Summer in the city

Το «Spitjack» είναι μια κοσμοπολίτικη ροτισερί με άποψη

Τραγανή πορκέτα, ζουμερή πάπια και τρυφερά κοτοπουλάκια στριφογυρίζουν με ηδυπάθεια στη σούβλα ώσπου να έρθει η ώρα τους να σερβιριστούν στα ξύλινα πλατό για να τα περιποιηθούμε με τα custom-made μαχαίρια-μπαλταδάκια του κουβέρ. Η αγία τριάδα της κρεατοφαγικής πρότασης του «Spitjack» το έχει μετατρέψει σε αυθεντικό σημείο αναφοράς στο πολυπρόσωπο food village του αθηναϊκού κέντρου, από την πρώτη στιγμή που άνοιξε τις πόρτες του στην ήσυχη οδό Σκούφου. Και, μολονότι ο γαστρονομικός πυρήνας του παραμένει απαράλλαχτα… εθιστικός, η γευστική παλέτα της κοσμοπολίτικης ροτισερί του κέντρου, που πρώτη έφερε στην πόλη τη νοστιμιά της ψητής πάπιας, επιστρέφει φέτος ακόμη πιο ενισχυμένη, με νέα πιάτα που περνούν τον easy going χαρακτήρα της στο επόμενο επίπεδο.

Η picanha από Black Angus, γαρνιρισμένη με αρωματική γκρεμολάτα φρέσκων μυρωδικών, είναι ένα ζουμερό κομψοτέχνημα που γεμίζει το στόμα βαθιά νοστιμάδα, ενώ το πληθωρικό mac ‘n’ cheese με τραγανό μπέικον και panko είναι μια αμαρτωλή προσθήκη στη λίστα των side dishes, η οποία περιλαμβάνει φαβορί όπως το καλαμπόκι γκλασαρισμένο με βούτυρο και μέλι ή ο πουρές πατάτας με τρούφα και το ρύζι ατμού. Φυσικά, ανάλαφρα πιάτα όπως τα rice bowls με πάπια ή κοτόπουλο ή οι ζουμερές σαλάτες, όπως η αυθεντική coleslaw και η Burrata με cherry ντοματίνια, μυρωδικά και κάππαρη, παραμένουν ιδανικές lunch break επιλογές (άλλωστε η κουζίνα ανοίγει από τη μία το μεσημέρι), ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην εκλεκτική λίστα κρασιών, που παραμένει αφιερωμένη στον ελληνικό αμπελώνα, με πολλές από τις προτάσεις της διαθέσιμες και by the glass. Αν και, εδώ που τα λέμε, θα ήταν κρίμα να φύγετε χωρίς να έχετε δοκιμάσει το Spit jack Old Fashioned…

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων