Focus

Tο «Del Posto», το νέο ιταλικό της Βουλιαγμένης, επιφυλάσσει γαστρονομικές εκπλήξεις

Ο επιχειρηματίας Βλάσσης Σταθοκωστόπουλος και ο chef Μιχάλης Ντουνέτας ενώνουν τις δυνάμεις τους ξανά, όπως στο «Baraonda», και δημιουργούν το «Del Posto», με φρέσκες ιδέες γύρω από την ιταλική κουζίνα μέσα από ένα πρίσμα γαστρονομικών εκπλήξεων. Σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής ριβιέρας, κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, το «Del Posto» υπηρετεί με ξεχωριστή βαρύτητα τη μοντέρνα ιταλική κουζίνα με έμφαση στα φρέσκα υλικά, όλα επιλεγμένα από τον chef και τη ζεστασιά που κρύβει το comfort food, όταν συνδυάζεται με την ιταλική φινέτσα! Πιάτα όπως η «ανάποδη καρμπονάρα» με agnolotti γεμιστά με αβγό, κρέμα και πεκορίνο, σάλτσα με guanciale, κολοκυθάκια και ζωμό από πεκορίνο καθώς και το μαύρο ριζότο με καραβίδα και φύλλα χρυσού υποστηρίζουν τη δημιουργική ανατρεπτική κουζίνα.

Για τους λάτρεις των ψαριών το ενδιαφέρον κεντρίζει σκορπίνα ή στήρα στον ξυλόφουρνο με fregola sarda και ντομάτα, ενώ οι κρεατοφάγοι δεν θα αντισταθούν σε μια αυθεντική bistecca fiorentina. Μάλιστα, τα ζυμαρικά, τα ψωμιά και τα κριτσίνια είναι όλα χειροποίητα! Με φόντο τη θάλασσα και με διάχυτη αίσθηση κομψότητας, ο νέος χώρος πλέον χωρίζεται στα δύο: το γοητευτικό καφέ είναι από τη μία πλευρά και το εστιατόριο από την άλλη, με τις ροτόντες στρωμένες με λευκά λινά τραπεζομάντιλα. Ο κατάλογος κρασιών αποτελείται από διαλεγμένα ελληνικά και ιταλικά κρασιά, ενώ τα γλυκά είναι φτιαγμένα με υψηλή τεχνική και έμφαση στην ισορροπημένη γεύση. Αντίστοιχα στο καφέ θα βρείτε πολλές μεσογειακές προτάσεις, δροσερές σαλάτες, υγιεινά σνακ, φυσικούς χυμούς, rich smoothies, ενώ τα ευφάνταστα cocktail του θα ταυτιστούν με τις καλοκαιρινές μας βραδιές φέτος!

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων