Check it out

Το «Zillers» είναι μια boutique... βεράντα ξεχωριστή σε όλα της

Βλέπεις Ακρόπολη στο φουλ στην κορυφή του «Zillers». Στρατηγικά τοποθετημένο εκεί όπου η παλιά Αθήνα συναντά τη σύγχρονη, το καλαίσθητο boutique hotel έχει μια βεράντα κανονικό θεωρείο. Από τη μία έχεις τη μητρόπολη, τα πλακιώτικα στενάκια να διακλαδώνονται μπροστά σου και τον ιερό βράχο, από την άλλη έναν καταπράσινο κήπο, που ντύνει τους τοίχους του μινιμαλιστικού bar-restaurant που έχει προσέξει τα πάντα στην παραμικρή λεπτομέρεια. Η κουζίνα­ της ταλαντούχας Κωνσταντίνας Φάκλαρη, η οποία απέσπασε φέτος­ για δεύτερη συνεχή χρονιά Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας, το μεσημέρι πιο casual, το βράδυ πιο δημιουργική, περνάει την ελληνική παράδοση από σύγχρονο φίλτρο.

banner

Πλούσια σε γεύση και ταυτόχρονα φινετσάτα τα πιάτα της, από μια πλούσια αλλά ανάλαφρη σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια, καπνιστό χέλι, ξινόμηλο και κουμκουάτ τουρσί μέχρι ένα λαβράκι με χόρτα, φινόκιο, τσίλι, σταφίδα και σάλτσα με τζίντζερ και βασιλικό, εκφράζουν πολύ γλαφυρά τη φιλική πλευρά του γκουρμέ. Τα επιδόρπιά της, συχνά πλαισιωμένα από ασυνήθιστα παγωτά, είναι ένα κι ένα. Η λίστα κρασιών, εκτός του ότι αποτυπώνει διαφορετικά στιλ και τερουάρ του ελληνικού αμπελώνα μέσα από καθημερινές και πιο «μεγάλες» ετικέτες, δίνοντας αρκετές επιλογές με το ποτήρι, αυτό το καλοκαίρι εγκαινιάζει και μια σειρά από ειδικά αφιερώματα.

Last but not least, το μπαρ, το oποίο στο «Zillers» είναι ένα κεφάλαιο από μόνο του: στα κοκτέιλ που έχουν συνθέσει ο Γιάννης Σαμαράς, ο οποίος επιμελείται τη λίστα, και οι πολύ καλοί head bartenders Γιώργος Σαρμαντάς και Χρυσάνθη Μπίζιου το καλοκαίρι έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του. Στον ένθετο κατάλογο, που είναι δεμένος και με την εποχή και με την περιοχή, οι σύγχρονες τάσεις του bartending συναντούν τα ελληνικά βότανα, με το team να σταλάζει στο ποτήρι μια γοητευτική περιήγηση σε πάγκους και μανάβικα του κέντρου της πόλης, γεμάτη χρώματα και αρώματα.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων