Θέμα

Τσικνίζουμε στο σπίτι με άποψη

«St. George Lycabettus»
«St. George Lycabettus»

Με την Τσικνοπέμπτη προ των πυλών, σταχυολογούμε αξιόλογα εστιατόρια που ειδικεύονται στις κρεατονοστιμιές για κάθε γούστο ή κάνουν σπέσιαλ προτάσεις στο πνεύμα και στα αρώματα που προστάζει η ημέρα. Ένα ειδικό μενού, κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες και φυσικά τις μυρωδιές της οικιακής αυτής Τσικνοπέμπτης (4/3), δημιούργησε το «St. George Lycabettus». Ο executive chef του πολυτελούς ξενοδοχείου του Λυκαβηττού Βασίλης Μήλιος προτείνει για αρχή πράσινη σαλάτα με αβοκάντο και ψητό μανούρι, μπαίνει στο κυρίως θέμα με ένα πλουσιοπάροχο mixed grill που περιλαμβάνει από αρνίσια παϊδάκια αρνίσια και μοσχαρίσιο μπιφτέκι μέχρι χωριάτικο λουκάνικο και φιλέτα από χοιρινό και κοτόπουλο, ενώ το γλυκό φινάλε έρχεται με δροσιστική lemon pie (€ 60 για δύο άτομα).

banner

Ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ειδικό μενού που προτείνει το δημοφιλές «Lost» του Παγκρατίου αυτήν την εβδομάδα και είναι διαθέσιμο για παραγγελία από 4-7/3. Την αρχή κάνουν η σούπα oxtail και δύο ορεκτικά (μοσχαρίσιο tataki και μοσχαρίσιο συκώτι yakitori), για κύριο πιάτο θα επιλέξετε ανάμεσα σε ταλιάτα hunger με πιπεριές padron ή baby κοτόπουλο με σάκε, και στο τέλος θα γλυκαθείτε με παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο (€ 40 κατ’άτομο).

Με σπέσιαλ πιάτα ημέρας συντονίζονται στους ρυθμούς της Τσικνοπέμπτης τα αγαπημένα «nice n easy» σε Κολωνάκι και Κηφισιά. Πλάι λοιπόν σε όλες τις ωραίες γεύσεις τους, βρίσκουμε ακόμα τζατζίκι με βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μελιτζανοσαλάτα με φέτα από την Εύβοια, κοντοσούβλι κοτόπουλο, βουβαλίσιο κεμπάπ Κερκίνης, καθώς και πανσέτα και λουκάνικο μαύρου χοίρου στη σχάρα.

banner
«Lost»
«Lost»

Για όσους επιθυμούν να τσικνίσουν σε εναλλακτικούς ρυθμούς, το «Ekiben», δηλαδή η υπηρεσία delivery της γιαπωνέζικης pub Birdman με τη σφραγίδα του Άρη Βεζενέ, είναι μια ασφαλής επιλογή με signature προτάσεις σαν τα μοσχαρίσια μάγουλα char siu σε robata grill, το μοσχαρίσιο tataki με λάδι ponzu και λάιμ, και φυσικά τα πολλά και διαφορετικά nigiri από Wagyu.

Αξίζει ακόμα να ανακαλύψετε το πολύ σπέσιαλ smash burger του «Birdman» με ειδικό κιμά από grass fed αγελάδες, dry aged λίπος και φινίρισμα με fish sauce για έξτρα δόσεις umami, που προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για παραλαβή από το κατάστημα.

Οι σούβλες του «Spitjack» στην Πλάκα εξακολουθούν να στροβιλίζονται αργά και να μας ανοίγουν την όρεξη για ψητή πάπια, κοτόπουλο, τραγανή πορκέτα, μοσχαρίσια μάγουλα γάλακτος και αρνίσιο κότσι σιγομαγειρεμένο σε σάλτσα κόκκινου κρασιού με γλυκάνισο, πετιμέζι και πορτοκάλι. Υπάρχουν μάλιστα και δύο combo menus που περιλαμβάνουν γαρνιτούρες σαν τον πουρέ πατάτας με τρούφα και σος όπως εκείνη με Jack Daniels ή τη μουστάρδα αρωματισμένη με θυμάρι.

Κοντά μας παραμένει η new age σουβλακερί «Hoocut» που έφτιαξαν οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος και Κλεομένης Ζουρνατζής στην πλατεία Αγίας Ειρήνης. Αρκεί ένα πέρασμα από τη σελίδα της στο facebook και η όρεξη ανοίγει αμέσως για σπέσιαλ δική τους πίτα τυλιχτή με βοδινό, προβατίνα, χοιρινό, κοτόπουλο και άλλα πολλά και νόστιμα.

Το δίδυμο των «KGrill» σε Βούλα και Καλλιθέα είναι η πρόταση του ομίλου Καστελόριζο στο δημοφιλές τερέν της προσιτής κρεατοφαγίας με άποψη. Ο πολύ πλούσιος κατάλογος ανοίγεται από το παραδοσιακό σουβλάκι και το κεμπάπ μέχρι μια δελεαστική τηγανιά προβατίνας, τις πατάτες με αυγά μάτια, γύρο και γραβιέρα αλλά και μια χοιρινή tomahawk με γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Δεν πάει πολύς καιρός που γνωρίσαμε τη «Μαρίκα», η οποία έκανε από την πρώτη στιγμή γκραν σουξέ στην όμορφη αυλή της στο Χαλάνδρι εστιάζοντας στο ποιοτικό σουβλάκι. Πέρα από τα κλασικά τυλιχτά και καλαμάκια, υπάρχουν επίσης ιδιαίτερες προτάσεις με ζυγούρι ή προβατίνα, αλλά και μια καλή ποικιλία σε ορεκτικά σαν τους μυτιληνιούς γκιουζλεμέδες και τα τραχανοπιτάρια Σκύρου με μέλι από τη Ναυπακτία.

Τα «Biftekakia & Souvlakia» ξεκίνησαν την καριέρα τους στα βόρεια προάστια (Νέα Κηφισιά, Νέο Ψυχικό, Δροσιά) αλλά δεν άργησαν να επεκταθούν και στα νότια, με το μαγαζί της Γλυφάδας. Το μενού δίνει ασφαλώς τον πρώτο ρόλο στα διάσημα μπιφτεκάκια του από φρέσκο ελληνικό κρέας και στα σουβλάκια όλων των ειδών, χωρίς να λείπουν κι άλλα κρεατικά όπως τα παϊδάκια, τα ορεκτικά και οι ενδιαφέρουσες σαλάτες.

Στέκι αγαπημένο εδώ και χρόνια στην καρδιά της Νέας Ερυθραίας, το «Peppers» ποντάρει στο δίπτυχο σουβλάκι και κεμπάπ. Στην παραγγελία σας, εκτός από τα κλασικά και πεντανόστιμα (τυλιχτά, καλαμάκια, γύρος, σχάρα), αξίζει ακόμα να συμπεριλάβετε κι άλλες σπεσιαλιτέ όπως τα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο, τα κολοκυθάκια τηγανητά σε sticks και ασφαλώς τα τηγανητά αυγά με πατάτες, σουτζούκι ή παστουρμά.

Τη δική του χειροποίητη πίτα ετοιμάζει το «City Grill» της Ραφήνας, μέσα στην οποία τυλίγει ζουμερά σουβλάκια και κεμπάπ. Το μενού που υπογράφει ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης επιφυλάσσει ακόμα μια σειρά από ενδιαφέροντα ορεκτικά όπως τα αυγουλάκια Μαραθώνα με αρμένικο σουτζούκι και μοσχαρίσιο παστουρμά αλλά και μια ενότητα αφιερωμένη στις ζύμες και τις γεύσεις με άρωμα Ανατολής.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων

Σχετικά Θέματα