Νέα

Το Ξινόμαυρο γιορτάζει στο «Salonica»

Από -

Τα συνηθίζει τα ενδιαφέροντα γευστικά αφιερώματα το βραβευμένο εστιατόριο του πολυτελούς ξενοδοχείου «Makedonia Palace» στη Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα την τιμητική τους είχαν τα κάθε λογής αυγά όπως και ο αγαπημένος των μερακλήδων πατσάς, στις 31/10 ωστόσο η ημέρα είναι αφιερωμένη στο Ξινόμαυρο. Με επίτιμο προσκεκλημένο το εμβληματικό Κτήμα Κυρ-Γιάννη από το Γιαννακοχώρι, ο πολυβραβευμένος σεφ του «Salonica» Σωτήρης Ευαγγέλου έχει δημιουργήσει ένα σπέσιαλ μενού που παντρεύει την τοπική κουζίνα της Νάουσας με την πλέον διάσημη οινική ποικιλία της. Από τη μάντζα, τους σαρμάδες και τον φασουλονταβά, μέχρι το κουρμπάνι και το ψητό γουρουνάκι γάλακτος με κάστανα και πορτοκάλι, κάθε στάδιο του ιδιαιτέρως πλούσιου μενού, βρίσκει το ταίρι του στις εκλεκτές ετικέτες του κτήματος, που αποκαλύπτουν τα πολλά και διαφορετικά πρόσωπα του Ξινόμαυρου με τις τονισμένες οξύτητες, τα σύνθετα αρώματα και τις πλούσιες τανίνες. Αν σχεδιάζετε απόδραση στη Θεσσαλονίκη αυτές τις ημέρες που η πόλη γιορτάζει, αξίζει να το έχετε στα υπόψιν.

Δείτε αναλυτικά το μενού εδώ.