Η Μαρίκα παρλάρει αυθεντική ιταλική νοστιμιά

Όμορφη αυλή, φρεσκομαγειρεμένες συνταγές της μπότας σε πληθωρικές μερίδες, είναι τα βασικά συστατικά αυτής της ιταλιάνικης ταβέρνας.

Μαρίκα

Αν υπάρχει μια ιταλική ταβέρνα που έχει αγκαλιαστεί ζεστά από τον κόσμο των Βορείων και όχι μόνο, αυτή είναι η Μαρίκα. Αμέσως νιώθεις τη θέρμη που εκπέμπει αυτό το φιλόξενο στέκι όπου παντρεύει με μαεστρία την αστείρευτη γευστική παράδοση της μπότας με τις πληθωρικές μαμαδίστικές μερίδες που γεμίζουν τα πιάτα. Στην αεράτη αυλή- προορισμό στο Χαλάνδρι, τα vibes του κόσμου που περνάει καλά και απολαμβάνει τις γεύσεις που ετοιμάζονται a la minute είναι διάχυτα, όσο οι απίθανες μυρωδιές καταφθάνουν από την κουζίνα.

Η Μαρίκα παρλάρει αυθεντική ιταλική νοστιμιά

Cosy, ανοιχτόκαρδη και με εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, η αγαπημένη ιταλική ταβέρνα μιλάει απευθείας στην ανάγκη μας για πραγματικές ιταλικές γεύσεις, από το πρωί με ποιοτικό καφέ και ιταλικό brunch. Mε θεμέλια την πεντανόστιμη πάστα και τις χειροποίητες πίτσες, χτίζεται ένα comfort μενού, κομμένο και ραμμένο πάνω σε ό, τι καλύτερο διαθέτει η αγορά. Φυσικά την πρωτοκαθεδρία έχουν οι νοστιμότατες προτάσεις ζυμαρικών με highlight την carbonara με guanciale και αυγό. Από τις δροσερές σαλάτες, η τέλεια με γκοργκοντζόλα, πεπόνι και αμύγδαλα και η all time classic caprese είναι στην αιχμή των best sellers τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, αν δεν υποκύψετε σε κάποια από τις έξοχες πίτσες με το λεπτό χειροποίητο ζυμάρι.

Η Μαρίκα παρλάρει αυθεντική ιταλική νοστιμιά

Όταν φτάσει η ώρα του aperitivo,  πρωταγωνιστικό ρόλο αναλαμβάνει η εξαιρετική cocktail list με in-house συνταγές όπως το Marika Caramel με βότκα, σιρόπι καραμέλας και λεμόνι και το αναπάντεχο Chocolate Lovers με σοκολάτα βότκα και τρούφα. 

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρίκα

Αγίας Παρασκευής 109, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Noble

Το εστιατόριο που πυροδότησε την αναγέννηση της ροδίτικης κουζίνας, ανεβάζοντάς τη στην αγκαλιά του προχώ fine dining, είναι ο γαστρονομικός προορισμός που πρέπει να βάλετε στην ατζέντα σας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
11/08/2022

Οι 5 must - see γαστρονομικές ταινίες για το καλοκαίρι

Πρόσφατες αξιοσημείωτες παραγωγές που δίνουν τον τόνο στη θερινή ραστώνη των σινεφίλ και γαστροφίλ.

Ένας "Tsiftis" στα Ιλίσια

Το νέο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη απλώνει τραπέζια σε έναν όμορφο πεζόδρομο των Ιλισίων, έχει το χαλαρό ύφος μιας γαστροταβέρνας και, κυρίως, γεύσεις που έχουν κάτι να πουν.

World’s 50 Best Restaurants: Τάσεις και εξελίξεις στον κόσμο της γαστρονομίας

Αβανγκάρντ ή low tech; Βιγκανιστές ή κρεατολάγνοι; Ποιες είναι οι τάσεις που αναδεικνύονται μέσα από τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου; Ένας κορυφαίος θεσμός επιδρά στην παγκόσμια γαστρονομική σκηνή προβάλλοντας τους influencers της γαστρονομίας.

Ο "Βασίλαινας" βάφτηκε μπλε

Το "Vassilenas Blue", η θερινή βερσιόν του ιστορικού και πολυβραβευμένου εστιατορίου του Θανάση Βασίλαινα, σήκωσε αυλαία στην Αντίπαρο. Πήραμε μια πρώτη, ωραία θαλασσινή γεύση και αναμεταδίδουμε.

Ο Σαντορινιός αμπελώνας επιστρέφει στη "Vedema"

Το ετήσιο ραντεβού των οινόφιλων με τη νέα εσοδεία του Σαντορινιού αμπελώνα επιστρέφει στην έδρα του τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, την εμβληματική "Σελήνη", και την κουζίνα του ιστορικού εστιατορίου να υποδέχεται τους παλιούς της σεφ Θοδωρή Παπανικολάου και Πάνο Τσίκα για ένα six hands dinner με τον νέο επικεφαλής, Έκτορα Μποτρίνι.

Psaropoula

Μια ιστορική ψαροταβέρνα περνά σε νέα εποχή χάρη στον Σπύρο Κερκύρα και τους συνεργάτες του, με επιμέλεια της κουζίνας από τον Γιάννη Λιόκα.