Το Minos Palace hotel & suites είναι πολλά περισσότερα από ένα πολυτελές resort

minos palace

Ένας προορισμός-όνειρο ζωής, η Κρήτη έχει εξελιχθεί σε παγκοσμίως αναγνωρίσιμο τουριστικό brand, ανεβάζοντας αναπόφευκτα και τον γαστρονομικό πήχη. Κάπως έτσι, oi ξενοδοχειακοί όμιλοι  φέρουν την εμπειρία κολοσσών στον τομέα της φιλοξενίας δίνοντας έμφαση όλο και περισσότερο στην εστιατορική ανανέωση και δημιουργώντας ένα γαστρονομικό προφίλ όλο και πιο ενδιαφέρον. Ακριβώς αυτή η περίπτωση είναι το 5 αστέρων Minos Palace hotel & suites μόνο για ενήλικες του ομίλου bluegr Hotels & Resorts.

minos palace


Χαλαρωτική ατμόσφαιρα, αφαιρετικές γραμμές και branded παροχές κυριαρχούν στο μινιμαλιστικό περιβάλλον του, που ζει μια δεύτερη νιότη καθώς σχεδόν έχει ολοκληρωθεί η εντυπωσιακή ανακαίνιση των δωματίων του. Μέσα σε μια πανέμορφη πράσινη έκταση και σε απόσταση μόλις 1, 5 km από το κέντρο του Αγίου Νικολάου, αυτό το πολυβραβευμένο ξενοδοχείο μόνο για ενήλικες μοιάζει με ένα ζεν νησί μέσα σε νησί εξασφαλίζοντας μια εμπειρία απόλυτης ξεκούρασης και αποσυμπίεσης. Απολαυστικότερο σημείο συνάντησης -και φωτογράφισης- η υπερθεματική infinity πισίνα που γίνεται ένα με την θέα στον Κόλπο Μιραμπέλου, προσφέροντας εντυπασιακά ινσταγκραμικά ενσταντανέ.

minos


Από όποιο σημείο και να γυρίσετε το κεφάλι σας θα έχετε οπτική επαφή με την θάλασσα αφού η εποπτική του τοποθεσία του είναι πραγματικά προικισμένη και κυκλωμένη 360° από νερό. Βέβαια, είτε χαζεύοντας την θέα είτε παρατηρώντας τους περιποιημένους κήπους με τα μυρωδικά και τα λαχανικά (τα οποία χρησιμοποιούνται στα πιάτα και τα κοκτέιλ) είναι εύκολο να χάσετε τον προσανατολισμό σας, αλλά ίσως είναι και καλύτερα αφού μια απολύτως ευχάριστη παράκαμψη θα σας οδηγήσει στην όμορφη privé παραλία τους. 


Η δε διακόσμησή των εσωτερικών χώρων εστιάζει σε φυσικά στοιχεία, με κρεμαστά καλάθια, και μποέμ λεπτομέρειες που στο σύνολό τους αποπνέουν μια ανέμελη ατμόσφαιρα διακοπών. Μάλιστα, διατίθεται μεγάλη ποικιλία καταλυμάτων, από δίκλινα δωμάτια έως τη σουίτα Waterfall, με τη δική της ιδιωτική πισίνα ή τον δικό της mini καταρράκτη. Επί του παρόντος, την φαρέτρα των παροχών του εμπλουτίζει και ο χώρος περιποίησης σπα, αλλά υπάρχουν μεγάλα σχέδια για την ολική ανακατασκευή ενός νέου κέντρου περιποίησης και wellness στοχεύοντας περισσότερο σε μια πιο ολιστική εμπειρία retreat για τους επισκέπτες του.  

Minos palace


Επειδή όμως οι έννοιες φαγητό και Κρήτη είναι διαχρονικοί συνοδοιπόροι, ο προβολέας του Minos Palace hotel & suites στρέφεται και στο γευστικό soundtrack. Mε σημείο αιχμής την θεαματική του βίστα στην θάλασσα, το εστιατόριο Inblu ξεχωρίζει για την απολαυστική και cool γαστρονομική εμπειρία που παρέχει. Ηγετική μορφή της ελληνικότητας στην εστιατορική σκηνή, ο chef Γιάννης Μπαξεβάνης κρατάει τα ηνία μιας κουζίνας που αυτοσχεδιάζει δημιουργικά "κοιτώντας" κυρίως προς την θάλασσα.

minos

Κυρίαρχο ρόλο παίζουν τα ιωδιούχα πιάτα όπως οι εξαιρετικές γαρίδες με ούζο, μαγειρεμένες μπροστά στους καλεσμένους σε ζεστή πέτρα με ξερά φύκια και ούζο, ενώ πέρα από θαλασσινά, θέση στο μενού βρίσκουν και τοπικές γεύσεις όπως τα σκιουφιχτά με λαχανικά εποχής. Πρωινό με θέα σερβίρεται στη βεράντα του εστιατορίου Amalthea, το οποίο είναι φυσικά ανοιχτό και για δείπνο. Άκρως νεανικά και με φιλική αύρα είναι το Bacchus Lounge Bar και το παραλιακό Island Bar όπου η ντιζαϊνάτη αισθητική συναντά τα εξωτικά κοκτέιλ. 

Minos palace


Minos Palace Hotel and Suites, Άγιος Νικόλαος
2841 023801, minospalace.com


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/04/2024

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".

Το κύρος του τσίπουρου

10 ή 12 y.o.; Είναι και τα δύο υπέροχα και δίνουν στο τσίπουρο άλλο αέρα δίπλα στα μεγάλα παλαιωμένα αποστάγματα του κόσμου.

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.