Στο "Fortyone" της Σαντορίνης η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά

41

Μοιάζει με φυσική συνέχεια της πλέον διάσημης μαύρης παραλίας της Σαντορίνης το πανέμορφο "Fortyone", που διατηρεί σταθερά περίοπτη θέση στον γαστρονομικό χάρτη του νησιού. Το εκλεπτυσμένο περιβάλλον του, που συνδυάζει αρμονικά το boho design με φυσικά στοιχεία όπως το ξύλο, εμπνέει τον επισκέπτη σε μια ανέμελη ξέγνοιαστη εμπειρία με το απαραίτητο πολυτελές ραφινάρισμα. 

Ο υπεύθυνος του κοσμοπολίτικου spot Φώτης Μπούζας μας δίνει τη δική του εικόνα από την "εκρηκτικά" δραστήρια σεζόν, δίπλα στο ηφαίστειο. "Μετά τα lockdown βρισκόμαστε σε μια μεταβατική περίοδο με πολλούς επισκέπτες στα νησιά μας και συγκεκριμένα στην Σαντορίνη, να έχουν διάθεση να ξοδέψουν περισσότερο από το κανονικό. Νομίζω είναι ένας συνδυασμός του εγκλεισμού αυτά τα δύο χρόνια μαζί με τις οικονομίες που έκαναν, θέλοντας και μη, αυτό το διάστημα που δεν μπορούσαν να βγουν έξω ή να ταξιδέψουν. Οπότε και οι υπηρεσίες μας όπως και η γαστρονομική μας ευελιξία οφείλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους", σημειώνει. 

41

Ποια είναι ομως αυτή η ευρηματική προσέγγιση που θα σαγηνεύσει τους επισκέπτες του 41; Ο Φώτης Μπούζας γνωρίζει τη συνταγή "Στο "Fortyone" προσφέρουμε την ultimate experience, την απόλυτη εμπειρία. Αυτό μεταφράζεται στο ότι ο πελάτης φτάνει εδώ και ξεχνάει τι άφησε πίσω του. Νομίζει ότι είναι στον παράδεισο, ακόμη και αν είναι μόνο μια μέρα που θα μείνει μαζί μας. Η ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, ο χαλαρωτικός χώρος, οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και η μοντέρνα και ανατρεπτική κουζίνα μας, είναι τα βασικά συστατικά αυτής της high- end εμπειρίας, με σύμμαχο την απόλυτη ομορφιά του φυσικού τοπίου. Πιστεύω πως κερδίζουμε πόντους από την ειλικρίνεια και την πρωτοτυπία των υπηρεσιών μας, που σε πολλές περιπτώσεις είναι ανώτερες από αυτό που περιμένει ο επισκέπτης μας". 

Σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο που σε αφοπλίζει, καθώς αγναντεύει το Αιγαίο, η τοποθεσία και η γαστρονομία παντρεύονται ιδανικά. Είναι όμως και η πρώτη ύλη σαντορινιά; "Οι προτάσεις του "Fortyone" ενσωματώνουν πολλά προϊόντα από την Σαντορίνη όπως την περίφημη λευκή μελιτζάνα και τα ντοματάκια και την ίδια στιγμή δέχονται επιρροές από τη δημιουργική ελληνική κουζίνα, δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον γευστικό κράμα που ταιριάζει τέλεια στο κοσμοπολίτικο νησί μας. Μάλιστα, έχουμε και δικό μας μποστάνι για τα μυρωδικά και κάποια λαχανικά, επομένως εντάσσουμε την δική μας πρώτη ύλη κάνοντας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα τη γευστική mw πρόταση. Signature πλέον από τις πολλές προτάσεις του καταλόγου αποτελεί το αρνάκι σιγομαγειρεμένο για 17 ώρες με πουρέ από δύο είδη πατάτας και αφρό από δεντρολίβανο και σκόρδο". 

41

Μια αξέχαστη πρόταση φιλοξενίας συνθέτει και φέτος χάρη στη γαστρονομική φιλοσοφία που ασπάζεται και στην οποία επενδύει σταθερά, βάζοντας στο παιχνίδι και την πολύπλοκη φιλοσοφία του water pairing. Μας εξηγεί "Τα νερά δεν είναι μεταξύ τους ίδια και αυτό συνειδητοποιείται όλο και περισσότερο από τους πελάτες μας. Έχει αρχίσει να αναπτύσσεται  μια κουλτούρα με το νερό και πλέον ξεχωρίζουν τις λεπτές διαφορές στη γεύση των διαφορετικών μεταλλικών νερών. Εμείς φροντίζουμε να δίνουμε πολλές επιλογές για να ικανοποιούμε όλα τα γούστα, αν και ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει το AQUA Carpatica. Είμαστε οι πρώτοι που το φέραμε στην Σαντορίνη και από τότε έχει κερδίσει τις προτιμήσεις του κόσμου. Άλλωστε είναι ένα brand που είναι πολύ αναγνωρίσιμο".   

Άραγε γιατί έχει προκύψει όλη αυτή η -καλή- εμμονή με το νερό; "Μην ξεχνάμε πως το νερό απευθύνεται και σε μια μεγάλη μερίδα του κοινού που δεν καταναλώνει αλκοόλ. Το ανθρακούχο νερό μπορεί να συνοδεύσει πολύ ευχάριστα το γεύμα και συχνά μπορούμε να "παίξουμε" με μέντα, grapefruit και άλλα φρούτα για να το αρωματίσουμε. Τέλος, εδώ στο "Fortyone" δεν σταματάμε να πειραματιζόμαστε με το AQUA Carpatica, δημιουργώντας ice balls, δηλαδή στρογγυλά μεγάλα παγάκια, τα οποία χρησιμοποιούμε στα cocktail μας".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο γευστικός χάρτης της Λεμεσού ξαναγράφεται

Εντυπωσιακά αρχιτεκτονήματα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο κατά μήκος της παραλιακής λεωφόρου, άκρως πολυτελή ξενοδοχεία δίνουν μεγάλη σημασία στη γαστρονομική τους πρόταση και διεθνώς γνωστά εστιατορικά brands αναζητούν στέγη κάτω από τον –κάτι παραπάνω από καυτό– ήλιο της Λεμεσού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
13/08/2022

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.