My Xmas Pairings: Tα αγαπημένα μας κρασιά συμπληρώνουν τις γεύσεις των γιορτινών μας πιάτων

Μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού για το εορταστικό τραπέζι.

My Market

Η πιο μυρωδάτη εποχή του χρόνου έφτασε στις κουζίνες μας, με τον πυρετό των γιορτινών τραπεζιών να μας τυλίγει, αλλά και τη χαρά της δημιουργικότητας που μπαίνει για βασικό συστατικό στις συνταγές που θα μαγέψουν τους αγαπημένους μας, να μας παρασύρει! Όμως, ο σχεδιασμός του μενού, αλλά και η αναζήτηση των ιδανικών ταιριασμάτων με τα κρασιά που θα κορυφώσουν τη χριστουγεννιάτικη διάθεση, ξεκινάει μέρες νωρίτερα. Γι’ αυτό, μαζί με τα My market, σας βοηθάμε με την οργάνωσή του, ετοιμάζοντας ένα πλήρες μενού, με βάση τα πιο δημοφιλή πιάτα των ημερών, αλλά και τους οινικούς παρτενέρ που θα αναβαθμίσουν το εορταστικό τραπέζι. Χρόνια πολλά!

Σούπα γλυκοπατάτατας

Σούπα γλυκοπατάτατας

Η ιεροτελεστία ενός γεύματος ξεκινάει πάντα με μια σούπα. Η γλυκοπατάτα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο προϊόν που δίνει πολύ ωραία γεύση αλλά και εξαιρετικό χρώμα στη σούπα μας. Ένα λευκό κρασί από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά ή Μοσχοφίλερο, με εξωστρεφή αρωματικό χαρακτήρα και δροσερή οξύτητα, θα συνοδεύσει εξαιρετικά το πιάτο μας και θα μας προετοιμάσει για τη συνέχεια

Χοιρινό με πορτοκάλι 

Χοιρινό με πορτοκάλι

Και ερχόμαστε στο κυρίως πιάτο. Το χοιρινό με πορτοκάλι έχει γλυκά αρώματα εσπεριδοειδών και έντονη οξύτητα. Ένας αρμονικός συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ένα λευκό κρασί από την ποικιλία Ροδίτη, που με τον φρουτώδη χαρακτήρα και τη δροσερή του οξύτητα θα αναδείξει τα αρώματα και τις γεύσεις του πιάτου. Για όσους θέλουν να απολαύσουν κόκκινο κρασί, προτείνουμε ένα ελαφρύ και μαλακό κόκκινο κρασί από την ποικιλία Αγιωργίτικο.

Ριζότο με μανιτάρια 

Ριζότο με μανιτάρια

Το ριζότο είναι πιάτο που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό αλλά και ως κυρίως για τους vegan καλεσμένους. Επιλέξτε ποικιλία μανιταριών για να δημιουργήσετε ένα πλούσιο και γευστικό πιάτο. Η κρεμώδης υφή του ριζότου αλλά και η έντονη γήινη γεύση των μανιταριών χρειάζονται ένα πλούσιο και βαρελάτο λευκό κρασί από την ποικιλία Chardonnay. Το σύνθετο άρωμα του κρασιού, το πλούσιο σώμα του αλλά και η ζωηρή του οξύτητα θα ταιριάξουν ιδανικά με το συγκεκριμένο πιάτο.

Κορμός σοκολάτας 

Κορμός σοκολάτας

Και φτάνει η ώρα του γλυκού! Δεν θα μπορούσε να λείπει από το γιορτινό τραπέζι ένας κορμός με σοκολάτα, μπισκότο και λίγο κονιάκ, πασπαλισμένος με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Είτε είναι φτιαγμένος με σοκολάτα γάλακτος είτε με πικρή, το Vinsanto, ο γλυκός επιδόρπιος οίνος από τη Σαντορίνη που φτιάχνεται από τις ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι είναι ο τέλειος συνδυασμός. Ακόμα περισσότερο αν ο κορμός περιέχει ξηρούς καρπούς. Εάν θέλουμε κάτι πιο δροσερό και λιγότερο γλυκό, επιλέγουμε ένα ημίγλυκο ροζέ αφρώδες από Ξινόμαυρο.

Και φέτος τα Χριστούγεννα τα My market μας λύνουν τα χέρια
Με ασύγκριτη ποικιλία όχι μόνο σε εξαιρετικές πρώτες ύλες, αλλά και φίνα προϊόντα deli, τα My market είναι το σημείο αναφοράς για τις προμήθειες του γιορτινού μας τραπεζιού, αλλά και για τις ξεχωριστές επιλογές που θα δώσουν νοστιμιά και χάρη στις ιδιαίτερες βραδιές μας. Εκλεκτά αλλαντικά, ιδιαίτερα τυριά, αλλά και ολόφρεσκα λαχανικά υψηλής διατροφικής αξίας, πλαισιώνουν τους πρωταγωνιστές των λαμπερών μας βραδιών, ενώ η εμπειρία αναβαθμίζεται ακόμη περισσότερο χάρη στην εύχρηστη εφαρμογή My wine, που κάνει τη σπαζοκεφαλιά του οινικού pairing παιχνιδάκι, απογειώνοντας τις εορταστικές μας στιγμές.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.