Άφιξη

«Zurbarán»: Το καινούργιο… κλασικό

Από -

Το νέο εστιατόριο και μπαρ του Κολωνακίου έχει αστικό χαρακτήρα, διεθνή κουζίνα που αποδίδει το κλασικό με σύγχρονους κώδικες και ανάλογη προσέγγιση στα κοκτέιλ.

To ντεκόρ του «Zurbarán», που ανοίγει την Τετάρτη 8/3 στο χώρο που στέγαζε παλιότερα το Starbucks της Πατριάρχου Ιωακείμ, υπογράφουν δύο αρχιτέκτονες που έχουν στη σχεδιαστική τους αρχειοθήκη μερικά από τα πιο καλόγουστα εστιατορικά περιβάλλοντα της πόλης. Η Μαρία Κοκκίνου και ο Ανδρέας Κούρκουλας θέλησαν να συνδέσουν το καινούργιο μπαρ και εστιατόριο του Κολωνακίου με την γειτονιά του, εγκαινιάζοντας μια νέα σχέση με μια ιστορική περιοχή «εν κινήσει» και παντρεύοντας στοιχεία του αστικού της μύθου με στοιχεία του μέλλοντός της. Το αποτέλεσμα είναι ένας χώρος με αστική φινέτσα εντοπισμένος στο σήμερα, όπου το πράσινο μάρμαρο Τήνου και η δρυς συναντούν το πελεκητό μπετόν· το αίθριο που θα δείτε στο βάθος έχει επιμεληθεί η αρχιτέκτων τοπίου Έλλη Παγκάλου.

Η γοητεία του κλασικού επανέρχεται και στο κομμάτι του φαγητού. Ο σεφ Ιπποκράτης Αναγνωστέλης πατάει στα «καθιερωμένα» της διεθνούς κουζίνας, βλέποντάς τα με σύγχρονη ματιά. Στον πρώτο κατάλογο του «Zurbarán» βρίσκει κανείς από μια κις λορέν με σπανάκι, ένα καμαμπέρ με κομπόστα από ντομάτα, τζίντζερ και ξύσμα λεμονιού, μια εκδοχή αθηναϊκής σαλάτας με μάγουλα σφυρίδας, λαχανικά κονφί και ξύδι Xeres που βάζει και λίγη Ελλάδα στο παιχνίδι, μέχρι καρμπονάρα, γλώσσα Meunier, σνίτσελ, ταλιάτα ή πάπια κονφί. To ψωμί και τα γλυκά επιμελείται o Μπάμπης Ζιντίλης, ο ελληνικός συναντά το διεθνή αμπελώνα στη λίστα κρασιών, bar leader έχει αναλάβει o Μπέντζαμιν Καρανικόλας, ενώ υπάρχει και κάρτα με σνακ όπου θα βρείτε, ανάμεσα σε άλλα, bao, πίτες naan, και mini tacos. Περισσότερα θα σας πούμε μόλις το δοκιμάσουμε.


banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων