Το Plato Bar & Lounge επαναπροσδιορίζει τον ορισμό του all-day με… σοφία και έμπνευση!

To all-day bar - restaurant στο Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott θα γίνει το στέκι σας για lunch break αλλά και after-office drinks.

Plato
   

Συνδυάζοντας την έμπνευση από την αρχαία φιλοσοφία με τον σύγχρονο μινιμαλισμό και το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών, το Academias Hotel, Αutograph Collection by Marriott, έκανε δυναμική είσοδο στην αθηναϊκή φιλοξενία και εστίαση και φέτος το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να το γνωρίσετε. 

Plato Lounge Academias Hotel
Ⓒ Λεωνίδας Τούμπανος

Το ιδιαίτερο concept του ξενοδοχείου που επιχειρεί μια σύγχρονη ερμηνεία της Ακαδημίας του Πλάτωνα κάνει αίσθηση καθώς περιηγείσαι στις πολυτελείς εγκαταστάσεις του, σε προνομιακό κεντρικό πόστο Ακαδημίας και Ομήρου γωνία. Σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης γραφείο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού ΗΟΚ, το Academias Hotel σε κερδίζει ήδη από την πρώτη επαφή. Το βαθύ πράσινο χρώμα, το ζεστό γκρι σε συνδυασμό με χρυσούς και μαύρους τόνους, συνθέτουν την παλέτα χρωμάτων του ξενοδοχείου, ενώ σε διάφορα σημεία, επιβλητικές μαρμάρινες επιφάνειες με μπρούτζινα στοιχεία απεικονίζουν γνωστά αποφθέγματα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη και του Σωκράτη διεγείροντας ευχάριστα τον νου. 

Plato Lounge Academias Hotel
Ⓒ Λεωνίδας Τούμπανος

Ιδανική εισαγωγή στην εμπειρία του ξενοδοχείου προσφέρει το εντυπωσιακό Plato Bar & Lounge, με βελούδινους άνετους καναπέδες και μια εντυπωσιακή μπάρα εμπνευσμένη από τους δωρικούς κίονες του Παρθενώνα. Ανανεωμένο το φετινό καλοκαίρι, το Plato Bar & Lounge μας παρουσιάζει το νέο του μενού που επιμελήθηκε o ταλαντούχος Executive Chef Δημήτρης Κότσαλης και η ομάδα του

Plato
Ⓒ Λεωνίδας Τούμπανος

Σημείο αναφοράς το Plato Signature Burger, ένα ζουμερό burger από black angus ψημένο στο σωστό χρόνο για να απολαύσουμε όλη του την νοστιμιά και τα αρώματα των υλικών του. Συνοδεύεται από φρεσκοτηγανισμένες γλυκοπατάτες. Για ιδανικό pairing ο bartender προτείνει το Aegean Spritz με το Cocchi Rosa Americano με απαλή γλυκόπικρη γεύση να πλαισιώνεται από ελληνικά στοιχεία όπως bitters λεμονιού και εκχύλισμα μαστίχας.

Plato Lounge Academias Hotel
Ⓒ Λεωνίδας Τούμπανος

Για τους λάτρεις της πίτσας αλλά και του aperitivo, η Prosciutto Cotto με σιγομαγειρεμένο προσούτο συνοδεύει τέλεια το Spritz μας όταν θέλουμε να τσιμπήσουμε κάτι ελαφρύ. Δεν λείπουν οι ευφάνταστες σαλάτες και τα ζυμαρικά όπως τα δωρικής νοστιμιάς Linguine Cacio e Pepe. Το ταρτάρ με φιλέτο Sirloin, πίκλα εσαλότ, φρέσκο αγγούρι, ελληνικό λάδι μαύρης τρούφας, κρέμα πεκορίνο Αμφιλοχίας και κράκερ ρυζιού αλλά και το λαυράκι με σάλτσα από πράσινη πιπεριά και τζίντζερ, τρυφερό μπρόκολο, πουρέ σελινόριζας αποδεικνύουν τις δυνατότητες της κουζίνας να συνδυάζει γεύσεις σε πιάτα με σοφιστικέ φινέτσα και σωστές εντάσεις. 

Το menu περιλαμβάνει και υπέροχα γλυκά για να συνοδεύσουμε τον φρεσκοαλεσμένο καφέ μας, όπως η Lemon Namelaka Tart με σορμπέ μυρωδάτου λεμονιού και καραμελωμένα φουντούκια.  

Plato Lounge Academias Hotel
Ⓒ Λεωνίδας Τούμπανος

Ανοιχτό από τις 8 το πρωί με φρεσκοαλεσμένο καφέ και μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό και μοναδικά cocktails, το Plato All Day Bar είναι ιδανικό spot για shopping break, επαγγελματικά ραντεβού αλλά και after-office drinks. 

Academias Hotel, Autograph Collection by Marriott International
Οδός Ακαδημίας 38 & Ομήρου, Κέντρο, 2103670000

info@academiashotel.com 
@academiashotel 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
28/01/2023

Κάτω στον Πειραιά… στον "Papafigo"

Από ναυτικό όρο δανείζεται το όνομά του το θαλασσινής κατεύθυνσης ρακάδικο που ξεκίνησε πρόσφατα την πλεύση του στην πειραιώτικη Ακτή Μουτσοπούλου.

"Κikko": Ξεδιπλώνοντας γευστικές πτυχές της ιαπωνικής κουλτούρας

Big in Japan νοστιμιές και εξωτικό feeling στο Παλαιό Φάληρο.

Ποιος θα είναι ο Καλύτερος Έλληνας Οινοχόος του 2023;

Mια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και του fine dining θα αναδείξει τον Έλληνα Οινοχόο που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Sommelier.

Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου: Ένας και πλέον αιώνας συνεταιριστικής παράδοσης και δημιουργίας

Ο συνεταιρισμός που ιδρύθηκε στο μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου, τη Ζαγορά, το 1916 από 199 κατοίκους της περιοχής, εκπροσώπους όλων των κοινωνικών τάξεων, συνεχίζει με επιτυχία την πορεία του εξυπηρετώντας πλέον συνολικά περισσότερα από 800 μέλη.

Ο Κώστας Κούφαλης είναι ο νέος chef de cuisine της "Σπονδής"

Εσωτερική μεταγραφή στην κουζίνα του βραβευμένου εστιατορίου.