Μεϊντάνι Μεζεδοπωλείο: Αύρα γειτονιάς μέσα στο πράσινο

Μεϊντάνι

 

Μεϊντάνι σημαίνει υπαίθρια ανοιχτή έκταση σε κατοικημένη περιοχή. Αυτό ακριβώς είναι και η σχετικά άγνωστη, παρά την πάρα πολύ κεντρική θέση της, Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, στα μισά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που με τις κουτσουπιές, τις μουριές, τα πανέμορφα φυτά και το άγαλμα του José de San Martin, του απελευθερωτή της Αργεντινής, αποτελεί ένα καταφύγιο πρασίνου μέσα στο τόσο τσιμέντο.


Μεϊντάνι Μεζεδοπωλείο

Εκεί, με μπόλικο μεράκι και με αγάπη για τη γειτονιά της οποίας άλλωστε είναι και κάτοικος, άνοιξε πριν 4 χρόνια ο Νίκος Παναγιωτάκης το ομώνυμο μουσικό μεζεδοπωλείο "Μεϊντάνι". Χώρος απλός και φιλόξενος, με χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση, το "Μεϊντάνι" καταφέρνει να βγάζει μια αύρα γειτονιάς από παλιά Αθήνα.

Μεϊντάνι

Στα ξύλινα, θερμαινόμενα με σόμπες τραπεζάκια πάνω στο καταπράσινο πεζοδρόμιο του πάρκου, που είναι και το μεγάλο ατού του χώρου, αλλά και στην τεράστια μπάρα στο εσωτερικό, θα αράξετε από το πρωί για καφέ, μέχρι το βράδυ για μεζέδες και τσίπουρα, πλάι σε ένα multi culti κόσμο από θαμώνες και μη. Από την κουζίνα βγαίνουν ένα σωρό μεζέδες, όπως χούμους, φαλάφελ, κεμπάπ, αραβικές πίτες, αλλά και γουρουνοπούλα, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα καθημερινά, και περιστασιακά πιάτα που κάνουν την έκπληξη όπως γαμοπίλαφο και ντολμαδάκια. Τις Κυριακές με live μουσική, όλο το μαγαζί ενώνεται σε μία μεγάλη παρέα. 


Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 12, Νεάπολη, 2106445155
FB: Meintani Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μυρσίνη Λαμπράκη, τι θα θυμάσαι από το 'Μουντιάλ του Μπάρμπεκιου';

Η Κρητικιά Meat & Fire Chef βρέθηκε στην Κόστα Ρίκα ως κριτής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα BBQ και μοιράζεται τις εμπειρίες της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/12/2023

Elena Reygadas: η καλύτερη σεφ στον κόσμο μαγειρεύει με τους ρυθμούς της φύσης

Η Μεξικανή σεφ που ανακηρύχθηκε η καλύτερη στον κόσμο για το 2023 από το θεσμό των The World’s 50 Best Restaurants έχει αφοσιωθεί στη βιώσιμη αξιοποίηση του γαστρονομικού πλούτου της γενέτειράς της.

"Dear Manouka" x Άγγελος Μπακόπουλος: Το funky συντονίζεται με το fine comfort

Η σύμπραξη του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο σεφ με το feelgood bar restaurant της οδού Ηρώνδα έχει νοστιμιά και γεννά γαστρονομικές υποσχέσεις.

Μάριος Κάλφογλου: ένα αντίο στον πρώτο κριτικό γαστρονομίας στην Ελλάδα

Ο Μάριος άφησε εποχή. Ήταν το άγνωστο πρόσωπο που όλα τα εστιατόρια και οι άνθρωποί τους έψαχναν αγωνιωδώς να ανακαλύψουν ποιος ήταν και ταυτόχρονα ήταν ο αγαπημένος Κρίτωνας του κοινού.

Που τρώμε καλό brunch στην Αθήνα

Η πιο δυνατή γευστική τάση των τελευταίων χρόνων, το brunch σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, bars και all day spots ταιριάζει γάντι με την εποχή, και με τα Χριστούγεννα.

Μάριος Κάλφογλου: Αποχαιρετούμε έναν ευπατρίδη της δημοσιογραφίας και της γαστρονομίας

Αποχαιρετούμε χειροκροτώντας τον, έναν αγαπημένο παλιό συνάδελφο από τη γαστρονομική ομάδα του Αθηνοράματος. Ο Μάριος έθεσε με τα κείμενά του στο Αθηνόραμα, τις βάσεις της γαστρονομικής κριτικής στην Ελλάδα.

Η ιταλιάνικη αλεγρία του "Lolita's"

Το νέο bar restaurant του Ψυχικού καταθέτει τη δική του άποψη για το τι εστί γευστική dolce vita της γείτονος.