Στο "Fortyone" της Σαντορίνης η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά

41

Μοιάζει με φυσική συνέχεια της πλέον διάσημης μαύρης παραλίας της Σαντορίνης το πανέμορφο "Fortyone", που διατηρεί σταθερά περίοπτη θέση στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Το εκλεπτυσμένο περιβάλλον του, που συνδυάζει αρμονικά το boho design με φυσικά στοιχεία όπως το ξύλο, εμπνέει τον επισκέπτη σε μια ανέμελη ξέγνοιαστη εμπειρία με το απαραίτητο πολυτελές ραφινάρισμα. 

Ο υπεύθυνος του κοσμοπολίτικου spot Φώτης Μπούζας μας δίνει τη δική του εικόνα από την "εκρηκτικά" δραστήρια σεζόν, δίπλα στο ηφαίστειο. "Μετά τα lockdown βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με πολλούς επισκέπτες στα νησιά μας και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη, να έχουν διάθεση να ξοδέψουν περισσότερο από το κανονικό. Νομίζω είναι ένας συνδυασμός του εγκλεισμού αυτά τα δύο χρόνια μαζί με τις οικονομίες που έκαναν, θέλοντας και μη, αυτό το διάστημα που δεν μπορούσαν να βγουν έξω ή να ταξιδέψουν. Οπότε και οι υπηρεσίες μας όπως και η γαστρονομική μας ευελιξία οφείλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους", σημειώνει. 

41

Ποια είναι ομως αυτή η ευρηματική προσέγγιση που θα σαγηνεύσει τους επισκέπτες του 41; Ο Φώτης Μπούζας γνωρίζει τη συνταγή "Στο "Fortyone" προσφέρουμε την ultimate experience, την απόλυτη εμπειρία. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ο πελάτης φτάνει εδώ και ξεχνάει τι άφησε πίσω του. Νομίζει ότι είναι στον παράδεισο, ακόμη και αν είναι μόνο μια μέρα που θα μείνει μαζί μας. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, ο χαλαρωτικός χώρος, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και η μοντέρνα και ανατρεπτική κουζίνα μας, είναι τα βασικά συστατικά αυτής της high- end εμπειρίας, με σύμμαχο την απόλυτη ομορφιά του φυσικού τοπίου. Πιστεύω πως κερδίζουμε πόντους από την ειλικρίνεια και την πρωτοτυπία των υπηρεσιών μας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερες από αυτό που περιμένει ο επισκέπτης μας". 

Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που σε αφοπλίζει, καθώς αγναντεύει το Αιγαίο, η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά. Είναι όμως και η πρώτη ύλη σαντορινιά; "Οι προτάσεις του "Fortyone" ενσωματώνουν πολλά προϊόντα από την Σαντορίνη όπως την περίφημη λευκή μελιτζάνα και τα ντοματάκια και την ίδια στιγμή δέχονται επιρροές από τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κράμα που ταιριάζει τέλεια στο κοσμοπολίτικο νησί μας. Μάλιστα, έχουμε και δικό μας μποστάνι για τα μυρωδικά και κάποια λαχανικά, επομένως εντάσσουμε την δική μας πρώτη ύλη κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη γευστική mw πρόταση. Signature πλέον από τις πολλές προτάσεις του καταλόγου αποτελεί το αρνάκι σιγομαγειρεμένο για 17 ώρες με πουρέ από δύο είδη πατάτας και αφρό από δεντρολίβανο και σκόρδο". 

41

Μια αξέχαστη πρόταση φιλοξενίας συνθέτει και φέτος χάρη στη γαστρονομική φιλοσοφία που ασπάζεται και στην οποία επενδύει σταθερά, βάζοντας στο παιχνίδι και την πολύπλοκη φιλοσοφία του water pairing. Μας εξηγεί "Τα νερά δεν είναι μεταξύ τους ίδια και αυτό συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο από τους πελάτες μας. Έχει αρχίσει να αναπτύσσεται  μια κουλτούρα με το νερό και πλέον ξεχωρίζουν τις λεπτές διαφορές στη γεύση των διαφορετικών μεταλλικών νερών. Εμείς φροντίζουμε να δίνουμε πολλές επιλογές για να ικανοποιούμε όλα τα γούστα, αν και ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το AQUA Carpatica. Είμαστε οι πρώτοι που το φέραμε στην Σαντορίνη και από τότε έχει κερδίσει τις προτιμήσεις του κόσμου. Άλλωστε είναι ένα brand που είναι πολύ αναγνωρίσιμο".   

Άραγε γιατί έχει προκύψει όλη αυτή η -καλή- εμμονή με το νερό; "Μην ξεχνάμε πως το νερό απευθύνεται και σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού που δεν καταναλώνει αλκοόλ. Το ανθρακούχο νερό μπορεί να συνοδεύσει πολύ ευχάριστα το γεύμα και συχνά μπορούμε να "παίξουμε" με μέντα, grapefruit και άλλα φρούτα για να το αρωματίσουμε. Τέλος, εδώ στο "Fortyone" δεν σταματάμε να πειραματιζόμαστε με το AQUA Carpatica, δημιουργώντας ice balls, δηλαδή στρογγυλά μεγάλα παγάκια, τα οποία χρησιμοποιούμε στα cocktail μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η χρυσοκουφάτη γεύση της Μακεδονίας

Τα εστιατόρια του βορρά που ανήκουν στην ελίτ της ελληνικής σκηνής.

Στου 'Μαραθωνίτη' για σένιο φρυγαδέλι και παϊδάκι πρόβατο

Στο υπόγειο κουτούκι του Παγκρατίου έχουν βρει την κρεάτινη συνταγή της επιτυχίας και τη σιγοντάρουν με σπιτικό κρασί.

Τα χρυσοσκουφάτα εστιατόρια της Αθήνας

Η κρεμ ντε λα κρεμ της αθηναϊκής εστίασης, όπως αυτή προκύπτει μέσα από τους Χρυσούς Σκούφους 2024.

Η χρυσοσκουφάτη γαστρονομία του Αιγαίου

Η haute cuisine του ελληνικού αρχιπελάγους όπως την ξεχώρισε για φέτος ο κορυφαίος γαστρονομικός θεσμός της χώρας.

Texturas: όταν η γαστρονομία πασπαλίζεται με μαγεία!

Η avant guard της γαστρονομίας δηλώνει ξανά ισχυρό παρόν οδηγώντας τα γευστικά πράγματα προς τα μπρος. Τα κόλπα των σεφ που ζηλεύουν οι ερασιτέχνες της μαγειρικής και φέρνουν τη μαγεία και τη φαντασία στη ρεαλιστική μαγειρική. Η σεφ Natalie Jewell μας εξηγεί πως και γιατί.

"Casta Diva": Μύρισε θάλασσα στη Μηλιώνη

Μία νέα ενδιαφέρουσα πινέζα κάνει την εμφάνισή της εκεί όπου κάποτε συναντούσες το 'Πρυτανείον'.