Μεϊντάνι Μεζεδοπωλείο: Αύρα γειτονιάς μέσα στο πράσινο

Μεϊντάνι

 

Μεϊντάνι σημαίνει υπαίθρια ανοιχτή έκταση σε κατοικημένη περιοχή. Αυτό ακριβώς είναι και η σχετικά άγνωστη, παρά την πάρα πολύ κεντρική θέση της, Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας, στα μισά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, που με τις κουτσουπιές, τις μουριές, τα πανέμορφα φυτά και το άγαλμα του José de San Martin, του απελευθερωτή της Αργεντινής, αποτελεί ένα καταφύγιο πρασίνου μέσα στο τόσο τσιμέντο.


Μεϊντάνι Μεζεδοπωλείο

Εκεί, με μπόλικο μεράκι και με αγάπη για τη γειτονιά της οποίας άλλωστε είναι και κάτοικος, άνοιξε πριν 4 χρόνια ο Νίκος Παναγιωτάκης το ομώνυμο μουσικό μεζεδοπωλείο "Μεϊντάνι". Χώρος απλός και φιλόξενος, με χαλαρή ατμόσφαιρα και φιλική διάθεση, το "Μεϊντάνι" καταφέρνει να βγάζει μια αύρα γειτονιάς από παλιά Αθήνα.

Μεϊντάνι

Στα ξύλινα, θερμαινόμενα με σόμπες τραπεζάκια πάνω στο καταπράσινο πεζοδρόμιο του πάρκου, που είναι και το μεγάλο ατού του χώρου, αλλά και στην τεράστια μπάρα στο εσωτερικό, θα αράξετε από το πρωί για καφέ, μέχρι το βράδυ για μεζέδες και τσίπουρα, πλάι σε ένα multi culti κόσμο από θαμώνες και μη. Από την κουζίνα βγαίνουν ένα σωρό μεζέδες, όπως χούμους, φαλάφελ, κεμπάπ, αραβικές πίτες, αλλά και γουρουνοπούλα, μοσχαρόσουπα, κοτόσουπα καθημερινά, και περιστασιακά πιάτα που κάνουν την έκπληξη όπως γαμοπίλαφο και ντολμαδάκια. Τις Κυριακές με live μουσική, όλο το μαγαζί ενώνεται σε μία μεγάλη παρέα. 


Πλατεία Αργεντινής Δημοκρατίας 12, Νεάπολη, 2106445155
FB: Meintani Restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η συλλεκτική φιάλη του Ούζου Πλωμαρίου υποκλίνεται στα καΐκια

Ζήτω τα τρεχαντήρια και τα λίμπερτι, οι βαρκαλάδες και οι γάιτες. Το Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου αφιερώνει τη δεύτερη συλλεκτική του φιάλη στην ομορφιά και την ξυλοναυπηγική τέχνη των ελληνικών καϊκιών.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
23/09/2022

Ένα ξεχωριστό γαστρονομικό event έρχεται στο "Saradari" της Κρήτης

Ο ταλαντούχος σεφ Χρήστος Λάπας υποδέχεται τον Άγγελο Λάντο και τον Ηλία Σκουλά για ένα μοναδικό six hands dinner.

Selene (Σαντορίνη)

Η κουζίνα της "Σελήνης", με επικεφαλής τον Έκτορα Μποτρίνι, μπήκε στη σαντορινιά της φάση και δίνει την ιδανική ευκαιρία για ένα long weekend στο νησί.

Άνταμ Κοντοβά, τι ετοιμάζεις στο Κάιρο;

Ο Άνταμ Κοντοβάς μιλά στο Δημήτρη Αντωνόπουλο για τα νέα του πλάνα στην Αίγυπτο.

Σαμοΐλης-Pronzato-Κατάρας αποχαιρετούν το καλοκαίρι στην "Cantina" της Σίφνου

Το ιδιαίτερο spot του Γιώργου Σαμοΐλη αποχαιρετά το καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο "six-hands" event.

"The Best Chef Awards": Ο Ισπανός Dabiz Muñoz ξανά στην κορυφή των 100 καλύτερων σεφ του κόσμου

Η προβοκατόρικη high-end γαστρονομική άποψη του εκκεντρικού Dabiz Muñoz τον καθιστά για μια ακόμη χρονιά ως κορυφαίο σεφ του πλανήτη σύμφωνα με το θεσμό των "The Best Chef Awards".

Ανακαλύπτουμε το γαστρονομικό χαρτοφυλάκιο του Πειραιά στο "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More"

Με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, διοργανώνεται για πρώτη χρονιά το "Piraeus Taste Festival: Sea Food and More" με παράλληλες εκδηλώσεις στο Μικρολίμανο, την Πλατεία Αλεξάνδρας, το Πασαλιμάνι και την Πειραϊκή.