Φεστιβάλ

Το «Cuvée» φέρνει την αβανγκάρντ δωδεκανησιακή κουζίνα στο «Ark»

Από -

Στην τελική ευθεία μπαίνει για φέτος το 2ο Symposio at Ark που διοργανώνουν από κοινού το πολυτελές εστιατόριο της Γλυφάδας και το «αθηνόραμα» με την ευγενική χορηγία της Bottega, της Metro Cash & Carry και του Ούζου 12, ύστερα από ένα γενναίο γαστρονομικό σαφάρι με πολύτιμο λάφυρο την εκ του σύνεγγυς γνωριμία με ορισμένους από τους κορυφαίους εκπροσώπους της μοντέρνας ελληνικής σκηνής της περιφέρειας. Στο προτελευταίο ραντεβού του πρωτοποριακού αυτού γαστρονομικού event την Πέμπτη 13/6, οι προβολείς στρέφονται ξανά στα Δωδεκάνησα και πιο συγκεκριμένα στην Κω, ένα νησί που αργά αλλά σταθερά μπαίνει στη νέα του εποχή προβάλλοντας ένα πιο ώριμο προφίλ που αγκαλιάζει τόσο την ποιοτική φιλοξενία όσο και τη γαστρονομία.

Ίσως το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα που υπογραμμίζει αυτήν τη νέα κατεύθυνση είναι το εστιατόριο «Cuvée» του πολυτελούς ξενοδοχείου «Aqua Blu Boutique Hotel + Spa» στην παραλία της Λάμπης. Ο ταλαντούχος σεφ Μιχάλης Μάρθας ανέβηκε από την πρώτη στιγμή στο γενικότερο κύμα ανανέωσης της δωδεκανησιακής κουζίνας που έχει ήδη αρχίσει να γιγαντώνεται στην πρώτη διδάξασα Ρόδο (μια γενναία γεύση του πήραμε κατά τη διάρκεια του φετινού φεστιβάλ με το εξαιρετικό εστιατόριο «Noble» του ξενοδοχείου «Elysium») και οδήγησε το εστιατόριο σε διάκριση στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας του «αθηνοράματος» για το 2019.

Ο σεφ παρουσιάζει μια συναρπαστική εκδοχή της δωδεκανησιακής γαστρονομίας, σύγχρονη τόσο σε ύφος όσο και σε εκτέλεση. Στο μενού (consultant chef Παύλος Κυριάκης) οι γευστικές παραδόσεις όχι μόνο της Κω, αλλά και των υπόλοιπων νησιών, προσφέρουν την αφορμή για μοντέρνες δημιουργίες υψηλού επιπέδου, όπως το «Μανιτάρι στο φυσικό του περιβάλλον» με κρέμα καλοκαιρινής τρούφας, γραβιέρα τρούφας και ευκάλυπτο που εμπνέεται από τους μανιταρότοπους που υπήρχαν παλαιότερα στην Κάλυμνο και τη Λέρο. Είναι το ορεκτικό στο πολύ ιδιαίτερο μενού που θα απολαύσουμε στο «Ark» και θα μας ταξιδέψει στα Δωδεκάνησα μέσα από ξεχωριστές δημιουργίες.

Κρατήσεις online στο www.symposioatark.gr.

Δείτε το μενού που ετοιμάζει το «Cuvée» για την Πέμπτη 13/6

Welcome drink
Ούζο 12

Καλωσόρισμα του σεφ
Ντοματοσαλάτα με ντομάτα, αγγούρι και κράκερ σουσάμι

Ορεκτικό
Μανιτάρι στο φυσικό του περιβάλλον με κρέμα καλοκαιρινής τρούφας, γραβιέρα τρούφας και ευκάλυπτο

Κυρίως πιάτο
Σαν στιφάδο με χτένι μόσχου, κρεμμυδόζουμο και ρίζα μαϊντανού

Προ-επιδόρπιο
Μαξιλαράκι κοπανιστής

Επιδόρπιο
Θυμαρίσια σοκολάτα αλμυρή σοκολάτα με θυμάρι, μέλι, ελιά και βασιλικό

Επιδόρπιο κρασί
Vino dell'Amore Petalo Moscato

€ 45/άτομο