται στο προσκήνιο συνεχώς διαφορετικοί οινοπαραγωγοί και να τους γνωρίζει ο πελάτης. Αυτό αποτυπώνεται και στη διαδικασία που έχουμε υιοθετήσει με την by the glass εναλλαγή ετικετών που πραγματοποιούμε κάθε 20 μέρες και το κοινό την υποδέχεται με μεγάλο ενθουσιασμό". 

360


Με το κρασί να πρωταγωνιστεί στην εστιατορική εμπειρία αλλά και στη γευστική μας αντίληψη, είναι δόκιμο να μιλάμε για pairing φαγητού με…το νερό; "Δεν είμαστε πολύ μακριά από τη γευσιγνωσία του νερού. Όπως ακριβώς ξεκίνησε και με το κρασί, χρειάζεται μια εκπαίδευση και υπομονή ώστε να βρει τη θέση του στο παλμάρε της εξόδου μας. Σίγουρα το AQUA Carpatica είναι ένα προϊόν που βοηθάει το pairing με το φαγητό αφού δεν έχει  καθόλου νιτρικά, επομένως δεν αλλοιώνει την ιδιαίτερη γεύση του κάθε πιάτου. Όσο ανακαλύπτουμε τον κόσμο των premium νερών κατανοούμε πως αποτελούν μία ακόμα προσφορά στην πρόκληση των γεύσεων. Κάτι στο οποίο αξίζει να δώσουμε χώρο και χρόνο", υπογραμμίζει.  


Δεδομένου ότι ο ρόλος του νερού στη συνολική εμπειρία έχει εμπλουτιστεί και λειτουργεί διακριτικά αλλά καταλυτικά στη διάδραση με το ίδιο φαγητό, μέχρι που μπορεί να φτάσει η δυναμική του; Ο Περικλής Μπελίτσος  καταλήγει "Το νερό ως φυσικό προϊόν με τόπο και πηγή προέλευσης κουβαλάει τη δική του ιστορία και παραμένει εμβληματικό συνοδευτικό οποιουδήποτε γεύματος. Από εκεί και πέρα, κάθε νερό ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ταιριάζει με κάποιο διαφορετικό πιάτο. Αλλά εμείς στο 3sixty Grill Dining δεν μένουμε μόνο στο pairing. Ένα τόσο φίνο νερό όσο το AQUA Carpatica το χρησιμοποιούμε στα cocktail μας και πειραματιζόμαστε συνεχώς με τις δυνατότητές του. Πιστεύω εκεί κρύβεται η άγνωστη δύναμη του νερού".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.