Άφιξη

To «Lollo's» της Αντιπάρου ήρθε στο Χαλάνδρι

Από -

Τι topping έχει η «pizza των Θεών», τι ζύμη έχει η «pizza των Ρωμαίων» και τι είναι τελικά αυτές οι Pinse; Αυτά και άλλα μυστικά της ιταλικής κουζίνας, την οποία νομίζαμε ότι ξέρουμε καλά, θα μάθουμε φέτος στο «Lollo’s», μια pizzeria Italiana που δεν μοιάζει με τις τυπικές (μας) pizzerie italiane.

Με success story που έρχεται από την Αντίπαρο, όπου το «Lollo’s» είναι πια σημείο αναφοράς ως το μέρος που εδώ και μία δεκαετία συστήνει στο Αιγαίο και τους κοσμικούς του την παραδοσιακή συνταγή της πίτσας που προσέφεραν οι αρχαίοι Ρωμαίοι στους θεούς, η Sabrina Ciarpelloni και ο Stefano Gentili φέρνουν επιτέλους τις πεπλατυσμένες, ορθογωνισμένες pinse τους στο Χαλάνδρι: πίτσες πλατιές, από ζύμη εκλεκτού μίγματος ιταλικών αλευριών βιολογικού μαλακού σίτου, που στέκεται και ωριμάζει για τουλάχιστον 36 ώρες, και μαζί τους χειροποίητη pasta και εκλεκτά τυριά κι αλλαντικά μάς κλείνουν ραντεβού σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής που έχει κάνει την πιάτσα του Χαλανδρίου να βουίζει… ιταλιάνικα.

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων