My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.

My Market

Η πιο μυρωδάτη εποχή του χρόνου έφτασε στις κουζίνες μας, με τον πυρετό των γιορτινών τραπεζιών να μας τυλίγει, αλλά και τη χαρά της δημιουργικότητας που μπαίνει για βασικό συστατικό στις συνταγές που θα μαγέψουν τους αγαπημένους μας, να μας παρασύρει! Όμως, ο σχεδιασμός του μενού, αλλά και η αναζήτηση των ιδανικών ταιριασμάτων με τα κρασιά που θα κορυφώσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, ξεκινάει μέρες νωρίτερα. Γι’ αυτό, μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού, με βάση τα πιο δημοφιλή πιάτα των ημερών, αλλά και τους οινικούς παρτενέρ που θα αναβαθμίσουν το εορταστικό τραπέζι. Χρόνια πολλά!

Σούπα γλυκοπατάτατας

Σούπα γλυκοπατάτατας

Η ιεροτελεστία ενός γεύματος ξεκινάει πάντα με μια σούπα. Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν που δίνει πολύ ωραία γεύση αλλά και εξαιρετικό χρώμα στη σούπα μας. Ένα λευκό κρασί από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά ή Μοσχοφίλερο, με εξωστρεφή αρωματικό χαρακτήρα και δροσερή οξύτητα, θα συνοδεύσει εξαιρετικά το πιάτο μας και θα μας προετοιμάσει για τη συνέχεια

Χοιρινό με πορτοκάλι 

Χοιρινό με πορτοκάλι

Και ερχόμαστε στο κυρίως πιάτο. Το χοιρινό με πορτοκάλι έχει γλυκά αρώματα εσπεριδοειδών και έντονη οξύτητα. Ένας αρμονικός συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ένα λευκό κρασί από την ποικιλία Ροδίτη, που με τον φρουτώδη χαρακτήρα και τη δροσερή του οξύτητα θα αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις του πιάτου. Για όσους θέλουν να απολαύσουν κόκκινο κρασί, προτείνουμε ένα ελαφρύ και μαλακό κόκκινο κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο.

Ριζότο με μανιτάρια 

Ριζότο με μανιτάρια

Το ριζότο είναι πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως για τους vegan καλεσμένους. Επιλέξτε ποικιλία μανιταριών για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο. Η κρεμώδης υφή του ριζότου αλλά και η έντονη γήινη γεύση των μανιταριών χρειάζονται ένα πλούσιο και βαρελάτο λευκό κρασί από την ποικιλία Chardonnay. Το σύνθετο άρωμα του κρασιού, το πλούσιο σώμα του αλλά και η ζωηρή του οξύτητα θα ταιριάξουν ιδανικά με το συγκεκριμένο πιάτο.

Κορμός σοκολάτας 

Κορμός σοκολάτας

Και φτάνει η ώρα του γλυκού! Δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό τραπέζι ένας κορμός με σοκολάτα, μπισκότο και λίγο κονιάκ, πασπαλισμένος με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Είτε είναι φτιαγμένος με σοκολάτα γάλακτος είτε με πικρή, το Vinsanto, ο γλυκός επιδόρπιος οίνος από τη Σαντορίνη που φτιάχνεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι είναι ο τέλειος συνδυασμός. Ακόμα περισσότερο αν ο κορμός περιέχει ξηρούς καρπούς. Εάν θέλουμε κάτι πιο δροσερό και λιγότερο γλυκό, επιλέγουμε ένα ημίγλυκο ροζέ αφρώδες από Ξινόμαυρο.

Και φέτος τα Χριστούγεννα τα My market μας λύνουν τα χέρια
Με ασύγκριτη ποικιλία όχι μόνο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, αλλά και φίνα προϊόντα deli, τα My market είναι το σημείο αναφοράς για τις προμήθειες του γιορτινού μας τραπεζιού, αλλά και για τις ξεχωριστές επιλογές που θα δώσουν νοστιμιά και χάρη στις ιδιαίτερες βραδιές μας. Εκλεκτά αλλαντικά, ιδιαίτερα τυριά, αλλά και ολόφρεσκα λαχανικά υψηλής διατροφικής αξίας, πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές των λαμπερών μας βραδιών, ενώ η εμπειρία αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην εύχρηστη εφαρμογή My wine, που κάνει τη σπαζοκεφαλιά του οινικού pairing παιχνιδάκι, απογειώνοντας τις εορταστικές μας στιγμές.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Acan": Κάτι από Λατινική Αμερική στο Μοσχάτο

Ένα νέο εστιατόριο εμπνέεται από τον θεό των Μάγια και παρουσιάζει μία λάτιν πολυσυλλεκτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/02/2023

Η αθηναϊκή αρτιότητα του εστιατορικού ψωμιού

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα θεάματα, στα τραπέζια των αθηναϊκών εστιατορίων, τον πρώτο λόγο έχει ο (πολύ καλός πια) άρτος.

Πρώτη γεύση από τα καινούργια της Θεσσαλονίκης

Ανανεωμένη βρήκαμε στο πρόσφατο ταξίδι μας την αγαπημένη πρωτεύουσα του Βορρά με πολύ ενδιαφέρουσες νέες αφίξεις αλλά και επανεκκινήσεις.

"Tanpopo": Ο Σωτήρης Κοντιζάς σερβίρει ράμεν

Το Nolan-verse επεκτείνεται, με ένα νέο εστιατόριο στην Αριστείδου, που τοποθετεί το ράμεν στο επίκεντρο της γαστρονομικής προσοχής.

Πρώτη ματιά στο ολοκαίνουριο "Enkelt"

Το νέο all day μπιστρό στο Χαλάνδρι έχει ηχηρές υπογραφές και σκανδιναβική φιλοσοφία.

Φαγητό μετά μουσικής: 8 στέκια για όλες τις ορέξεις

Όποιο κι αν είναι το μουσικό είδος που σας ανοίγει την όρεξη, θα το βρείτε στις παραδοσιακές ταβέρνες, στα ατμοσφαιρικά εστιατόρια και στα θεαματικά καμπαρέ της πόλης, που παντρεύουν στη σάλα τους νοστιμιά και διασκέδαση.

Σύγχρονη γαστρονομία με θέα στο "The Stanley Hotel"

Οι ολοκληρωμένες γαστρονομικές προτάσεις του ιστορικού ξενοδοχείου, με την υπογραφή σεφ Κωνσταντίνου Φιλιππόπουλου, έχουν σύγχρονο πρόσημο και ατού την εντυπωσιακή θέα από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό ως τον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού και την Πάρνηθα.