Alpino: Ιταλικός αέρας στο Παλαιό Φάληρο από το 1973

Το παλαιότερο εστιατόριο ιταλικής κουζίνας της Αθήνας, με ιστορία 49 ετών, συνεχίζει τη θριαμβευτική πορεία του.

Alpino

Το κλασικό αυτό πόστο για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας προσφέρει αυθεντική εμπειρία με μοναδικές συνταγές, φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και πεντανόστιμη pizza romana που φέρουν επίσημη πιστοποίηση από το ιταλικό κράτος. Τον πρώτο λόγο εδώ έχει η πολυτέλεια της απλότητας σε μία από τις φίνες εκδοχές της. H καλαίσθητη ζεστή σάλα που αποπνέει αέρα πολυτέλειας χωρίς όμως ίχνος επιτήδευσης και τα πιάτα, φτιαγμένα από προσεκτικά επιλεγμένες πρώτες ύλες, συμπληρώνουν μια παλέτα με γεύσεις και αρώματα Ιταλίας.

Στα ορεκτικά τον τόνο δίνουν οι γαρίδες τεμπούρα και η ιταλική άποψη για tacos με μοσχαρίσια ουρά, τζίντζερ, λάδι τρούφας και gorgonzola. Από σαλάτες, η ιταλική παντζαροσαλάτα και η περίφημη σαλάτα του Καίσαρα συμπληρώνουν τη νοστιμιά της έναρξης προλογίζοντας τις πληθωρικές "Pasta premium", όπως η "Gnocchi di foresta με 4 τυριά, σε κρέμα μαύρης τρούφας, που ξεφεύγουν από τις παραδοσιακές ιταλικές επιλογές με οδηγό πάντα το τρίπτυχο ποιότητα, ποιοτικές πρώτες ύλες και δημιουργικότητα. Υπάρχουν όμως και πιο κλασικές προτάσεις όπως η "carbonara", με spaghetti de Cecco σάλτσα carbonara από κρόκο αυγού, πανσέτα και πεκορίνο. Οι "Premium πίτσες" τους, ρωμαϊκού στυλ, με πολύ λεπτή και τραγανή ζύμη και ευφάνταστους συνδυασμούς όπως η "Ferrari", με καπνιστή πανσέτα, λάδι τρούφας, mozzarella, ανάμεικτα μανιτάρια και σάλτσα με κομματάκια φρέσκιας τομάτας, κινούνται στην ίδια φιλοσοφία.

Alpino 2

Μιλούν άπταιστα όμως και τη γλώσσα των κρεατοφάγων με πιάτα όπως τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια short ribs με σάλτσα από Jack Daniel’s ενώ από τη σχάρα τους περνούν υψηλής ποιότητας ελληνικά κρέατα, αμερικάνικα black Angus και φυσικά η μεγαλειώδης ιταλική Bistecca. Κρατήστε χώρο για το φημισμένο "στιγμιαίο" τιραμισού που φτιάχνεται μπροστά σας και τιμούν κάθε χρόνο οι καλεσμένοι της ιταλικής πρεσβείας στην εθνική γιορτή της ιταλικής δημοκρατίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
23/04/2024

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.

Νηστεία "αλά ιταλικά" στο "Da Bruno"

Το πρώτο -με επίσημη πιστοποίηση- αυθεντικό ιταλικό στην Αθήνα είναι ξεχωριστή επιλογή και για την περίοδο της νηστείας.

Γαστρονομικό ραντεβού στο "Jenny’s Rooftop"

Για μια one night only γευστική συνάντηση μας περιμένουν στο εστιατόριο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών ο δημοφιλής σεφ Αλέξανδρος Παπανδρέου και ο σεφ του εστιατορίου Θοδωρής Υψηλός, με ένα four-hands μενού υψηλών πτήσεων.

"Λακάνη": Με "Αστικό φαγοπωλείο" επιστρέφει ο βραβευμένος σεφ Δημήτρης Κονταράτος στη Ρόδο

Η "Λακάνη", που θα σερβίρει τη ροδίτικη παράδοση υπό δημιουργικό πρίσμα σε μοντέρνο χώρο στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, θα είναι το solo βήμα του σεφ μετά από μακρά θητεία ως executive chef των ξενοδοχείων της "Blu Collection", με σειρά βραβείων για τη δουλειά του στο εστιατόριο "Five Senses".