Δοκιμάσαμε

Το «Workshop by Aliento» συντονίζει το Γαλάτσι σε ρυθμούς Nikkei

Από -

Eίναι η πρώτη φορά που βγαίνω για φαγητό μετά την καραντίνα και ομολογώ πως μια προσμονή την έχω, ανάμεικτη με αγωνία. Τα εστιατόρια έχουν μόλις ξεκινήσει να λειτουργούν, ο καιρός δεν τους κάνει τη χάρη, και στο ολοκαίνουργιο «Workshop by Aliento» τα πράγματα είναι ακόμα ήσυχα. Ο χώρος καταφέρνει ευτυχώς να σε χαλαρώσει μονομιάς: εξαιρετικά ψηλοτάβανος, με υπερ-επαρκή φυσικό εξαερισμό, ξανθό ξύλο και πέτρα παντού, αλλά και αντισηπτικό σε πρώτη ζήτηση, στον πάγκο μπροστά στην ορθάνοιχτη κουζίνα.

«Ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε γύρω στα μέσα Μαρτίου, αλλά φυσικά αναγκαστήκαμε να το καθυστερήσουμε λίγο», μου λέει ο Τάσος Ντούμας, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις γειτονικές «Λεύκες» και το «Lefkes on the Side», τις «Λεύκες» της Σαντορίνης και, εδώ και λίγο καιρό, από δύο εστιατόρια στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Σε αυτήν τη νέα του πρόταση, που αναλαμβάνει να συστήσει τη γοητευτική ιαπωνο-περουβιανή κουζίνα στην περιοχή του Γαλατσίου, συνεργάζεται με τον σεφ Σταμάτη Τσίλια, ο οποίος έχει διανύσει τα δικά του χιλιόμετρα στις Nikkei γεύσεις.

Από κοινού προτείνουν ένα προσεγμένο γευστικό σενάριο, ιδανικό ακόμα και για εκείνους που δεν έχουν βουτήξει στα βαθιά νερά των σεβίτσε και των τιραντίτο, και μάλιστα σε τιμές πολύ φιλικές. Τα μανιτάρια king oyster που σοτάρονται σε yuzu-ponzu έρχονται ζουμερά και πεντανόστιμα παρέα με έναν πολύ καλό πουρέ από κρέμα πατάτας Yukon με λίγη τρούφα, παντρεύοντας δόκιμα το comfort με τον εξωτισμό. Την ίδια αίσθηση αφήνει και το –ας το πούμε γιαπωνέζικο κεμπάπ– tsukune με το ελαφρύ γλάσο από teriyaki, ενώ το ελαφρύ χέρι της κουζίνας φαίνεται στην ωραία gyoza λαχανικών που καταφτάνει γυαλιστερή, σε νόστιμο ζωμό από σησαμέλαιο, σόγια και δικό τους λάδι από τσίλι. Το χιλιανό λαβράκι κάνει συχνά-πυκνά την εμφάνισή του στα πιάτα ημέρας και είναι σπεσιαλιτέ αλά black cod που αξίζει να χαρείτε, ενώ τους λάτρεις του sushi περιμένει μια εκτενέστατη κολεξιόν από signature ρολάκια όπως το εξαίσιο Nikkei που φινίρεται με leche de pimiento.

Όσο για την ώρα του γλυκού, σημαίνει πολύ ευχάριστα με ελαφριά τριλογία σοκολάτας σε μπολ που έχει μέσα του ακόμα πολύ αφράτα σφουγγαράκια από φιστικοβούτυρο. Σημειώστε τέλος, πως το «Workshop by Aliento» μπορείτε να το επισκεφτείτε και για χαλαρό τσιμπολόγημα στην αυλή, που θα διαμορφωθεί αυτές τις ημέρες με πουφ, μαξιλάρες και αιώρες, βάζοντας στο παιχνίδι και τα δημιουργικά κοκτέιλ τα οποία επιμελείται ο βραβευμένος Άρης Χατζηαντωνίου («MoMix») σε αρμονία με τις γεύσεις της κουζίνας.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων