Νέα

Το «Ούζο 12» συνοδοιπόρος του «Symposio at Ark» για 2η συνεχόμενη χρονιά

Για δεύτερη χρονιά φέτος, το  «Symposio at Ark» που διοργανώνουν το Ark και το αθηνόραμα στα Αστέρια Γλυφάδας συγκεντρώνει στην Αθήνα δώδεκα από τους πιο σημαντικούς γευστικούς πρεσβευτές της περιφέρειας και αποτυπώνει το μοναδικό terroir της κάθε περιοχής με συνταξιδιώτη το νόστιμο «Ούζο 12».

Από την Κρήτη και τη Ρόδο, μέχρι την Κω και τη Θεσσαλονίκη το «Ούζο 12», σταθερή παρουσία δίπλα σε αρώματα και γεύσεις από όλη την Ελλάδα, ενώνει την comfort αίσθηση των παραδοσιακών ελληνικών γεύσεων με το fine dining των βραβευμένων εστιατορίων. Με ιστορία από το 1880, το «Ούζο 12» διατηρεί μια υπερτοπική ελκτική δύναμη σε λάτρεις της γαστρονομίας που δοκιμάζουν θαλασσινά και αλιεύματα, ένεκεν της περιόδου, ενώ αναδεικνύει αναπάντεχες πτυχές πιάτων με έντονο και αιχμηρό γευστικό ταμπεραμέντο της ηπειρωτικής ελληνικής επαρχίας.

Διατηρώντας τον κουλ χαρακτήρα του, κηρύσσει την έναρξη σε κάθε γευστικό ταξίδι του 2ου «Symposio @ Ark», καλωσορίζοντας τους συνδαιτυμόνες ως ένα welcome drink με νότες λιβανιού, μαύρου πιπεριού και γλυκάνισου. Παρόλαυτα, καθόλου απροσδόκητα, τις περισσότερες φορές γίνεται συνοδός μέχρι και το πέρας της βραδιάς, καθώς το γεμάτο με πάχος σώμα του σβήνει σε μια απαλή επίγευση. Έχοντας διανύσει ήδη πολλά γαστρονομικά χιλιόμετρα, το πρωτοποριακό πολύμηνο event υπόσχεται να μας ταξιδέψει μέχρι και το τέλος Ιουνίου από το νότιο μέχρι το βόριο τμήμα της ελληνικής γης, σε ένα δημιουργικό γαστρονομικό κίνημα και παρουσιάζει με ενθουσιασμό και υπερηφάνεια τη σύγχρονη, πεντανόστιμη και πρωτότυπη ελληνική κουζίνα.

Τα επόμενα εστιατόρια που θα συμμετάσχουν στο 2o «Symposio @ Ark» μέχρι τις 20 Ιουνίου είναι:

9 Μαΐου
Ονήσιμος , Ηράκλειο
Με αγάπη για την παραδοσιακή κρητική κουζίνα, ο σεφ Ονήσιμος Σαριδάκης χειρίζεται εξαιρετικά τις φρέσκιες πρώτες ύλες που φέρνει από τη μεγαλόνησο, συστήνοντας την βαθιά γαστρονομική ταυτότητα του τόπου του.

23 Μαΐου
Γλυκάνισος , Θεσσαλονίκη
Με έμφαση στο ψάρι, χωρίς να απαρνείται τις υπόλοιπες­ γευστικές προσεγγίσεις, ο σεφ Δημήτρης Αγόρατζης εκφράζει με εύγλωττο τρόπο το πέρασμα της Θεσσαλονίκης σε μια νέα, πιο σύγχρονη αντιμετώπιση της γεύσης, που εξακολουθεί όμως να σέβεται και να τιμά την παράδοση.

13 Ιουνίου
Cuvée, Κως
Μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας παρουσιάζει ο ταλαντούχος chef Μιχάλης Μάρθας με τις γευστικές παραδόσεις να γίνονται η αφορμή και η έμπνευση για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, σε ένα μενού-εμπειρία.

20 Ιουνίου
Χαρούπι, Θεσσαλονίκη
Αέρα αυθεντικής Κρήτης φέρνει ο Χανιώτης σεφ Μανώλης Παπουτσάκης στα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, με ένα μενού που θυμίζει γαστρονομικό ταξίδι στη Μεγαλόνησο.

Οι κρατήσεις γίνονται online στο site της ενέργειας είτε τηλεφωνικά απευθείας από το Αrk.
Διοργάνωση: Ark, αθηνόραμα
Τηλέφωνο επικοινωνίας Ark: 210 8948882