Οδηγός Εστιατορίων

Η οινική εκπαίδευση συναντά τη φιλοξενία

Τα κορυφαία προγράμματα σπουδών του «Le Monde» εμπλουτίζονται εγκαινιάζοντας τη νέα συνεργασία του κορυφαίου εκπαιδευτικού ομίλου με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο της εκπαίδευσης οίνων και αποσταγμάτων WSET.

Le Monde

H συνεργασία του "Le Monde" ως εγκεκριμένου παρόχου προγραμμάτων του WSET – Wines & Spirits Education Trust, αποσκοπεί στο να διευρύνει τους ορίζοντες σπουδαστών, επαγγελματιών και φίλων του κρασιού με την παρακολούθηση εξειδικευμένων προγραμμάτων διεθνούς πιστοποίησης, δημιουργώντας νέες προοπτικές σταδιοδρομίας. Τα μαθήματα έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και υλοποιούνται στις σύγχρονές και άρτια εξοπλισμένες διεθνών προδιαγραφών εγκαταστάσεις από έμπειρους εισηγητές, που με μεταδοτικότητα αναδεικνύουν το βασικό αντικείμενο. Μέσω διαδραστικής μαθησιακής διαδικασίας, η αίθουσα εκπαίδευσης μετατρέπεται σε χώρο ιδεών και διαλόγου με την πολυπλοκότητα του κρασιού να αποκωδικοποιείται βήμα – βήμα. Παρακολουθώντας το διήμερο εισαγωγής στον μαγικό κόσμο του κρασιού του επιπέδου 1, διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι (και στόμασι) την υψηλών προδιαγραφών κατάρτιση που εμβαθύνει σταδιακά στο κύριο αντικείμενο του πολυδιάστατου πεδίου δράσης ενός οινολόγου.

Le Monde

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 1 στο Κρασί απευθύνεται στους λάτρεις του κρασιού, που έχουν ελάχιστη ή καθόλου οινική γνώση. Η κα Νατάσσα Λιβανού, που ήταν και η εισηγήτριά μας, ανέλυσε κλιμακωτά και με αμεσότητα, ενότητες που ουσιαστικά αποτελούν την πρώτη εισαγωγή στο κρασί. Ξεκινώντας από τη βάση, που είναι το σταφύλι, προχώρησε στην αλκοολική ζύμωση, την καλλιέργεια και το κλίμα που απαιτείται για τη σωστή ανάπτυξη του αμπελιού χωρίς να αφήνει κενά και απαντώντας σε όλες τις απορίες μας, ενώ λίγο πριν την πρώτη αναφορά στις βασικές ποικιλίες, τα είδη και τα στυλ των κρασιών μάθαμε τα στάδια της οινοποίησης ώστε να κατανοήσουμε πλήρως όλα όσα προηγούνται της εμφιάλωσης και διαμορφώνουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά ενός ουσιαστικά ζωντανού οργανισμού. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε το θεωρητικό κομμάτι των αρωμάτων και γεύσεων της κάθε βασικής ποικιλίας περνώντας σε χαρακτηριστικά παραδείγματα κρασιών που γνωρίσαμε μέσω γευσιγνωστικής διαδικασίας. Η εισαγωγή στη γευσιγνωσία συνοδεύτηκε από μια διαδραστική περιήγηση στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού με περιπτώσεις σωστών και λάθος επιλογών στις πρώτες σκάλες του "καλιμπραρίσματος", εκπαίδευσης δηλαδή της γευστικής μας παλέτας.

Le Monde

Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί υποστηρίζει δεξιότητες και αρμοδιότητες που απαιτούν ένα καλό επίπεδο οινικών γνώσεων και απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να ασχοληθούν με το κρασί επαγγελματικά. Σε δεκαεπτά εκπαιδευτικές ώρες δίνεται βάση σε θεματικές ενότητες όπως η αμπελουργία, η οινοποίηση και οι παγκόσμιες αμπελουργικές ζώνες, με ανάλυση πιο πολύπλοκων ποικιλιών μέσω 43 συνολικά γευστικών δοκιμών, η διαχείριση της κάβας, οι συνδυασμοί κρασιού και φαγητού με πιο λεπτομερείς αναφορές. Οι επιλογές που προσφέρονται είναι τα εντατικά μαθήματα διάρκειας τεσσάρων ημερών και η πιο ευέλικτη, που διαρκεί τρεις εβδομάδες με δύο ημέρες εκπαίδευση ανά εβδομάδα. "Στο δεύτερο επίπεδο της WSET, που λειτουργεί ως συνέχεια του πρώτου, καθοδηγούμε τους συμμετέχοντες στους τρόπους αναγνώρισης πιο πολύπλοκων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του κρασιού αναλύοντας τα στοιχεία που διαφοροποιούν τα είδη μεταξύ τους. Έτσι αποκτάται και εμπειρία. Η ύλη έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχει σωστή ροή και συνέχεια, με το πρότυπο του WSET να λειτουργεί ως γνώμονας χτισίματων γερών θεμελίων οινικής γνώσης. Γι’ αυτό εξάλλου έχει τόση επιτυχία σε παγκόσμιο επίπεδο", επισημαίνει στο "α" η εισηγήτρια του προγράμματος κα Λιβανού.

Le Monde

Η συνεργασία του "Le Monde" με το "WSET" αποτελεί τμήμα των υψηλού κύρους προγραμμάτων του Κέντρου δια βίου μάθησης που υλοποιεί ο όμιλος και συνέχεια του βασικού προγράμματος σπουδών στο κρασί που πραγματοποιείται στην ειδικότητα του "Sommelier". Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων ακολουθεί επίσημη εξέταση από την WSET για απόκτηση βεβαίωσης παρακολούθησης των προγραμμάτων του κάθε επιπέδου.

Ημερομηνίες διεξαγωγής προγραμμάτων WSET

WSET Level 1 in wines

Μαθήματα: 12/01/2022
Deadline για εγγραφή: 30/12/2021

WSET Level 2 in wines
Μαθήματα: 26/01/2022
Deadline για εγγραφή: 25/01/2022

Προνομιακά δίδακτρα σε περίπτωση COMBO (Level 1 & Level 2) εγγραφών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
"LE MONDE"
Εκπαιδευτικός Όμιλος Ξενοδοχειακών & Τουριστικών Σπουδών

  210 48 30 500
 Θεσσαλονίκης 45, 18346, Μοσχάτο
 www.lemonde.edu.gr
 @LE.MONDE.Institute
 le_monde_edu_official_page

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελευταία άρθρα Μουσική

"Piano in Love": ένα αφιέρωμα στους μεγάλους συνθέτες και συγγραφείς που έχουν γράψει για τον έρωτα

Ο βραβευμένος πιανίστας Μάνος Κιτσικόπουλος και ο ο δημοσιογράφος-συγγραφέας Μάκης Προβατάς συνθέτουν μια "ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή" με θέμα τον έρωτα.

19/01/2022

Έργα σπουδαίων δημιουργών χαρίζουν "Ματιές στην ελληνική τέχνη του 20ου αιώνα"

Η νέα έκθεση επιχειρεί να αναδείξει την πολύτιμη φυσιογνωμία της ελληνικής καλλιτεχνικής δημιουργίας του περασμένου αιώνα μέσα από έργα διαφορετικών τεχνοτροπιών και κατευθύνσεων.

Νέα παράταση για τις εμφανίσεις της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Θέατρο Παλλάς

Μετά από οχτώ σαρωτικές συναυλίες και περισσότερα από 11.000 εισιτήρια, η ερμηνεύτρια συνεχίζει για δύο ακόμη βραδιές.

Παρουσίαση του βιβλίου "Γυναίκες στη φυλακή – μαρτυρίες" με προβολή ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή

Μια πρώτη γνωριμία με τις ποινικές κρατούμενες στις ελληνικές φυλακές μέσα από δικές τους μαρτυρίες, ποιήματα, σκίτσα, ημερολόγια και φωτογραφίες.

Η Beth Hart έρχεται στο Θέατρο Βράχων για μια μοναδική βραδιά

Μια αυθεντική blues rock συναυλία από την οποία δεν θα λείψει κανείς.