Νέα

Το «Botrini’s» υποδέχεται τα κρασιά της Κεφαλονιάς

Από -

Τον Σύνδεσμο Οινοποιών Κεφαλονιάς ετοιμάζεται να υποδεχτεί το «Botrini’s» (Χρυσός Σκούφος 2021) του Έκτορα Μποτρίνι, για μια μοναδικά οινογαστρονομική βραδιά την Τρίτη 5 Οκτωβρίου. Με επτά οινοποιεία να δηλώνουν παρόν, το πολυβραβευμένο εστιατόριο του Χαλανδρίου θα σερβίρει πιάτα από το μενού του ειδικά επιλεγμένα για να ταιριάξουν με ισάριθμες ετικέτες, που καλύπτουν όλο το φάσμα του κεφαλονίτικου αμπελώνα.

Με στόχο να αναδείξει τον οινικό πλούτο της «ζώνης της Ρομπόλας», το 12 σταδίων μενού που θα σερβιριστεί, περιλαμβάνει πιάτα όπως ο θρυλικός ξιφίας καρπάτσιο συνοδεία Ρομπόλας από το οινοποιείο Gentilini, την περίφημη κολοκυθόπιτα του Μποτρίνι, ταιριασμένη με το 47 του οινοποιείου Φοίβος, αλλά και το ελληνικό αρνάκι γάλακτος, που δοκιμάσαμε στο πρόσφατο dinner de gala των Χρυσών Σκούφων, παρέα με το bland Μαυροδάφνη – Βοστυλίδι του οινοποιού Σκλάβος.

Το μενού, που περιλαμβάνει 7 ποτήρια κρασί, νερό και καφέ, κοστολογείται στα 130 ευρώ κατ’ άτομο, με απαραίτητες τις κρατήσεις, ενώ τα οινοποιεία που θα συμμετάσχουν είναι τα: Foivos Winery, Gentilini Winery, Haritatos Vineyard, Orealios Gaea, Petrakopoulos Wines, Sarris Winery, Sclavos Wines.

banner

Αναλυτικές πληροφορίες από τον οδηγό εστιατορίων